Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

H προσβολή του Έθνους

Έθνος δεν είναι μόνον οι άνθρωποι ή ο χώρος που ζούμε. Είναι και ό,τι μας συνδέει με όλα αυτά και με την ιστορία μας.
Πως μπορούμε λοιπόν να περιφρονήσουμε τη σημαία μας που αποτελεί για μας το σύμβολο της τιμής, της αξιοπρέπειας, των αγώνων και των ποταμών των αιμάτων που χύθηκαν για να υπάρχουμε εμείς σήμερα.

Κι’ όμως επί ένα και πλέον χρόνο, στο μπαλκόνι μια υπηρεσίας του Δημοσίου στην πόλη του Μεσολογγίου, κυματίζει αυτό το κουρέλι!! που ο προϊστάμενός της την ονομάζει ελληνική σημαία και την έχει αναρτημένη στο μπαλκόνι του απέναντι από την τ. Νομαρχία και την βλέπουν χιλιάδες μάτια.
Και καλά εμείς οι Έλληνες που την βλέπουμε και κουνάμε με θλίψη το κεφάλι. Μα από εκεί περνάνε και χιλιάδες ξένοι επισκέπτες από άλλες χώρες και τι άραγε θα λένε για το κατάντημά μας. Δηλαδή φτωχύναμε τόσο πολύ που ούτε μια σημαία αξίας 5 ΕΥΡΩ δεν μπορούμε να αγοράσουμε!!
Τι κρίμα για όλους μας αλλά και γι’ αυτούς που δίνουν το καλό παράδειγμα στις νέες γενιές.
Πάντως αν αυτός ο κ. Προϊστάμενος αδυνατεί να αγοράσει μια σημαία, ας μου απαντήσει και θα του την στείλω εγώ.
Ευχαριστώ.

Το PUROFANI

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ντροπή σ' αυτή την Ελλάδα για να υπάρξει ντροπή και σ΄αυτόν τον προϊστάμενο;. Αλλά τι θα διδάξει στα παιδιά του; Αμφιβάλω όμως αν στο σπίτι του έχεισημαία. Θέλει με αυτόν τον τρόπο να σνομπάρει την πόλη νομίζοντας ότι την υποβαθμίζει. Ντροπή του και αίσχος του.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον συντάκτη της είδησης:
Ερωτώ: ο εν λόγω Προϊστάμενος είναι Έλλην?? Ας μας απαντήσε πρώτα σ'αυτό το ερώτημα.
PUROFANI...συνέχισε πάντα καυστικά...