Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

3ήμερο καθαρισμού ακτών ''ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καθαριζουμε τις ακτες μας, καθαριζουμε την πολη


Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οργανώνουν δράσεις Εθελοντικών Καθαρισμών Παράκτιων Περιοχών στα πλαίσια της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Πιστεύουμε ότι οι δράσεις εθελοντικής προσφοράς δίνουν τη δυνατότητα συσπείρωσης ενηλίκων και παιδιών, πολιτών και αρχών γύρω από στόχους που αφορούν στην ποιότητα ζωής, την αλληλεγγύη, το κοινό όφελος.

Κάτω από αυτό το πρίσμα σας καλούμε να πλαισιώσετε τις δράσεις, που οργανώνονται κατά περιοχή, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

 τριημερο εθελοντικου καθαρισμου ακτων και πολησ


Παρασκευή 3/6/2011 καθαρισμός της Βόρειας Ανατολικής Κλείσοβας.

Καλούνται να συμμετάσχουν ενήλικες και μηχανικά μέσα του Δήμου για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.


Σάββατο 4/6/2011 καθαρισμός Λούρου – Ευηνοχωρίου – Αη Γιωργη

Καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία και πολίτες, Ευηνοχωρίου και Νεοχωρίου (Λούρος), Κατοχής (Διώνη).

Ώρα συνάντησης 9:30 πμ. και τόπος Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου, Πλατεία Νεοχωρίου και Πλατεία Κατοχής.


Κυριακή 5/6/2011 καθαρισμός ακτών Μεσολογγίου (Τουρλίδα), Αιτωλικού  και πόλης.

Καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία και πολίτες Μεσολογγίου (Τουρλίδα) και Αιτωλικού (βόρεια παραλία), Σταμνά (Μπάνια Σταμνάς)

Ώρα συνάντησης 10 πμ. και τόπος συνάντησης το Βυρώνειο στο Μεσολογγίου,  στη Δυτική γέφυρα Αιτωλικού (Εξεδρα), Μπάνια Σταμνάς,


Κυριακή 5/6/2011, ώρα 12:00 εκδήλωση ολοκλήρωσης δράσεων στο λιμάνι Μεσολογγίου

Στα πλαίσια την εκδήλωσης, η εθελοντική ομάδα δυτών θα προχωρήσει σε καθαρισμό του βυθού και τέλος, θα απονεμηθούν διπλώματα στους εθελοντές που μετείχαν στις διάφορες δράσεις.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ. Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε για να έχουμε καθαρές θάλασσες και ακτές.

(Πικρόχολο σχόλιο: ...Πως θα έρθουν "μεθαύριο" οι "συμπρωτευουσιάνοι" να κάνουν τα μπάνια τους σε βρώμικες ακτές?)

Ανώνυμος είπε...

Ποια Τουρλίδα ρε καραγκιόζηδες του Δήμου; Αυτή που έχετε παρατήσει όλοι σας στο έλεος του Θεού; Πηγαίνετε μια βόλτα να δείτε την κατάντια της μιας και μοναδικής παραλίας του τόπου μας. Σκουπίδια, σκουριασμένοι κάδοι, τσιμέντα και πέτρες που είναι άκρως επικίνδυνα για τους λουόμενους. Ντουζιέρες διαλυμένες, αλλαξιέρες ανύπαρκτες, αποτσίγαρα, ξύλα και κλαδιά διάσπαρτα. Ο απόλυτος ξεπεσμός και η απόλυτη ξεφτίλα σε μια παραλία 150 μέτρων. Εκεί που καθημερινά πλέον κολυμπούν ένα σωρό νέοι άνθρωποι. Μια παραλία που μια καντίνα από παλιοσίδερα αποτελεί το μοναδικό ¨κλου" του καλοκαιριού. Καρέκλες ατάκτως ειρημένες και διάσπαρτες. Χόρτα και αγκάθια παντού. Αυτή την παραλία μας καλείτε να καθαρίσουμε; Γι΄αυτή την παραλία καλείτε να έρθουμε να σας βοηθήσουμε; Γι΄αυτή την παραλία που δεν έχετε κάνει ούτε τα στοιχειώδη; Λίγο ντροπή δεν βλάπτει στις μέρες μας. Προσέξτε μήπως μετά τους βολευτές έρθει και η δική σας σειρά. Προσέξτε...

Ανώνυμος είπε...

Στο Αιτωλικό να έρθει η δημ. αρχή να καθαρίσει μπροστά στο "ΚΛΕΙΣΤΌ" μουσείο (τρομαρά μας θέλουμε κι άλλο μουσείο) για να απολαύσει και τις μοσχοβολιές απο τα σκατά που πέφτουν κατευθείαν στη λιμνοθάλασσα χωρίς να κάνουν το κόπο να πάνε στο Βιολογικό (που κι εκεί κανένας δεν ξέρει αν γίνεται και η παραμικρή επεξεργασία). Αν θέλουν να βοηθήσουν(πρόλειψη όχι θεραπεία) να βάλουν κάδους παντού και ειδικά κοντά στις ακτές. Στη περιμετρική δεν υπάρχει ούτε ένας, το ίδιο και μεταξύ ΚΤΕΛ -"ΚΛΕΙΣΤΟΥ" μουσείου (που μην ξεχνάμε όταν γίνεται η λαική τα περισσότερα απομεινάρια πάνε κατευθείαν στη λιμνοθάλασσα). Καντε αυτό που είστε υποχρεωμένοι και μην μας μεταβιβάζεται τις αρμοδιότητές σας. Ο καθαρισμός των ακτών δεν αρμοδιότητα των παιδιών μας που ζητάτε να συμμετάσχουν. Τα διπλώματα τι ρόλο παίζουν; δεν διαθέτετε τα χρήματα αυτά σε κάτι άλλο που θα πιάσουν και τόπο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου

1.Δήμαρχος Πάνος Κατσούλης
μισθός 6.300 ευρώ μηνιαίως

2.Τσουνάκας Πρόεδρος ΔΕΥΑΜ
Μισθός 1500 ευρώ από 500 ευρώ

Αύξηση 300%

ΖΗΤΩ ΟΙ.... ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7.28 δεν υπολόγισες αντιδημάρχους και ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. αυτούς δηλαδή που συμβουλεύουν ειδικά...

Ανώνυμος είπε...

7:28 ακόμη δεν μπορείς να χωνέψεις την ήττα του Λαδόγιαννου ε; Ούτε ο ίδιος. Ήσουνα και εσύ στους βολεμένους που ξεβολεύτηκαν, σε ξέρουμε.....
Όπως λένε και οι "κυβερνητικοί" με λίγο ξύδι ακόμη θα γιάνεις.