Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση για τα 30χρονα του ΤΕΙ


Το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της Ιερής Πόλης και η συνολική έκταση που καταλαμβάνει είναι 800 στρέμματα. Προέρχεται από την εξέλιξη των ΚΑΤΕΕ, και ιδρύθηκε με το Π.Δ 240/11-3-81 και για την ιστορία, η αρχική εκπαιδευτική του σύνθεση περιλάμβανε (4) σχολές με εννιά (9) συνολικά τμήματα, εκ των οποίων δύο τμήματα, της Λογιστικής & των Ιχθυοκαλλιεργειών, λειτούργησαν για πρώτη φορά το έτος 1981.
Μεταγενέστερα ιδρύθηκε το παράρτημα Καρπενησίου, το παράρτημα Άρτας και το Παράρτημα Ιωαννίνων, που υπάγονταν διοικητικά στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Το καλοκαίρι του έτους 1994, ιδρύεται το Τ.Ε.Ι. Λαμίας και εντάσσεται σε αυτό, το παράρτημα Καρπενησίου. Το φθινόπωρο του ιδίου έτους αποσπώνται τα παραρτήματα Άρτας και Ιωαννίνων και ιδρύεται το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, με αποτέλεσμα το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου, να «χάσει» την νομική του υπόσταση, αφού δεν είχε τον απαραίτητο αριθμό τμημάτων. Ύστερα από πίεση όλων των κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων του Νομού μας, ιδρύονται στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου δυο νέα τμήματα.
         Σήμερα το Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν Αμφιθέατρα, σύγχρονα Εργαστήρια, αίθουσα Τηλεδιάσκεψης και Τηλεκπαίδευσης, πολυδύναμη αίθουσα χωρητικότητας 800 θεατών, διαρκώς εμπλουτιζόμενη Βιβλιοθήκη, Αίθουσες, πρότυπες γεωργικές εγκαταστάσεις , θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ιδιόκτητο σκάφος θαλασσίων ερευνών, κλειστό Γυμναστήριο και ανοιχτά γήπεδα αθλοπαιδιών (Τένις, Μπάσκετ, Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου).
Tο  Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου συνδιοργανώνει προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. της χώρας, καθώς και Διδακτορικές διατριβές.
Διατηρεί Γραφείο Διεθνών Σχέσεων με αρμοδιότητες τον χειρισμό και συντονισμό των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΕRASMUS καθώς Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) για τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την Αγορά Εργασίας.
Με σύγχρονα, αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων, με παρεχόμενη εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, με στελέχωση από άρτια επιστημονικά και επαγγελματικά καταρτισμένο Ακαδημαϊκό προσωπικό με σύγχρονα εργαστήρια με ερευνητικές δραστηριότητες με διαδικτυακή εξυπηρέτηση των Σπουδαστών, με θεσμοθετημένες παροχές στα οικονομικά ασθενέστερα μέλη της κοινότητας (Δωρεάν στέγαση) με Δωρεάν σίτιση για όλους τους Σπουδαστές στη Λέσχη του το ΤΕΙ Μεσολογγίου, ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις του μέλλοντος, προτείνει ολοκληρωμένες προτάσεις στις ανησυχίες και αναζητήσεις των σημερινών νέων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι τόσο σημαντικός ο ρόλος του ΤΕΙ Μεσολογγίου για την ανάπτυξη γιατί το οδεύουν προς απαξίωση;;;;
Την απάντηση θα την δώσει προφανώς ο Κακλαμάνης;;

Ανώνυμος είπε...

αληθεια ποσο τραγικο ειναι μετα την συγκεντρωση του κοσμου για την απαξιωση της πολης σε ολους τους τομεις να ερχετε ενας πολιτικος (που στο κατω κατω εχει το θαρρος της γνωμης του) να μιλησει για την αναπτυξη μεσω της εκπαιδευσης ως εκπροσωπος μιας Κυβερνησης που με τις επιλογες της εχει απαξιωσει την πολη και την επαρχεια γενικοτερα!!!!
εαν φαει γιαουρτια κ αυγα θα φταινε οι φοιτητες ή αυτοι που διοργανωσαν μια τετοια εκδηλωση σε τετοιους καιρους?
τον εχει ενημερωσει κανεις για το κλιμα που επικρατει στο Μεσολογγι τους τελευταιους μηνες?

Ανώνυμος είπε...

Τοτε γιατι κλεινει ?? τα θελει ο κωλος του μπαρμπα αποστολου. Τα γιαουρτια ειναι δεδομενα..