Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πάλης ξεκίνημα - Νέοι αγώνες

Πάνδημη συγκέντρωση σήμερα στην κεντρική πλατεία Μπότσαρη από τη δημοτική αρχή και τους φορείς της πόλης, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Ταυτόχρονα θα εκφραστεί και η συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ένεκα της κακοδιαχείρισης από την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα.
Σε μια πρωτοφανή συγκυρία όπου η Ελλάδα σέρνεται εκλιπαρούσα και αναξιοπρεπής, επαιτώντας δανεικά για να ανταποκριθεί οριακά στις εσωτερικές υποχρεώσεις της, οι κάτοικοι του νέου δήμου Μεσολογγίου σε μια μοναδική κινητοποίηση που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς, καλούνται να διαδηλώσουν προς κάθε αποδέκτη την αντίδρασή τους για τη διαρκή και συστηματική υποβάθμιση που επιχειρείται από τοπικούς και εξωγενείς παράγοντες.
Η ανάπτυξη της πόλης τα τελευταία χρόνια βασίστηκε σε παράγοντες οι οποίοι θεωρούνται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς της (Στρατόπεδο, ΤΕΙ κλπ). Σε μικρές πόλεις όπως η δική μας όπου οι χρόνιες αγκυλώσεις, κωλυσιεργίες, δυσλειτουργίες και η διαρκής αναβλητικότητα της πολιτείας,  μας στερούν βασικούς οικονομικούς πόρους από το ζωτικό μας χώρο (Αλυκές, Λιμνοθάλασσα, Λιμενικό Ταμείο, παραλίες κλπ), οι δομές αυτές αποτελούν οξυγόνο για την τοπική οικονομία. Το ζήσαμε εξάλλου με την έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας την τελευταία 15ετία. Και όταν το κέντρο του δήμου, η πρωτεύουσα, είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, αυτό  διαχέεται και προς την περιφέρεια
Το τελευταίο διάστημα νιώσαμε για τα καλά τι σημαίνει παρασκήνιο, υπόγειες διαδρομές, πολιτικό μικροσυμφέρον, ιδιοτέλεια, λόμπυ, εμπαιγμός, κοντόφθαλμη και επαρχιώτικη μικροπολιτική, ανεπαρκείς πολιτικοί με φοβικά σύνδρομα.
Ξαφνικά λες και ξυπνήσαμε από εφιάλτη, βλέπουμε να τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια μας, να μας αδειάζουν εντελώς από βασικούς ζωτικούς πόρους χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος, να δρομολογούν την ερημοποίηση της περιοχής μας χωρίς να μας δίνουν καμία εναλλακτική πρόταση σωτηρίας. Προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού, αποσπασματικές αποφάσεις, εξοργιστική περιφρόνηση των θεσμών και παντελής απουσία σεβασμού σε ιδέες και αξίες που γαλούχησαν γενιές Ελλήνων, στο βωμό της εσωκομματικής τακτοποίησης.

Οι πολίτες όμως έχουν πλέον ξεσηκωθεί, έχουν αγανακτήσει, ενώνουν τις φωνές και υψώνουν τις γροθιές τους δείχνοντας προς όλους ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Η σημερινή συνάντηση δεν πιστώνεται σε κανέναν, αντίθετα, η απουσία θα χρεωθεί σε όποιον αδιαφορήσει. Η κρίση, εθνική και τοπική, μας αφορά όλους.
Όλα αυτά, ο συνδυασμός των τοπικών προβλημάτων  με την χείριστη εθνική κατάσταση που διερχόμαστε, αναμένεται να οδηγήσουν τον αγανακτισμένο κόσμο σήμερα μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με ένα κοινό σύνθημα, πέρα από κόμματα και πρόσωπα : ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !
Εκ της σύνταξης

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaa...
Παλι τα σχοελια θα σας σώσουν νούμερα...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΗ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα τοπικά στα τοπικά και τα γενικά στους αγανακτισμένους.
Στα τοπικά υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι έτοιμοι να καπελώσουν το κάθε τι.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμμετέχει κι ο τσουνάκας στη συγκέντρωση ή θα εργάζεται στη ΔΕΥΑΜ, τώρα που τριπλασίασε το μισθουλάκο του; καυμένη σύνταξη του ierapolis....

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ