Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Και δεύτερο λάθος σας κ. Τσιχριτζή

   Ίσως δεν γνωρίζετε κ. Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας σε ποιους απευθύνεστε και δώσατε αμέσως μια απάντηση σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Μεσολογγίου κάνοντας όμως και δεύτερο μεγάλο λάθος.
   Μας κατηγορήσατε για ….τοπικιστές; Ε, όχι κ. Τσιχριτζή, μεγαλύτερος από εμάς, είστε εσείς και το αποδεικνύετε κάθε ημέρα.
   Άραγε γνωρίζετε αν έχουμε ζητήσει κάτι που να μην  μας ανήκει;
   Ακόμη και προχθές ο Δήμαρχος  Αγρινίου στηριζόμενος σε οκτώ βουλευτικές πλάτες και στην ένατη δική σας, αλλά και στον υπερπληθυσμό της πόλης του αφού κατάφερε να πάρει και την Μακρυνεία ( Μεσολογγίου) στον Δήμο του, ΑΠΑΙΤΗΣΕ « ή μία ΔΟΥ και αυτή στο Αγρίνιο ή έστω δύο (Μεσολόγγι, Αγρίνιο)». Εμάς ούτε που μας ενδιέφερε, γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος.
  Μας κατηγορείτε ότι κάνουμε συνασπισμό …Αιτωλών μαζί με τη Ναύπακτο; Για θυμηθείτε τον τοπικό σας τύπο που για πολλά χρόνια έγραφε μόνιμα στην προμετωπίδα του: «Θέλουμε χωρισμό νομού και Μητρόπολης». Όταν όμως μελετήσατε πολύ καλά τα αρνητικά αυτού του αιτήματος…. «ανακρούσατε πρύμναν» γιατί θα είχατε στερηθεί όλα όσα έχετε ήδη αποχτήσει με το εξάμβλωμα του Δήμου σας προκειμένου να γίνετε επιτέλους και σεις «πρωτεύουσα πόλη» των 100.000 κατοίκων, να είστε το κέντρο του νομού!!,  να εκλέγετε και τους 8 βουλευτές και να έχετε το Εφετείο, το ΚΤΕΛ, το Επιμελητήριο!!!! και πολλά άλλα.
   Αλλά ας έρθουμε και στο επίμαχο θέμα του τεράστιου!! ποσού των 5.000 ΕΥΡΩ  τα οποία δεν έχετε να δώσετε προκειμένου να γίνει μελέτη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μεσολογγίου και Ιονίων νήσων. Είσαστε τόσο βέβαιος ότι είναι αποτυχημένο έργο; Στη δεκαετία του 1980 πόσοι έλαβαν τεράστια ποσά δανείων  για επιχειρήσεις, έφαγαν τα μισά και με τα υπόλοιπα δεν λειτούργησε ποτέ η ….επιχείρηση; Που είσαστε τότε, γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε αφού οι μελέτες ήταν εκ προοιμίου καταδικασμένες;
 Όταν ο τ. Νομάρχης και νυν βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης δαπάνησε χιλιάδες ΕΥΡΩ για τον …..διάπλου της Τριχωνίδας, το έργο δεν λειτούργησε και τα καράβια σαπίζουν, που ήσαστε τότε; Ή μήπως εκεί ήταν …Δουγρί  Αγρινίου;
  Θα μπορούσατε να έχετε άποψη για ένα θέμα, αλλά  θα μπορούσατε αν αγαπούσατε το Μεσολόγγι και δεν περιοριζόσαστε στα κλειστά όρια που επέλεξαν οι άρχοντες του Αγρινίου, να επιχορηγήσετε αυτή τη μελέτη που λέτε ότι θα είναι αρνητική και επιζήμια.  Αλλά γιατί ο Αστακός λειτουργεί με καλές προϋποθέσεις και να μη μπορεί το Μεσολόγγι που έχει όλους τους προσβάσιμους δρόμους και την άνεση από την κεντρική και δυτική Ελλάδα για τα Ιόνια νησιά;
  Δεν αγαπάτε κ. Τσιχριτζή το Μεσολόγγι και δεν θέλετε την προκοπή του.
  Κρατείστε τα 5.000 ΕΥΡΩ για τραπεζώματα, ταξίδια και εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Εμείς θα ζήσουμε απλά όπως έχουμε συνηθίσει. Το δεύτερο…. Μνημόνιο δεν μας ακουμπάει, κάποιους νεόπλουτους να λυπάστε που ζούνε σε …πρωτεύουσες πόλεις.
   το PYROFANI
υγ. IeraPolis: Εαν δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια σύνδεσης με πλοία μπορεί να γίνει και με ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ που είναι το πλέον σύγχρονο, χαμηλού κόστους, μέσο μεταφοράς για μικρό αριθμό επιβατών, με τις μικροκλιματικές συνθήκες της περιοχής μας ιδανικές για κάτι τέτοιο. Εμείς βολευόμαστε και με αυτά.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολλή αξία μου φαίνεται δίνουμε σε αυτόν τον "απίθανα ασήμαντο" τσιχριτζή... Δε νομίζετε ???

Ανώνυμος είπε...

Να γίνει άμεσα νέο επιμελητήριο στον νομό και να περιλαμβάνει τους δήμους μεσολογγιου ,ναυπακτίας και ξηρομέρου.Τέρμα με τους τζιχρητζηδεσ και τους αλλους απίθανους που βλεπουν μονο το αγρινιο μια πολη τελειωμένη που σώνει και καλα θελουν να την παρουσιασουν ως αναπτυσσομενη

Ανώνυμος είπε...

Στριμώχτηκε από το άρθρο ο Τσιχριτζής και αποκάλυψε ότι δεν συμφέρει η γραμμή... Περιμένω την επίσημη απάντηση των εμπόρων του Μεσολογγίου

Sebastian είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ. ΑΣ ΤΗ ΔΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ Α Κ Ο Υ Ε Ι ???????
Πάρτε τον κάποιος ένα τηλέφωνο να του πεί τί γίνεται στην πόλη που...υπηρετεί!!!
Αν έκανε μια ανακοίνωση, θα ήμασταν στο πλεύρο του.
Δυστυχώς...συνομοταξία κόφών εκεί στη Δημαρχεία...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ 12:31 - ΠΕΣ ΤΑ Γ@Μ... ΤΗΝ ΠΟΥΤ@Ν@ ΜΟΥ....
ΕΕΕΕΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΑΛΟΣ Ο ΑΗ-ΣΥΜΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...

Ανώνυμος είπε...

Οι Τσιχριτζίδες και λοιποί βο(υ)λευτάκηδες είναι ικανοί να πολεμήσουν όχι πλοία, αεροπλάνα, τανκς κ.λ.π. αλλά είναι ικανοί να μας πάρουν και τις αλυκές προκειμένου να μην ακούγεται πουθενά και για τίποτε το όνομα ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
Αφού για να ακούγεται το όνομα Αγρίνιο γιορτάζουν την ....Απελευθέρωση του Βραχωρίου και επειδή δεν βοήθησαν στην απελευθέρωση άλλες ξένες δυνάμεις, είναι ικανοί να καλέσουν τον .....Τούρκο Πρόξενο στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

thn mia eisaste enantion ton d.arxonton kai thn allh mazi ....
ti ginete epiteloys se ayton to nomo mhpws aytos o kyrios (tsixritzis)exei prosopoiko ofelos???
giati oi aploi polites agriniotes-mesologgites-naypaktioi exoyn kina symferonta .
anaptiksi oloy toy nomoy se synergasiaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Θέλεις απάντηση 4.57; Άκου λοιπόν.Το Αγρίνιο έχει μια δυναμική ανάπτυξη λόγω θέσης και υδροηλεκτρικών έργων.
Εκεί πηγαίνουμε ΟΛΟΙ για αυτοκίνητα, γιατρούς, αγορές κ.λ.π. Τους δίνουμε τα 3/4 της οικονομίας μας. Δεν τους ζητήσαμε τίποτε από όσα έχουν. Αυτοί θέλουν να μας τα πάρουν όλα ( Εφετείο, Αρχαιολογικό Μουσείο,ΚΤΕΛ, Επιμελητήριο, Νοσοκομείο , νομαρχιακούς υπαλλήλους κ.λ.π.) όλα όσα δικαιούται το Μεσολόγγι ως πρωτεύουσα νομού.Εσύ λοιπόν μιλάς για ανάπτυξη νομού. Πως θα επιτευχθεί όταν το Αγρίνιο σε εκείνα που έχει θέλει και τα δικά μας. Με το Εφετείο, το Μουσείο, το Στρατό, το Νοσοκομείο, τους υπαλλήλους κ.λ.π. θα μπορεσει να σταθεί και το Μεσολόγγι που δεν έχει άλλες δυνατότητες. Γιατί μας καταδικάζουν κάποιοι (όλοι) οι βουλευτές, ο Τσιχριτζής και άλλοι; Βγάλε μόνος σου το συμπέρασμα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Ή ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΟΥ ΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ κ. ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ?

Ανώνυμος είπε...

σύμφωνοι για τα υδροπλάνα, αλλά να πιάνουν Τριχωνίδα, που να κατεβαίνουμε Μεσλόγγι

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΖΟΥΣΑΤΕ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ