Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Οι θιασώτες της λιμνοθάλασσας

            Πολλές φορές πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με Μεσολογγίτικα θέματα είτε για τους ποιητές μας είτε για άλλους πνευματικούς ανθρώπους μας  κ.λ.π. και ακούμε τους ομιλητές να μιλάνε ανάμεσα στα άλλα για τη λιμνοθάλασσά μας!!, ( και ποιος δεν την τραγούδησε!) να δείχνουν φωτογραφίες από τις ομορφιές της!! ( παλαιές ασφαλώς) και να στάζει ….μέλι το στόμα τους.
            Και αυτοί μεν, αν είναι ιδιώτες  προσκεκλημένοι από κάποιον Σύλλογο, δεν έχουν και μεγάλη ευθύνη για όσα λένε και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να μας θυμίζουν εποχές απόλυτης ομορφιάς για την πόλη μας.
         Όταν όμως οι ομιλητές έχουν κάποια ιδιότητα στην πόλη αυτή και ο λόγος τους μπορεί να «περνάει» και να έχει βαρύτητα σε κάποιες αποφάσεις, τότε δεν έχουν δικαίωμα να …..ομιλούν για τη λιμνοθάλασσα όπως κατάντησε και όπως τη δέχονται και την ανέχονται.  Εκτός και αν αισθάνονται ενοχή που δεν ψάρεψαν ποτέ τους, δεν έκαναν μπάνιο στη σιδερένια καμάρα, στο Αραπογυάλι, στο λιμάνι,  δεν πήγαν στα καμάκια, ούτε έβγαλαν γαρίδα με το «λάζαρο» αλλά ούτε και γεύτηκαν  την αύρα του δροσερού Μαΐστρου.
                     Τα γνωρίζουν αυτά τα μπαζώματα όσοι μιλάνε για τη λιμνοθάλασσα;

                                        
                                                   H Πλώσταινα της νοσταλγίας

            Έχουν περάσει από το 1974 πολλά αιρετά Δημοτικά Συμβούλια και ΚΑΝΕΙΣ  Δήμαρχος μα ούτε και ένας απλός Δημοτικός σύμβουλος δεν  ύψωσε τη φωνή του για την επαναδιαπραγμάτευση ή για την αναψηλάφηση της άνευ  όρων  παράδοσης της Πλώσταινας και του δίαυλου από το τότε στρατιωτικό καθεστώς στις Αλυκές. Και η μεν Πλώσταινα έγινε προθερμάστρα, ο  δίαυλος …οχετός, η Κλείσοβα…σταυρόλεξο και τα μπαζώματα συνεχίζονται μέχρι και σήμερα που έχουμε …Δημοκρατία.
            Θα βρεθεί λοιπόν κάποιος παράγοντας να σηκώσει λίγο το ανάστημά του στην αυθαιρεσία αυτή που έχει σφραγίδα δικτατορικού καθεστώτος αλλά και στην αυθαιρεσία που κυριαρχεί σήμερα στην κοινωνία μας και που όλοι ασελγούν στην εναπομείνασα λιμνοθάλασσα χωρίς έλεγχο;
            Αν όχι, τότε ας μην ομιλούν για νεκρές θάλασσες. Δεν το δικαιούνται.
       το  PYROFANI
                               

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η λιμνοθάλασσα εκτός των άλλων προστατών έχει και τους Ν.Ο.Μ. και τους "Φίλους της Λιμνοθάλασσας".

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΕ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΑΚΗ. ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Η Κλείσοβα έχει μπαζώματα και δυτικότερα, όπως επίσης και παράγκες του ΝΟΜ.

Ανώνυμος είπε...

3.29 ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αν οι Μεσολογγίτες καταλαβαιναν τον πλούτο που έχουν στα χέρια τους, θα ήταν περισσότερο "άνθρωποι" και όχι ανθρωπάκια, να ασχολούνται με τον κάθε Σάκη, Τάκη, Μήτσο και άλλα "μικρά"!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε Σάκης, Λάκης, Μάκης, Μήτσος είσαι εσύ και γω.

Οι παράγκες των ΝΟΜ στην Κλείσοβα, είναι
οι παράγκες των ΝΟΜ στην Κλείσοβα.

Και σηματοδοτούν την αδιάλειπτη καταστροφή αυτού του πανέμορφου και ιστορικού και ζωοδότη βιότοπου.

Έγινε ένα θετικό βήμα με το γκρέμισμα της παράγκας/εστιατόριο, ας γίνουν κι άλλα.

Μόνον θετικά.