Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για την επέτειο της μάχης Αιτωλικού - Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26-6-2011 η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε το παράρτημα Μεσολογγίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με αφορμή της συμπλήρωσης 67 χρόνων από την ανατίναξη του τρένου στο Αιτωλικό από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωσή μας ήταν ο συναγωνιστής Μίλτος Λιάπης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ενέργειας του σαμποτάζ στο σταθμό του τρένου και τον αγώνα του Ελληνικού λαού, που κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ του οποίου χιλιάδες μέλη πρωτοστάτησαν στην πάλη για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής συνέδεσε τους αγώνες του λαού μας εκείνης της περιόδου με τους σημερινούς  που πραγματοποιούνται και που πρέπει να αναπτηχθούν ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων  και των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε μέσο να πάρουν πίσω ότι είχε κατακτηθεί τα προηγούμενα χρόνια, εμπορευματοποιώντας την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Δίνοντας μισθούς και συντάξεις πείνας  προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη από τους εργαζομένους.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων:
Από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου-Δωρίδας.
Από την αντιδήμαρχο διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου κα Φούντα Μαρία.
Από την ΚΟΒ Αιτωλικού του ΚΚΕ, την ΝΕ Ατωλ/νίας του ΚΚΕ και την ΚΝΕ.
Επίσης κατέθεσαν στεφάνια οι συγγενείς και απόγονοι των αγωνιστών που συμμετείχαν στη μάχη στο σταθμό του τρένου στο Αιτωλικό.
Η εκδήλωσή μας έκλεισε με το πένθιμο εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παλεύει ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές οι οποίοι προχωρούσαν σε ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.
Οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γιατί τα κόμματά τους βοήθησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την ωμή επέμβαση στο Ιράκ και το Αφγαγιστάν, σήμερα κάνουν το ίδιο για την επέμβαση στη Λιβύη. Δεν έκαναν κάτι για την αποσόβηση της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.
Οι δυνάμεις του δικομματισμού έχουν ευθύνη για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πήραν αλλά και που παίρνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού σπρώχνοντας τον σε οικονομική εξαθλίωση.
Όσο για τα παράπονα του «άλλου» πως δεν αφήσαμε τον  ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι έχουμε να πούμε τα εξής:
1.     Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό που είναι αντιμονοπωλιακός αντίιμπεριαλιστικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει με την υπογραφή του στη λυκοσυμμαχία που λέγεται Ε.Ε. και η οποία ευθύνεται για τα δεινά του Ελληνικού λαού σήμερα.
2.     Με τον καιροσκοπισμό του, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση τους, αφού συμμαχεί με τις δυνάμεις, συνδικαλιστικές και πολιτικές, οι οποίες καθημερινά αφαιμάζουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους.
Τέλος η ηθική των κομμουνιστών είναι εκ των ουκ άνευ.
Όσο για την ηθική γενικά της  αριστεράς… να θυμίσουμε τις αριστερές κυβερνήσεις Ιταλίας και Γαλλίας που βομβάρδισαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας.   

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα είχε νόημα να αναφερθούν τα μέλη του Δ.Σ. της τοπικής ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου. Λογικό δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ο σ.Δρόσος και ο σ.Λιάπης σαν γνήσιοι μαχητές της εθνικής αντίστασης που κρατάνε άσβεστη τη φλόγα της αντιφασιστικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης από τα χρόνια της κατοχής, δικαίως καθορίζουν το περιεχόμενο και το τελετουργικό της εκδήλωσης. Κάνουν σωστά λοιπόν που απευθύνουν κάλεσμα στο λαό. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στο λαό καλά θα κάνει να μην διαμαρτύρεται.

Ανώνυμος είπε...

"Το μεγαλείο της αστείρευτης έμπνευσης του ΒΛΑΚΑ και η μαρξιστική διαλεχτική"

Σημείωση:
κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις "ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ"

Unknown είπε...

Δεν άντεξα.. το σχολίασα και εγώ..
Σφυράκι - http://sfyraki.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html

"Με πολύ αγάπη και συμπάθεια προς το πρόσωπό σας, σύντροφοι, ακόμα και τώρα, σταματήστε να παίζετε με τα κουταλάκια σας."

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα τοποθετεί και τα αναλύει η ανακοίνωση. Τρανό παράδειγμα οι αντιμονοπωλιακοί και αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες της αντιδημάρχου κ.Φούντα η οποία δεν έχει "καιροσκοπισμό και δεν αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και κυρίως δεν εμποδίζει την ριζοσπαστικοποίησή τους"!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανόητοι στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ ήσαν μόνο κομμουνιστές με αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό;
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την ριζοσπαστικοποίηση του 4% του εκλογικού σώματος, κυρίως των διαννοούμενων. Το υπόλοιπο 96% ποιός το εμποδίζει; Ή ειναι μικρό το ποσοστό και δεν σας αφορά;
Η κομμουνιστική ηθική έχει να κάνει και με την ανοχή του διαφορετικού. Εσείς τι σχέση έχετε μ΄αυτό;
Τέλος, με την στάση σας έχετε καταστεί εντελώς ακίνδυνοι για το σύστημα και γι' αυτό προσπαθείτε να βρίσκετε εχθρούς μέσα στην Αριστερά.
Απορώ πως ανέχεσθε τους εαυτούς σας;

Ανώνυμος είπε...

Μην καπηλεύεστε και βρωμείζετε την Εθνική αντίσταση που δεν σας ανήκει.
Εσείς που η άνίκανη ηγεσία σας παρέδωσε τα όπλα μετά από ένα εμφύλιο στο παρακράτος για να γεμίσουν τα ξερονήσια εξόριστους,να εκτελεσθούν και να εξανδραποδιστούν φωτεινοί άνθρωποι αγωνιστές.
Στο Ε.Α.Μ. ανήκε το 70% του Ελληνικού λαού !Ποιοί είστε εσείς που θα γίνεται κριτές των πάντων.
Συμφωνώ !!
Να καεί στην πυρά ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μολύνει την συστιμική αριστερά και το ΚΚΕ , γιατί αυτό έδειξε με το δάχτυλο το Δεκέμβρη του 2008 τους υπεύθυνους του ξεσηκωμού και των γεγονότων του λαού.Έδειξε το ΣΥΡΙΖΑ .
Σταματήστε να λειτουργείτε ως το μακρύ δήθεν αριστερό χέρι του συστήμαστος και που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το εκλογικό σας μαντρί. Να γιατί χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ από δεξιά η ηγεσία του ΚΚΕ απ΄ την αριστερά συστηματοποιεί την στεγανότητα του πολιτικού συστήματος που υπηρετεί το δικοματικό παιγνίδι.
και εις ανώτερα σύντροφοι ανθρωποφύλακες.
Ποιοί μπορούν να σας ανεχθούν πλέον για τον κανιβαλισμό σας ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ.....

ΜΠΛΙΑΧ, ΜΠΛΙΑΧ......

Ανώνυμος είπε...

Για μια ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ την οποία η πλειοψηφία όσων την κρίνουν τη θεωρούν ασήμαντη (βλέπε αντιδράσεις: ενδιαφέρουσα 1 - ασήμαντη 16 )διαβάζουμε αντιθέτως ένα σωρό σχόλια που έχουν όμως μια κοινή συνισταμένη, τον απροκάλυπτο αντιΚΚΕ χαρακτήρα τους.
Με χοντρά ψέμματα, άφθονη ειρωνία και πικρόχολη προσέγγιση οι ΄"μεγάλοι δημοκράτες" σχολιαστές, αυτοί που στις δικές τους εφημερίδες, τις ιστοσελίδες τους κ.λ.π. παρουσιάζουν όλες τις απόψεις, προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα χωρίς να υπάρχει.Δηλαδή για μια εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ένας συγκεκριμένος φορέας με σαφή (εδώ και χρόνια) πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, δεν έχει αυτός το δικαίωμα να καλέσει όποιους θέλει και να δώσει στην εκδήλωση το χαρακτήρα και το περιεχόμενο που επιθυμεί. Αλλά τούτο θα πρέπει κατ' αυτούς να αποτελεί αντικείμενο διαλόγου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με όποιον άλλο φορέα θελήσει να παραστεί ανεξάρτητα αν έχει προσκληθεί ή όχι. Είναι πολύ χοντρά τα ψέμματά σας παιδιά!
Και κάτι ακόμα. Αφού είστε τόσο μεγάλοι λάτρεις των εκδηλώσεων της ΠΕΑΕΑ γιατί δεν είχατε ζητήσει να καταθέσετε στεφάνι και στην προ μηνών εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ για τους εκτελεσμένους της Αγριλιάς; Αυτοί δεν ήταν 'Ελληνες; δεν ήταν πατριώτες; δεν ήταν αγωνιστές;
Και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ σ 'όλη την Ελλάδα που είσαστε; Μήπως εκεί πάτε και προσκυνάτε μαζί με τους "σοσιαλιστές";