Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σοβαρό ατύχημα αναβάτη από πτώση


Σοβαρό ατύχημα από πτώση και με μεγάλη ταχύτητα συνέβη χτες το απόγευμα της Τετάρτης στο χώρο του λιμανιού, όταν το άλογο που ίππευε νεαρός αναβάτης αφήνιασε και άρχισε να τρέχει εκτός ελέγχου, στο χώρο όπου πλήθος κόσμου απολαμβάνει ξένοιαστος  (υποτίθεται) τη βόλτα του, τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες.
Το άλογο αφού έριξε τον νεαρό, συνέχισε να τρέχει μόνο του προς το δρόμο της Τουρλίδας στη διασταύρωση του Αγ. Νεκταρίου. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί.
Το άτυχο παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και μακάρι να μην έχει σοβαρό τραυματισμό.
Η ''μόδα'' αυτή, της ιππασίας στους δρόμους της πόλης άνευ κανόνων και ορίων,  που τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει και κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται ιδιαίτερα, είναι ζήτημα χρόνου να προκαλέσει ατύχημα ή δυστύχημα σε αναβάτη και πολύ περισσότερο σε άσχετο κόσμο που θα τύχει την κακιά ώρα να είναι κοντά στο συμβάν.
Δεν είναι δυνατόν να γίνεται παρέλαση σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, μέσα σε δρόμους με κόσμο, αυτοκίνητα, οχήματα πάσης φύσεως και κανείς να μην ασχολείται λες και είμαστε στις πίστες του Άσκοτ. Τα άλογα, όσο και αν είναι παραδοσιακά συνδεδεμένα με το πανηγύρι του Αη Συμιού, οφείλουν να βρίσκονται και να ασκούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με κανόνες ασφαλείας για όλους. Έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα του αγαπημένου σπορ, δεν χρειάζεται όμως να διακινδυνεύουμε περισσότερο.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι η νέα μόδα των cowboys του Μεσολογγίου. Όπως και των καμικάζι της ασφάλτου, των μηχανόβιων και πολλών άλλων συμπολιτών μας που "λαμβάνουν" υπόψη τα δικαιώματα των άλλων και "σέβονται" με την ανοχή των αρχών τους κανόνες του ΚΟΚ και άλλα πολλά. Δε φταίνε τα κακόμοιρα τα ζωντανά και τα μηχανοκίνητα. Πάντα ένας άνθρωπος βρίσκεται πάνω τους και αυτός τα κουμαντάρει... Περαστικά στο μικρό που χτύπησε. Έτυχε να είμαι παρών την ώρα του ατυχήματος. Καλύτερα να μην βλέπατε τις εικόνες.

Ανώνυμος είπε...

μα ειναι δυνατον αλογα μαζι με αυτοκινητα και μηχανακια σε δημοσιο δρομο?? Αργα ή γρήγορα θα γινοταν το ατυχημα !!

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίνε τα κακόμοιρα τα ζώα, φταίνε τα ζώα που τα βασανίζουν

Ν.Κ.

Ανώνυμος είπε...

γυφτοπανηγυρια κιενα σωρο αλλες αηδιες αποτελουν το καλαθι μεσ το οποιο ριχνουν τις ευκολες ψηφους τα λαμογια της μικροπολιτικης που κανουν πως δεν τη βλεπουν την ΕΛΛΑΔΑ οταν περναει διπλα τους κλαμενη ...d

Ανώνυμος είπε...

Εσεις που γραφετε για γυφτοπανηγυρια δεν γνωριζεται απο ιστορια - προφανως ειστε απο αυτους που δοξαζουν τα καρναβαλια της Πατρας ή απο εκεινους τους μηδενιστες...
να σας χαιρομαστε λοιπον εφοσον δεν σεβεστε τα ηθη και εθιμα του τοπου μας που προσπαθουν να μας ξυπνουν θύμησες αλλοτινων καιρών΅,κρατώντας μας στα πόδια μας έναντι στην παγκοσμιοποίηση.(στα υποψιν δεν ειμαι ταγμένος σε κάποιο κομμα για να σας προλλάβω - πολιτικοποιημένος είμαι όμως - έχοντας βουληση - γνωμη και αποψη)

Οσο για το ατυχημα που συνεβη ας σωπασουν οι Κασσανδρες και το μονο που να ευχομαστε ειναι να γινει καλα το παιδί(που πιστέψτε είναι το μόνο που δεν φταίει - ας αναλογιστεί η κοινωνία μας για το ποιοι ειναι οι υπευθύνοι).
Ευχή όλων μας ειναι να αποκτήσουμε παιδεία και ετσι θα γλιτωσουμε απο πασης φυσεως τετοιων ατυχηματων.

Και για να μην γράφουμε και ανώνυμα και κρυβόμαστε πισω από το δαχτυλό μας φοβούμενοι τον απόηχο της γνώμης μας

Με τιμή
Αλεξανδρατος Γεωργιος

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποια υπηρεσία ( Αστυνομία, Δήμος κ.λ.π.) που να απαγορεύει τέτοιες ανήκουστες ....παρελάσεις αλόγων, ιπέων και οχημάτων; Καμία, γιατί καμία δεν ενδιαφέρεται. Αλλά και οι νεαροί....καουμπόϋδες δεν σέβονται κανέναν και είναι ικανοί να προπηλακίσουν και τα όργανα της τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αη Συμιός έχει καταντήσει να μας προκαλέι μόνο θλίψη και αποστροφή... αφου δυστυχώς η εικόνα που κυριαρχει είναι αυτή των άπειρων "κατασκηνωτών" τσιγγάνων... και των βασανισμένων αλόγων που φοβισμένα μιας και βρίσκονται σε συνθήκες εχθρικές ως προς αυτα... γλιστρουν στους πεζόδρομους για να νιώσουν οι αναβάτες τους άντρες cowboys!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε αλεξανδρατε το πανηγυρι εγινε η ξεφτιλα του Μεσολογγιου.Χάθηκε η παλια λεβεντια,τα τραγουδια και η γλετζεδικη ατμοσφαιρα φιλοξενιας.Αντ αυτου βλεπουμε μονο 2-3 το πολυ παρεες που εχουν καποιο επιπεδο και σεβονται το πανηγυρι μεσα απο εκφραση πραγματικης αγαπης και ιστορικης συνειδησης.Κατα τα άλλα επιδειξιομανια,γελοιοτητα,δηθεν και καραγκιοζιλιακια,μαστουρωμα και λιγουρικη αντιμετωπιση στις γυναικες ,αφιλοξενη συμπεριφορα,βλαχοφανφαρονισμοι,αλογομουρηδες που συμπεριφερονται σαν σεξουαλικως μειονεκτικοι και ενα ανεξελεγκτο γυφταριο..Αυτο το πανηγυρι δεν με ελκυει αλλα με γεμιζει θλιψη γιατι ελαχιστοι πια νιωθουν την πραγματικη του αξια και τον σκοπο του ανταμωματος

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο Α. βγες απ το καβουκι σου και πηγαινε σε αλλα μερη να δεις οτι πανηγυρι σημαινει ολοι μαζι, οπου ο καθενας βγαζει τη καλωσυνη του για τον αλλον , την ευγενεια του , τη φιλοξενια του ,το σεβασμο του , σενα κλιμα οπου η χαρα του ενος μεταδιδεται στον αλλον ,κιετσι πλαθεται η αλληλεγγυη , στοιχειο απαραιτητο για να πορευθει στο χρονο το ανθρωπινο ειδος , κλπ , ...Συγνωμη για τη θεωρια αλλα την εχω δει στη πραξη , κιεχω δει ακομη σενα χωριο των ΟΙΝΙΑΔΩΝ να σκοτωνει το αλογο με το παλουκι ο νεαρος γιατι δεν περπαταγε σωστα!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε ότι στο πανηγύρι συμμετέχουν ατομα τα οποία βρίσκονται και καθρεφτίζουν την εικόνα της κοινωνίας μας σήμερα - άρα να τα βάλετε με την κοινωνία μας και κατ'επέκταση τον εαυτό σας ως μέρος τουτης της κοινωνίας και όχι με το πανηγύρι.
Το ζήτούμενο είναι να γίνει καλά το παλικαράκι και όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε ο καθένας για τον ευατό του εφόσον εξακολουθείτε να τηρείτε την μάσκα της ανωνυμίας.

Ευχαριστώ και λυπάμε αν σας κούρασα.

Καλο Άη Συμιό να έχουμε (όσοι θέλουμε να συμμετέχουμε) με υγεία και χαρά και δίχως άλλα τέτοια περιστατικά.

Αλεξανδράτος Γεώργιος(λάτρης του πανηγυριού και έχων την τόλμη της επωνυμίας)

Ανώνυμος είπε...

με συγχωρείτε για τα τυχον ορθογραφικά μου λάθη - ο δαίμων της βιασύνης..
Αλεξανδράτος Γ.

Messolonghi είπε...

τα ορθογραφίκα ήταν συνέπεια βιασύνης
Αλεξανδράτος Γ.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο Α , το οτι επαναλαμβανεις το τολμηρος ο επωνυμος κλπ , σημαινει οτι εχει προβλημα ο επεξεργαστης σου...

Ανώνυμος είπε...

ο αη συμιος δεν ειναι απλα ενα πανηγυρι...οποιος δεν μπορει να τον νιωσει μπορει τις ημερες αυτες να επιλεξει να τις περασει αλλου...
ειναι δικαιωμα του!!! ομως το να μην σεβεται την ιστορια και την παραδοση δεν ειναι δικαιωμα του!!!!
καποτε ακομη και η κλωτσια του αλογου την ωρα της παρελασης ηταν ευτυχια και τυχη για τους μεσολογγιτες...και τωρα κρινεται αυστηρα εναν αη συμιωτη...
αχ αλωνακι ποσα ακομη θα αντεξεις....

καλο αη συμιο να εχουμε!!!
[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

<>

Αυτό να το πάρουμε για καλαμπούρι;;;;
Έτσι εξηγείται λοιπόν το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη πολλών.
Κρίμα που δεν μπορώ να στείλω φωτογραφίες.
Η επιτυχία του πανηγυριού 'τσίρκου πλέον' θα κρίνεται απ'τις κλωτσιές των άμοιρων ζώων.
Πάρτε την κατάλληλη στάση,και καλή τύχη.

Ανώνυμος είπε...

11.52 ρωτησε καποιον αη συμιωτη για να εξακριβωσεις αν ειναι καλαμπουρι η οχι φιλε μου...
εσυ μπορεις να το παρεις οπως θες...
και το παιδι σου φροντισε να απεχει απο τα πανηγυρια και τα τσιρκα [οπως τα αποκαλεις] και διδαξε το να ξενυχταει στον πεζοδρομο και να χρησιμοποιει τον χωρο του αη συμιου για να καπνιζει το ¨τσιγαρακι¨ του ανενοχλητος...[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

yparxoyn para pola panhgiria poy ginontai poly xiritera ektropa
a) ag paraskeyi mytilini
ma8ete ti ginete giati mallon den vgenete apo to "kavoyki sas"

Ανώνυμος είπε...

mporis san evistipoiimenos aplos poliths na kaneis kati poy den kanoyn oi armodioi alla mono na leme exoyme ma8h .................