Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

O ιδιώτης και το …..κράτος ( Δήμος)

 Μπαίνοντας στην πόλη μας από την Δυτική είσοδο ( Αιτωλικού) στη δεξιά πλευρά υπάρχει ένας χώρος απεριποίητος και γεμάτος αγριόχορτα ( Νο1) που φανερώνει, αν μη τι άλλο, την  αδιαφορία μας για κάτι καλύτερο αφού πρόκειται για κεντρική είσοδο. Και συνεχίζεται η διαδρομή σε κακά χάλια έχοντας φυσικά πλάι και την βρώμικη θάλασσα της άλλοτε πανέμορφης Πλώσταινας που κατάντησε προθερμάστρα 
( ποιος ήλπιζε τέτοιο χάλι!!)



Απέναντι ακριβώς ( Νο 2) ο έμπορος ιδιώτης περιποιείται το χώρο του ο οποίος και  προδιαθέτει  τον πελάτη – αγοραστή. Πόσο λοιπόν διαφέρει  αυτός που θέλει να εξασφαλίσει το μεροκάματό του από αυτόν που το έχει ….εξασφαλισμένο!!
Πόσα όμως μας έταξαν προεκλογικά και όχι μόνον οι σημερινοί, αλλά και όλοι όσοι πέρασαν από τον Δημαρχιακό θώκο τα τελευταία χρόνια. Είδατε εσείς κάτι το ιδιαίτερο σ’ αυτή την πόλη που να θαυμάζει ο επισκέπτης; Και επειδή μιλάμε για την συγκεκριμένη είσοδο, τα βράδια στο σημείο αυτό επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Το έργο έχει παραληφθεί από την τ. Νομαρχία και παρά τις εκκλήσεις μας για φωτισμό ή και για φανάρια, εν τούτοις όλοι κώφευαν. Και στην περασμένη τετραετία είχαμε εκπροσώπους αναπληρωτή Νομάρχη!, Αντινομάρχες! ( σημερινό Δήμαρχο) και κανείς δεν σήκωσε λίγο το ανάστημά του.
Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι το σημείο αυτό είναι πολυσύχναστο αφού εκτός από την καθημερινή κίνηση, διέρχονται και μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα για τις μεταφορές από και προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου.
Όμως το κυρίαρχο θέμα είναι η ασχήμια αυτής της εισόδου που προδιαθέτει τον επισκέπτη της πόλης μας και που είναι η ίδια και με τις άλλες εισόδους ανατολικά από την οδό Ναυπάκτου και την ανεκδιήγητη βόρεια είσοδο Αγίου Αθανασίου που τα έργα(!!) έχουν μείνει στη μέση και ταλαιπωρούν τους διαμένοντες στην περιοχή αλλά και όσους την χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους.
Υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν;

 το PYROFANI                                                                                                            

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η μονιμη απαντηση του Δημου για το συγκεκριμενο σημειο ειναι η ελειψη αναλογου μηχανηματος καθως ο Δημος δεν διαθετει ουτε μπουλντοζα ουτε γκρειτερ. τετοια μηχανηματα εχει η πρωην Νομαρχια αλλα εαν δεν κανω λαθος δεν εχει χειριστη, ειναι απο τα καλα του Καλικρατη κ των οραματων του ΓΑΠ & του Ραγκουση για την Τοπικη Αυτοδιοικη.
Επισης ο συγκεκριμενος χωρος εχει χαρακτηριστει απο χωρο αθλοπαιδειων εως χωρος μεταστεγασης του ΚΤΕΛ,πριν την μεταφορα του εξωθεν της Πυλης και του Τειχους..αλλα ειπαμε...ειναι απο τα καλα των εκαστοτε δημοτικων Αρχων που ψηφιζουμε και της Κεντρικης Διοικησης που τοσο πολυ αγωνια για την περιφερεια,τους Δημους και τα χωρια.

Ανώνυμος είπε...

To καλύτερο είναι η ανατολική έξοδος της πόλης ... Αληθινό Φαρ Ουέστ ,αφου εκεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει όλες τις φυλές των ινδιάνων ιθαγενών....

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ντρεπόμαστε με το χάλι μας. Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι όταν δεν μπορούμε ούτε λίγα χόρτα να κόψουμε. Δεν νομίζω ότι στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται μπουλτόζα. .Έστω και χειροκίνητο μηχάνημα μπορεί να κάνει τη δουλειά. Αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον αφού όλοι περνάνε από εκεί και κανείς δεν έριξε ένα βλέμα. Μήπως τους μύρισε η βρωμερή Πλώσταινα που κατάντησε προθερμάστρα;ή μήπως κανείς από αυτούς ψάρεψε ποτέ μικρός με καμακοπύρουνο και μεγάλος με καμάκι, ή μ΄ξηπως κανείς από αυτούς πήγε στην "πριά". Όλοι τους ήρθαν να μας διοικήσουν ως αλεξιπτωτιστές. Άμα αγαπητοί μου δεν έχεις βγάλει σκουλίκι στη μούτηλι και δεν έχεις ψαρέψει μαριδοπούλες στην κάϊνα, δεν μπορείς να αγαπάς τη θάλασσα και δεν σε ενδιαφέρειη Πλώσταινα που είναι ένας βόθρος μαζί με τη συρμή.
Αλλά σε ποιον να τα πω;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό "PYROFANI" σχετικά με το άρθρο σου έχω να σου πω ότι ο κύριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ θα κανονίσει ...
"εθελοντικό καθαρισμό" της περιοχής. Είμαι σίγουρος γι' αυτό.
Μετά τις παραλίες του δήμου σειρά έχουν οι είσοδοι της πόλης.

(Γιατί αν περιμένεις να δεις καθαρισμό από αυτούς που πρέπει...)

Ανώνυμος είπε...

Εμείς, πότε θα "καθαρίσουμε" αυτούς????

Ανώνυμος είπε...

τον δημαρχο τον ενδιαφερει μονο πως θα περασει καλα τωρα στον αη συμιο!!!