Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η Αντίσταση των λευκωμάτων

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το Μεσολόγγι κάνει δημόσιες σχέσεις. Αναφέρομαι φυσικά στην σημερινή εκδήλωση στην οποία είναι προσκεκλημένος να μιλήσει για το Μεσολόγγι ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός
Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οι υπόλοιποι δήμαρχοι των πόλεων της περιφερειακής ενότητας Αιτ/νίας και νομιμοποιούνται αλλά και  ευπρόσδεκτοι είναι να μιλήσουν για το Μεσολόγγι, αλλά το να προσκαλείται να μιλήσει  για την ιστορία και την φυσιογνωμία του ένας  κατεξοχήν πολέμιός του και εκφραστής της  διαχρονικής αφαίμαξής του, αποτελεί μάλλον ατόπημα. 
Ειλικρινά απορώ με ποιό σκεπτικό προσεκλήθη ο  ενορχηστρωτής ή συμμέτοχος σε πράξεις απαξίωσης του Μεσολογγίου κ. Μοσχολιός, ειδικά σε περίοδο που οι επιθέσεις του Αγρινίου στα θεσμικά κεκτημένα της πόλης μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Θυμίζω τον κατακερματισμό της επαρχίας Μεσολογγίου με τον Καλλικράτη και την πληθυσμοεδαφική διόγκωση του Αγρινίου, στα οποία ο κ. Μοσχολιός είχε ενεργό ρόλο.
Συνεχιστής της φιλοσοφίας του προκατόχου του ''Vrahori uber alles'',  είχε επίσης ενεργό ρόλο στην διεκδίκηση του εφετείου, στη μη τήρηση της έδρας του ΚΤΕΛ, στη δημιουργία διοικητηρίου στο Αγρίνιο και την αφαίμαξη των υπηρεσιών από το Μεσολόγγι, στην προσπάθεια απόσχισης από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ίδρυσης νέας περιφέρειας με έδρα φυσικά πάλι το Αγρίνιο, την αποσύνδεση από τις άλλες πόλεις της Αιτ/νιας του νεοϊδρυθέντος Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και την μετονομασία του σε Πανεπιστήμιο Αγρινίου, στην προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας της Ιερής μας Πόλης με την εξωφρενική, ανιστόρητη και προκλητική θέση περί βραχωριτών μαχητών στην έξοδο, στον εορτασμό της  ''Απελευθέρωσης του Βραχωρίου''  παραχαράσσοντας ιστορικά δεδομένα που προκαλούν ντροπή και όχι σημείο αναφοράς και εορτασμού, στις φανερές πλέον ενέργειες αμφισβήτησης του διοικητικού και θεσμικού ρόλου του Μεσολογγίου με μετατάξεις και άλλα ευτράπελα, καθώς  και στην  τελευταία επαίσχυντη προσπάθεια δημιουργίας κεντρικού αρχαιολογικού μουσείου σε πόλη που, καλώς ή κακώς,  στερείται ιστορίας, υπολείπεται κατά πολύ σε αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα του Μεσολογγίου και άλλων πόλεων του Νομού και φέρει όνομα νεώτερης κοπής και μυθολογικής βάσης που δηλώνει την αγωνιώδη προσπάθεια  να παρουσιαστεί ιστορία από το πουθενά. 
Είναι απαράδεκτο σε περίοδο που το Μεσολόγγι οφείλει να βρεί το ρόλο του, να δημιουργήσει αναπτυξιακή βάση στον αντίποδα του σωβινιστικού παραλογισμού του Αγρινίου και να αντιδράσει σθεναρά στην λαίλαπα απαξίωσης του στην οποία πρωτοστατούν μεγαλοϊδεατιστές παράγοντές του, φορείς της πόλης μας  να λειτουργούν με ατομικιστική λογική δημοσίων σχέσεων και με σαμπανιζέ χαμόγελα του  ''όλα βαίνουν καλώς''.
Ο αγνός και μη ανταποδοτικός Μεσολογγιτισμός που θα πρέπει να διέπει όλες τις πράξεις των δημοσίων προσώπων της πόλης μας, συνίσταται στην άδολη αγάπη για την πόλη εδραζόμενη στην αντίδραση, στο προσωπικό κόστος, στην έκφραση αδιαμφισβήτητων αληθειών και στην ασυμβίβαστη λογική των προγόνων μας. 
Χωρίς να παραγνωρίζεται φυσικά  η εξαιρετική δουλειά της έκδοσης του λευκώματος καθώς και η όλη μέχρι σήμερα αξιέπαινη πολιτιστική διαδρομή της ΔΙΕΞΟΔΟΥ, θα πρέπει τα προβεβλημένα πρόσωπα του δημόσιου βίου μας να αποτελούν παράδειγμα όχι μόνο προσφοράς αλλά και διεκδίκησης και διαφύλαξης των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας ως πόλης, έστω και αν αυτό συνεπάγεται ρήξεις και συγκρούσεις.  Από δεξιώσεις, επίπλαστα χαμόγελα και  ψευδεπίγραφο Μεσολογγιτισμό μπουχτίσαμε πια.

Ανεξάρτητος συνεργάτης

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε ηλίθιοι εσείς δεν θέλατε τον Βερελη και ψηφιζετε τα λαμόγια του αγρινιοου

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Νενικήκαμεεεεεεν!! τουςΣκίσαμεεεε!!!
Ε ρε και τι δεν μας είπαν απόψε. ότι εμείς είμαστε και αλλος δεν είναι. Πρωτεύουσα, Ιερή, μοναδική, ακμάζουσα πόλη!! κ.λ.π.
Όμως αύριο πρωί ρωτήστε τους: Που θέλετε ν α γίνει το Εφετείο; το Αρχαιολογικό Μουσείο;το Πανεπιστήμιο;
ΟΛΟΙ θα σας απαντήσουν στο ΑΓΡΙΝΙΟ.
Απόψε λοιπόν ήρθαν για χειροκρότημα και το πήραν. Αύριο μας ξέχασαν.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνηστε Μεσολογγιτες.
Αρκετα πια με ολη αυτη την
΄΄ αγγλογαλλικη'' υποκουλτουρα που κρατα το Μεσολογγι σε ναρκη ανικανο να αμυνθει στους εχθρους του σε σημειο να μας δουλευει ο δημαρχος του Εβραιοχωριου!
Αληθεια τον βερελη που τον θυμηθηκατε ? αυτον τον πολιτικα αμεμπτο ανδρα που εμφανιστηκε απο το πουθενα στο Μεσολογγικαι προσεφερε τοσα πολλα....Ελεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η αντίσταση του Μεσολογγίου.Εμείς είμαστε.Οικογενειοκρατία,ανέξοδη πολιτική,δημόσιες σχέσεις,αποθέωση του δήθεν και η πάρτυ μας.Εχουμε καμιά σχέση μ αυτούς που κάνανε έξοδο;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ".
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ?
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΦΟΡΕΑΣ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ , ΤΙ ΚΑΝΕΙ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ" ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ)?
ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ?
ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ.
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ , ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΩ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε που δεν εξαιρεις τον εαυτο σου γιατι τον εξαιρεις στην ανωνυμία;μεσα στην βλακεια και την δουλικοτητα της πολης μας δεν θεωρεις οτι ειναι ελπιδοφορο οτι υπαρχουν μπλογκ που προσπαθουν να προασπισουν τα συμφεροντα της πολης;οσο για τα περι ανωνυμιας η δημοκρατια επιτασσει να επικεντρωνεις στα γραφομενα και οχι στον γραφοντα.Οποτε αν συμφωνεις με οσα λεει ο ανεξαρτητος γιατι ασχολεισαι με την ταυτοτητα του;

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια .Είναι η ποιο τεκμηριωμένη περιγραφή των δεινών που υπέστη το Μεσολόγγι από τους Αθλίους συμπλεγματικούς χωριάτες που κυβέρνησαν αυτόν τον Τόπο προέλευσης του Αγρινίου. Το κουνάβι από Σμόλιανα και ο Γαλατάς -αγελαδοτρόφος από τη Δομνίστα , οργίασαν εις βάρος του Μεσολογγίου. Τελευταίο του κατόρθωμα το άδειασμα του Ταμείου της Νομαρχίας κατά 31,000,000 Ευρώ και οι παράνομες ματατάξεις 62 Νομαρχιακών Υπαλλήλων απο την Νομαρχία Μεσολογγίου στο Δήμο Αγρινίου . Για τα παραπάνω κατορθώματά του επιβραβεύτηκε από τον αχρείο Ραγγούση με το αξίωμα του Περιφερειάρχη Μακεδονίας .ΚΟΥΙΖ (τι κοινό γνώρισμα έχει ο Σώκος και Ραγγούσης; ) η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ
Ο Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

Οταν και αν τελειωσει ο ανταγωνισμος Μεσολογγιου και Αγρινιου ,ισως να μπορεσει να αναπτυχθει ο μεγαλυτερος σε εκταση νομος της Ελλαδας,που ειναι γεματος φυσικο πλουτο.Οσο υπρχει η φαγωματα ,τα γομαρια οι βουλευτες χορευουν στην πλατη μας.
Ειναι γνωστο απο αρχαιοτατων χρονων το "διαιρει και βασιλευε".

THE ROCKER

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ... ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ αγρινίου.
ΘΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ "Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ αγρινίου" .... ΓΙΑ ' ΚΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. (ΕΕΕΤΣΙ, ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ αγρινιώτες ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...)