Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Νέα Παράταση Έκθεσης = έως 30 /5 .

Νέα παράταση μέχρι 30 Μαΐου της έκθεσης "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός" στη "Διέξοδο"

Μολονότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η Τέχνη μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια, η "Διέξοδος" εμμένει και προσπαθεί να λειτουργεί ως ένας χώρος που προσφέρει στους επισκέπτες της ελπίδα και στιγμές ομορφιάς .

Στα πλαίσια των ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ 2010 του Δήμου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου οργάνωσε την έκθεση "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός", που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα, επιχειρώντας μια εικαστική και ιστορική προσέγγιση αυτού του ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ζωής στοιχείου.

Το αλάτι στον κόσμο και στην Ελλάδα κυριαρχεί στις αίθουσες του Μουσείου και της Πινακοθήκης της "Διεξόδου" παρουσιάζοντας την επίδρασή του στην ιστορία, τη θρησκεία, την οικονομία, την υγεία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα κόκκινα, μαύρα, μπλέ, πράσινα, βερυκοκί κ.λ.π. αλάτια απ΄όλο τον κόσμο, αλλά και οι εικαστικές γωνιές με χρωματιστές πλάκες λείξεως για την κτηνοτροφία, τα αλατότουβλα από τη Βολιβία και το παραδοσιακό μπακάλικο με εκατοντάδες είδη, τμήμα των 14.000 χρήσεων του αλατιού.

Στις αίθουσες του πρώτου ορόφου εκτίθεται μια συλλογή από 400 αλατιέρες που χρονολούνται απο τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα καθώς και πίνακες - δημιουργήματα του εικαστικού συμβούλου της "Διεξόδου" ζωγράφου - αγιογράφου Βαγγέλη Ρόμπολα, ο οποίος είχε και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της έκθεσης.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης αυτής ήταν πρωτοφανής αφού στο διάστημα των δύο μέχρι τώρα μηνών λειτουργίας της υποδέχτηκε περί τους 6.500 επισκέπτες.

Δεδομένου ότι το ενδιαφέρον του κοινού από όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα την Δυτική Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά μεγάλο, σε συνδυασμό με τις αιτήσεις των δασκάλων και καθηγητών για πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων τάξεων των σχολείων τους, αποφασίστηκε και νέα παράταση της έκθεσης έως τις 30 Μαΐου.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά. Δευτέρα και Τρίτη πρωινές ώρες μόνο για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (26310 51260). Από Τετάρτη έως και Κυριακή (τόσο για το κοινό όσο και για μαθητές ) από 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 7.00 το απόγευμα έως 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Υποστήριξη: ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ - ΑΛΑΤΙ ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗ Α.Ε

www.diexodos.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: