Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Συλλήψεις για τις παράνομες αμμοληψίες του Αχελώου

      Απέδωσε η ανώνυμη καταγγελία που έγινε πριν από λίγες ημέρες προς την ΥΕΕ ( υπηρεσία ειδικών ελέγχων) και με άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών έγιναν οι πρώτες συλλήψεις ατόμων που εδώ και χρόνια, υπό την πλήρη ανοχή της πολιτείας και παρά τις επανειλημμένες  καταγγελίες, έχουν ''σηκώσει'' κυριολεκτικά τις όχθες του Αχελώου, αποκομίζοντας τεράστια και αφορολόγητα οφέλη, από την παράνομη  αυτή  δραστηριότητά τους . 

     Η πρακτική την οποία έχουν ακολουθήσει οι εν λόγω υπεύθυνοι είναι απλή και αποδοτική : έχουν αγοράσει παρόχθιες εκτάσεις ώστε η αμμοληψία ουσιαστικά να φαίνεται ότι είναι εργασίες εντός της ακίνητης περιουσίας τους. Στην ουσία όμως καθημερινά, και εν γνώσει αλλά εν αδρανεία τελούντων των αρμοδίων οργάνων, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, οι εργολάβοι αυτοί ανασύρουν τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών τα οποία εναποθέτουν σε υποτυπώδεις μάντρες οικοδομικών υλικών ώστε να καλύπτονται μαζί με τα νόμιμα. 

     Η  δραστηριότητά  τους αυτή,  έχει αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη  ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές γης, μηχανημάτων, φορτηγών, εκσκαφέων  κλπ, και να παρατείνουν τις δικαστικές διαδικασίες σε βάθος χρόνου. 

    Ελπίζουμε, ότι τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να βάλει στο χέρι τέτοιους  επιτήδειους,  να μπεί το νερό και στο αυλάκι του Αχελώου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: