Κυριακή 9 Μαΐου 2010

'' Έτσι κι αλλιώς από ψηλά... δεν φαίνεστε καθόλου''

Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια : «Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο. Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας... στην "δουλειά" μας. Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση. Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας. Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι.... Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του... Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε. Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ... Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»  

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΑΣ ΙΚΑΡΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...

Διονύσης είπε...

Απαιτείται περισσότερη σοβαρότητα.

Οι ένστολοι αποτελούν, στην Ελλάδα, κοινωνική πρόκληση.

Να καταργηθεί η "επετηρίδα" για να σταματήσει η παραγωγή χιλιάδων και χιλιάδων σαραντάχρονων υψηλο-συνταξιούχων.

Ο μόνος πατριώτης και δημοκράτης είναι αποκλειστικά και μόνον ο πολίτης με φορολογική συνείδηση και όχι ο, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, στα προνόμια πνιγμένος.

Χιλιάδες άνθρωποι χάλασαν τη ζωή τους προσφέροντας πλούτο στη μαμά-πατρίδα και το μόνο που γεύονται στα στερνά τους,είναι η αυθαίρετη μείωση της σύνταξης και της αγοραστικής της αξίας.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΝΑΛΥΣΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...

Διονύσης είπε...

Φίλε των 12:25,

Η άποψή μου περί των ενστόλων, ότι δηλαδή αποτελούν κοινωνική πρόκληση, στηρίζεται στο ότι απολαμβάνουν πολλά προνόμια....και μάλιστα σε βάρος κάθε έννοιας, ισονομίας.

Ανώνυμος είπε...

μηπως ομως θα επρεπε να βαλεις και στην πλαστιγγα το τι θυσιαζουν οι ενστολοι για να απολαυσουν αυτα τα προνομια?
και μην μου πεις πως ηταν επιλογη τους και το ηξεραν (που θα συμφωνησω σ αυτο) ομως το ιδιο επιλογη ηταν και των καθε δημοσιων υπαλληλων που ηξεραν τι θα παιρνουν απ το δημοσιο χωρις να προσφερουν το ιδιο σε δουλεια...
φιλικωτατα

Διονύσης είπε...

Αγαπητέ των 12:17,

Επειδή δεν γνωρίζω,

έχεις την καλωσύνη να αναφέρεις,
το τι θυσιάζουν, οι ένστολοι;

Ανώνυμος είπε...

μερικα πολυ απλα πραγματα φιλε Διονυση , οπως η περιορισμενη επιλογη τους για να δημιουργησουν οικογενεια , οπως καθε καποια χρονια (2-3) θα πρεπει να κουβαλιωνται σε καθε ακρη της επικρατειας , οπως πως οι συζυγοι τους δεν εχουν το περιθωριο εργασιας λογω μετακομισεων , οπως πως τα παιδια τους δεν εχουν το δικαιωμα των μαθητικων φιλων μιας και καθε λιγο θα πρεπει να φευγουν για αλλού...
Ισως τα βλεπουμε "μικρα" αυτα τα προβληματα , ομως σαν τα ζησουμε θα καταλαβουμε το μεγεθος τους...
τουλαχιστον αυτα τα λιγα ερχονται στη σκεψη μου , μιας και δεν ανηκω (ευτυχως) σ αυτη την ταξη εργαζομενων.
Επισης δεν βαζω και τον βαθμο επικινδυνοτητας (ξεχωριστα σε καθε κατηγορια πχ ειδικων δυναμεων , ιπταμενων , ειδικων φρουρων , οπκε κλπ).
Αυτα τα λιγα για την ωρα...
με εκτιμηση.

Διονύσης είπε...

Αγαπητέ, των 8:39,
φχαριστώ για την απάντηση.

Διαφωνώ πλήρως,
οι όσες "θυσίες" αναφέρεις σε καμμία περίπτωση δεν συμβιβάζονται με τις όσες απολαβές και τα προκλητικά και απαράδεκτα προνόμια τους.

Θα αναφερθώ π.χ. στους ναυτικούς, που κάτω από τις πιο δύσκολες, επικίνδυνες, απάνθρωπες, αντικοινωνικές, συνθήκες και καταστάσεις, προσφέρουν πλούτο,
(η μαμά Ελλάς, εισπράττει από:
1- την ναυτιλία,
2- τουρισμό και
3- ΚΠΣ)
για χρόνια και ζαμάνια σ'αυτή τη χώρα, για να απολαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο την περιφρόνηση της πολιτείας...
πιθανόν για να έχουν προνομιακή μεταχείριση ορισμένα κομμάτια της "κατ'ευφημισμόν" κοινωνίας μας.


Με εκτίμηση,
Διονύσης.