Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

''Ντόρος'' από τον Δημ. Παπαθέου

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : τέλος σεζόν με βιβλιοπαρουσίαση

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-05-2010 ΩΡΑ: 09 μ.μ.

"ΝΤΟΡΟΣ - χρονογυρίσματα στο Μεσολόγγι" του Δημ. Β. Παπαθέου

Τι θα λέγατε να κλείσουμε τη χρονιά με θύμησες απο παλιότερο Μεσολόγγι ;

Στις 8 του Μάη και ώρα 9 μ.μ. στο εστιατόριο του Θωμά Κοντογιώργου "Τουρλίδα - Ψάρ - Restaurant", να διαβάσουμε αποσπάσματα απο το βιβλίο του Δημήτρη Παπαθέου με τίτλο "ΝΤΟΡΟΣ _ χρονογυρίσματα στο Μεσολόγγι" , να συμπληρώσουμε κι εμείς αυτά που ζήσαμε τότε , να μας χαρίσει από ένα αντίτυπο , να πιούμε λίγο ουζάκι, να φάμε και κανα παραδοσιακό μεζέ και να παίξουμε κιθαρούλα τραγουδώντας τα τότε σουξέ.

(σσ. σύνταξης : Αυτοβιογραφιό διήγημα του Δημήτρη Παπαθέου με έμφαση στις ''ζωηρές'' δεκαετίες του '60 και '70, όταν ένας άλλος κόσμος ζούσε και ανέπνεε σ' αυτήν εδώ την πόλη, πριν υποστεί τη μεταδικτατορική μετάλλαξη και την αλλοτρίωση που ακολούθησε. Αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, όταν όλα είχαν άλλο ειδικό βάρος και αξιακή ιεράρχηση, όταν το Μεσολόγγι είχε ακόμη το μοναδικό χρώμα και ύφος του, όταν ο κόσμος του χαιρόταν και γλεντούσε κάθε μέρα με απλά ασήμαντα πράγματα. )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Κινηματογραφική Λέσχη. Πάντα σεμνά και με χαμηλούς τόνους προάγει συλλογικές μαζώξεις με περιεχόμενο που όλοι έχουμε ανάγκη.