Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα,  δηλαδή τον Χρυσούν Αιώνα της Δημοκρατίας της Ελλάδας . Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.  Ο νόμος  λοιπόν απαιτούσε τα εξής:    1) Να είναι Έλλην  πολίτης.     2) Να κατέχει την Ελληνική παιδεία.   3) Να μην είναι κίναιδος (=ο θηλυπρεπής  ομοφυλόφιλος),   και    4) να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία. ( όλο το ''έσχες''  δλδ.)     Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.  Τώρα :     1. Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.  2. Αν δεν έφθανε η περιουσία του, τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει  ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.  3. Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν:  '' ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ  ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ ! '' 

  5ος π.Χ.  ΑΙΩΝΑΣ  =  ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ 

21ος μ.Χ.  ΑΙΩΝΑΣ  = τι ;;

υγ. κκ  εν ενεργεία και εν δυνάμει δημόσιοι άρχοντες, μάθετέ το απ΄ έξω. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Στη συγκέντρωση σήμερα στις 20:00 έξω από την καμμένη Marfin ξέρετε πόσοι μαζευτήκαμε??? Το πολύ 50 άτομα!!Θυμάμαι ότι αντίστοιχα για τον αλέξη γρηγοροπουλο είχε πλημμυρίσει το σύνταγμα από κεριά και ανθρώπους...Δεν..

Kαταλαβαίνω..δηλ. πίο αδικοχαμένος και αθώος ήταν εκείνος από το κυοφορούμενο...που γνώρισε τη σάπια κοινωνία μας πρωτού καν ζήσει σε αυτή...?
Πόσο κατευθυνόμενοι ξεφτίλες είμαστε τελικά..."

Στον Γρηγορόπουλο μαζεύτηκε τόσο κόσμος γιατί εκεί ήταν αστυνομικός(ειδικός φρουρός) ο αυτουργός. Είναι γνωστό σε όλους τι κόλλημα έχουν όλοι με τους συνανθρώπους μας αυτούς που κανουν απλά την δουλειά τους(χωρίς να λέω ότι την κάνουν όλοι όπως πρέπει. Παντού υπάρχουν τα μαύρα πρόβατα)Στο χθεσινό τραγικό περιστατικό ήταν αναρχικοί- δειλοί αλήτες, αυτοί που έκαναν μια εξίσου αποτρόπαια πράξη. Αυτοί δεν έχουν πρόσωπο... δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιο κλάδο..." Ειναι και...λιγο αριστεροι φασιστες που δεν πρεπει να τους κρινει η ελληνικη κοινωνια.

Διονύσης είπε...

Αφήνοντας ένα λουλούδι στο κτήριο της ΜΑRFIN και με απόλυτο σεβασμό
για τον άδικο θάνατο των συνανθρώπων μας, ας καταλάβουμε αυτό που είπε ο Γκάντι,ότι:
"το χειρότερο είδος βίας είναι η φτώχεια".

Ποιός έχει το δικαίωμα να υποχρεώνει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια;
Οι σοσιαλιστές του πασοκ;

Φωνή Βοώντος είπε...

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

nefeli είπε...

Είναι ντροπή όσα συνέβησαν στη Marfin, είναι ντροπή όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι ντροπή και επικίνδυνο η φωτιά και το τσεκούρι αγαπητέ Φωνή Βοώντος...
Είναι απύθμενη ντροπή το 'κάψτε τους όλους' της δήθεν οργισμένης νεαρής εργαζόμενης...!!!
Όσο για τους πολιτικούς μας, ούτως ή άλλως φαίνεται το τέλος εποχής τους (βλέπε τον εθελοντικό εγκλεισμό του κου Κακλαμάνη, όχι του Δημάρχου, του άλλου, του δήθεν φιλοσόφου, στις τουαλέτες αθηναικής καφετέριας μέχρι να τον βγάλουν τα ΜΑΤ, σώζοντάς τον από το γιουχάισμα, και όχι μόνο, των πολιτών).
Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ "ΤΡΕΛΟΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ!!