Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο Ιωάννης της Λωραίνης

Τις τελευταίες ημέρες οι γνωστοί κύκλοι της μιζέριας με προφανή και αποκλειστικό στόχο να πλήξουν τη δημοτική μας αρχή, διακινούν μια σειρά ανυπόστατων φημών και ψιθύρων, σχετικά με τις ενέργειες μας για τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Ως δήμαρχος της πόλης έγκαιρα παρουσίασα τη θέση μου για τα όρια του νέου δήμου κατά την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για το θέμα που έγινε στο Τρικούπειο, στις 8 Απριλίου 2010 και στην συνεδρίαση του ΔΣ που λήφθηκε η απόφαση του οργάνου για τα όρια των νέων δήμων στην Αιτωλοακαρνανία. Η πρότασή μου έλεγε και λέει ότι στο νέο δήμο θα πρέπει να υπαχθούν οι δήμοι Οινιάδων, Αιτωλικού και Χάλκειας, με αναρρύθμιση των ορίων του τελευταίου αν αυτό γίνει άμεσα εκτελεστό. Αναφορικά με την πρόταση που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο, είναι φυσικό και επόμενο να διαφωνώ, με τη μη συνένωση του δήμου Χάλκειας με το δικό μας δήμο και γι' αυτό από την ημέρα της ανακοίνωσης έως και σήμερα, έχουμε προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων για να υπάρξει αλλαγή των ορίων του νέου δήμου. Για το ενδεχόμενο της συνένωσης, με εμάς, των δήμων της Μακρυνείας, αυτό που δήλωσα και δηλώνω ακριβώς είναι ότι : «οι δυο δήμοι είναι «καλοδεχούμενοι» και μακάρι να συνενωθούν με την Ιερή μας Πόλη». Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Τέλος καταδικάζω τις θέσεις που διατύπωσαν στο ΔΣ Αγρινίου δικηγόροι μέλη του, αναφορικά με τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Θέσεις που σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και κυρίως προσβάλουν τους πολίτες της Ιερής μας Πόλης» ..
Αυτή είναι η δήλωση του περήφανου δημαρχιακού ηρωικού μαχητή Ιωάννη ,όπως την άντλησα απο το ιστολόγιο Sara Kai Mara σχετικά με τις ενέργειες που έκανε προκειμένου η πόλη μας να γίνει πρότυπη καλλικρατικά πόλη, αφήνοντας παράλληλα τις γνωστές πλέον αιχμές για κάποιους οπαδούς της μιζέριας που εθελοτυφλούν μπροστά στην μεγαλοσύνη των πράξεών του και στο αξιακό υλικό που διέπει κάθε δραστηριότητά του. Αυτοί οι κύκλοι είναι γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνονται πόσο τυχεροί είναι που έχουν στην παρούσα φάση τον Ιωάννη ως Δήμαρχο και πόσο σημαντικές είναι οι καταδίκες του (Δικαστής Τρεντ) για τα συμφέροντα του Μεσολογγίου. Ευτυχώς που καταδίκασε τους Δικηγόρους και ανέπτυξε με πεντάλεπτο λογύδριο στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ τις θέσεις του, αλλιώς οι Αγρινιώτες επεκτατικά δρώντες, σήμερα θα έπλεναν τις πατούσες τους στην λιμνοθάλασσα. Αγέρωχος,υπερήφανος,άοκνος μαχητής, με φιλόξενες εκφάνσεις (''καλοδεχούμενη η Μακρυνεία''..), οπαδός του Αν, του Θα και του Μακάρι, ξιφουλκεί ενάντια στη μιζέρια κάποιων στο Μεσολόγγι , παρεμβαίνει και συναντάται -συνήθως βραδυνές ώρες (ονειροβατώντας) - με φορείς, αναπτύσσοντας θέσεις και αντιδράσεις και υπερασπίζοντας μέχρι τελευταίας παρανυχίδος τα συμφέροντα της πόλης. Ως ιατρός του ΕΣΥ και του ΚΥ Αιτωλικού, θέλει Αιτωλικό , Οινιάδες και Χάλκεια στο Μεσολόγγι, περιοχές όπου έχει αναπτύξει ιατρική και φιλανθρωπική δράση με προσφορά σε ανήμπορους και αναπήρους τιμώντας τον όρκο στον Ιπποκράτη, επίορκος όμως λειτουργών στον Καλλικράτη. Για την Μακρυνεία, τίποτε περισσότερο η λιγότερο δεν κάνει από να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να καταδικάζει άπαντες του επιβουλευόμενους τα συμφέροντα του τόπου μας.
Ω, Ιωάννη, τα βράδια μας είναι ήρεμα και γαλήνια κατανοώντας πόσο μάχεσαι για αυτά που θα δώσουν ταυτότητα και ισχύ στη πόλη μας συμβάλλοντας με τη στάση μας και αποφεύγοντας φωνασκίες και θορύβους μπας και σε ξυπνήσουμε απο τον ύπνο εν αδίκω........ ''Μεσολογγιτάκι της διασποράς ''

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalooooo

Ανώνυμος είπε...

εχει ενα συνδρομο ο δημαρχος μ αυτους τους κυκλους της μιζεριας. Μανία καταδιώξεως

Ανώνυμος είπε...

το βραδυ λεπαντο για να ακουσουμε και να δουμε την απαντηση των φορεων της πολης.

Ανώνυμος είπε...

mprabo sto site..pali kala poy askeitai kritiki apo esas kai tin aixmi dioti pername periodo dyskoli me ayton to dimarxo

Ανώνυμος είπε...

oyst ..ante pigaine spiti anikane dimarxe

Ανώνυμος είπε...

ε ρε που εχουμε μπλεξει μ αυτον τον δημαρχο

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
abolialocanda@gmail.com είπε...

Έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη να μην στοχοποιούνται άτομα στην αγωνιώδη προσπάθεια μερικών να ανακαλύψουν ποιοί γράφουν στο blog αυτό. Επειδή μερικοί επιμένουν στην ίδια τακτική, δεν θα ξαναναρτήσουμε σχόλια στα οποία αναφέρονται ονόματα συμπολιτών μας.

Ανώνυμος είπε...

Διάβαζα στην ΑΙΧΜΗ προχθες υμνους για τον Τζανη τον δημαρχο Αρακυνθου για τις θλεσεις του για τον Καλλικρατη...
Είπε ο Τζανης καλά κάνει το Μεσολόγγι και ζητάει τη Χάλκεια.
Για το δικό του δήμο όμως τσιμουδια αναφορικά με την πρόταση του υπουργειου.
Και αυτός είναι που προτείνει ή μόνοι μας ή Αγρίνιο.
Τα συμπερασματα δικα σας....

Ανώνυμος είπε...

ειμαι τοσο αντίθετος σ αυτή την ιστορία που λέγεται Καλλικράτης που δε ξέρω τι να πώ πιά. Μόνο προχειρότητα και ανελευθερία βλέπω.Φιμώμουν τις ανεξάρτητες φωνές καθώς δυνατότητα ψηφοδελτίου μόνον τα μεγάλα κόμματα κ ο Αναγνωστόπουλος θα μπορούν να κάνουν.Αντιγράφουν Ευρωπαϊκά στήματα που χτίστηκαν πολλές δεκαετίες πριν και εξαντλώντας κάθε διαδικασία εύρεσης κριτηρίων που ενώνουν. Εδώ σνεννώνουμε με τό ζόρι εντελώς ανόμοιες κοινωνίες και οικονομιές δομές και τους παραδίνουμε στους ΑναγνωστοπουλοΣωκαίους.Και μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη το πο διεφθαρμένο κομμάττι διοίκησης είναι αυτό της ΑΥΤΟδιοίκησης.Τώρα το γιγαντώνουμε.Σκέψου και να μην πτωχεύαμε.
εκ σαλτσίνου

Ανώνυμος είπε...

"Εκ σαλτσίνου" συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δύο επισημάνσεις: α) Στην "έκθεση ιδεών" που λέγετε Καλλικράτης υιοθετήθηκε η άποψη ότι μεγάλος Δήμος είναι και αποτελεσματικός Δήμος. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο πληθυσμιακός μέσος όρος των Δήμων στην Ε.Ε. είναι περίπου 5.000. β)Κτηματολόγιο, Πολεοδομία, Λιμενικό ταμείο, Παιδεία, Υγεία, ΤΟΕΒ, θέματα εμπορίου, Θέματα γεωργικών-αλιευτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, γενικές αδειοδοτήσεις και εποπτεία ορθής εφαρμογής τους(sic!) είναι οι πιό σημαντικές μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες. Περαστικά μας λοιπόν...

Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ? ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ? ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ? ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΞΑΜΕ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΑ ΛΑΘΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ.