Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γενικός Ξεσηκωμός για τον ''Καλλικράτη''

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το υπό διαβούλευση προσχέδιο νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης με την επωνυμία «Καλλικράτης», διαμορφώνουν δυστυχώς μια κατάσταση διοικητικής, οικονομικής και παραγωγικής συρρίκνωσης της πρωτεύουσας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Ως συλλογικοί φορείς του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αρνούμαστε να αποδεχθούμε την πολιτική των τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία εκτός των άλλων αντίκεινται στην κοινή λογική και παραβιάζουν τις ίδιες τις αρχές που διέπουν τον «Καλλικράτη».

Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας, ήτοι:

  • Στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κο Θάνο Μωραίτη.
  • Στους Βουλευτές του Νομού, κο Ανδρέα Μακρυπίδη, κα Σοφία Γιαννακά, κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, κο Μάριο Σαλμά, κο Δημήτρη Σταμάτη, κο Ανδρέα Καραγκούνη.
  • Στο Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κο Θύμιο Σώκο.
  • Στον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κο Αποστόλη Κοιμίση.
  • Στο Δήμαρχο Μεσολογγίου κο Γιάννη Αναγνωστόπουλο.
  • Στους Δημοτικούς Συμβούλους του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
  • Στους Νομαρχιακούς Συμβούλους, τους καταγόμενους από την επαρχία Μεσολογγίου.

Για να απαιτήσουμε:

1ο ) Την αλλαγή της διατύπωσης του προσχεδίου νόμου της διοικητικής μεταρρύθμισης το οποίο αφορά το δήμο Χάλκειας, με στόχο τη συνένωση του με το δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και όχι μʼ εκείνον της Ναυπάκτου όπως αναγράφονταν. Επισυνάπτουμε: Α) Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χάλκειας (3 Μαΐου 2010, αρ. πρωτ. 1821),. Β) Την απόφαση της ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Γ) Τους ίδιους τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει για τις συνενώσεις ο «Καλλικράτης». Θεωρούμε ως αυτονόητη, πολιτικά ορθή και κυρίως δίκαιη την παραπάνω τροποποίηση, η οποία κακώς δεν είχε εξ αρχής λάβει αυτή τη διατύπωση στο προσχέδιο νόμου του «Καλλικράτη».

2ο ) Την άρση κάθε «αστερίσκου», ο οποίος δήθεν παραπέμπει σε εναλλακτικά σενάρια συνενώσεων για τους δήμους Αρακύνθου και Μακρυνείας. Οι δυο αυτοί δήμοι είναι όμοροι με το δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και έχουν κοινά παραγωγικά στοιχεία και ιστορικά χαρακτηριστικά. Αποτελούν συνέχεια του ζωτικού χώρου του Μεσολογγίου και κάθε προσπάθεια μέσω «πολιτικών μαγειρεμάτων» και εκβιαστικών ψευδοδιλλημάτων για να συνενωθούν τελικά με το δήμο Αγρινίου, θα μας βρει αντιμέτωπους ,άμεσα και δυναμικά .

Ως συλλογικοί φορείς του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα προχωρήσουμε σε μια σειρά ενεργειών, τις οποίες θα ανακοινώσουμε σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 7 Μαΐου και ωρα 13:00 ,στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Στουρνάρη 5 - πλατεία δικαστηρίων- στο δεύτερο όροφο

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον κ.Αντι-μονάρχη τον καλέσατε;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ :

ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .
ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ( ΔΕΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ )ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ...-, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.
ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ" ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ , ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ "ΡΟΖ" ΔΗΜΑΡΧΙΑ , ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΙΛΙΚΙΑ ,ΤΑ "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΜΕ " ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.....

ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Υ\Γ : ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ;

Ανώνυμος είπε...

μπραβο παιδια..επιτελους σοβαρες αντιδρασεις.μ αυτον το γελοιο δημαρχο θα τα χασουμε ολα

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου σχετικά με το πρόγραμμά Καλλικράτης και απάντησε σε όσους τον κριτικάρουν οτι δεν έχει πάρει θέση για την Χάλκεια αλλά και την Μακρυνεία. Ο δ'ημαρχος λοιπόν λέει:... "Τις τελευταίες ημέρες οι γνωστοί κύκλοι της μιζέριας με προφανή και αποκλειστικό στόχο να πλήξουν τη δημοτική μας αρχή διακινούν, μια σειρά ανυπόστατων φημών και ψιθύρων, σχετικά με τις ενέργειες μας για τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.Ως δήμαρχος της πόλης έγκαιρα παρουσίασα τη θέση μου για τα όρια του νέου δήμου κατά την συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για το θέμα που έγινε στο Τρικούπειο, στις 8 Απριλίου 2010 και στην συνεδρίαση του ΔΣ που λήφθηκε η απόφαση του οργάνου για τα όρια των νέων δήμων στην Αιτωλοακαρνανία.Η πρότασή μου έλεγε και λέει ότι στο νέο δήμο θα πρέπει να υπαχθούν οι δήμοι Οινιάδων, Αιτωλικού και Χάλκειας, με αναρρύθμιση των ορίων του τελευταίου αν αυτό γίνει άμεσα εκτελεστό.Αναφορικά με την πρόταση που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο, είναι φυσικό και επόμενο να διαφωνώ, με τη μη συνένωση του δήμου Χάλκειας, με το δικό μας δήμο και γι’ αυτό από την ημέρα της ανακοίνωσης, έως και σήμερα έχουμε προβεί σε μια σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων για να υπάρξει αλλαγή των ορίων του νέου δήμου.Για το ενδεχόμενο της συνένωσης, με εμάς, των δήμων της Μακρυνείας, αυτό που δήλωσα και δηλώνω ακριβώς είναι: «ότι οι δυο δήμοι είναι «καλοδεχούμενοι» και μακάρι να συνενωθούν με την Ιερή μας Πόλη». Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.Τέλος καταδικάζω τις θέσεις που διατύπωσαν στο ΔΣ Αγρινίου δικηγόροι μέλη του, αναφορικά με τα όρια του νέου δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Θέσεις που σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και κυρίως προσβάλουν τους πολίτες της Ιερής μας Πόλης.»
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙΣ ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ. ΟΙ "ΔΗΘΕΝ" ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΓΙΟΥ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΙΩΠΗΣΕΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ
έγκαιρα 8 απριλίου?????
Σε 10 ημέρες το νομοσχεδιο γίνετε νόμος του κράτους.
ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ. χαχχαχαχαχ
Τι λες ρε δήμαρχε???
Αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα. Που να τρεχεις τώρα τρεχεις στη Κατω Μακρινου με τη mercentes εκεί ούτε μια ενεσουλα δεν έχεις κάνει!!!!
θα βρεις υποψήφιο η θα πάρεις Σταύρο???

αχχχχ ρε Γιαννο προβλήματα που σου βάζουμε
αλλά υπομονή 4-5 μηνακια μείνανε θα σε αποδεσμευσουμε.....


Ένας δημότης από τη πόλη που Καταδικασες και καταχρεωσες για τουλάχιστον 4 τετραετίες.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa geia soy Dimarxara moy.....

pos re gmt kaname to la8os???
eee??
as moy kapoios??

bb
pao gia ypno vare8ika ta Ianiodo anagnosto malabetakia....

enas poyy xenixta elpizontas se kati kalytero gia tin poli poy ton ana8repse
kai 8refei ta paidia toy.....
elpizo na moirazomaste tis idies anisixies....
kalinixta

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ είπε...

file na rotiso???
poioi exoyn siopisei??
ta papagalakia
i oi syntopites mas????

MH MOY TOYS KYKLOYS TARATE!!!!!

Ανώνυμος είπε...

re ieri augotaraxoi ipame to xorio sas tha pari to papari tis megaloupolis tou agriniou

Ανώνυμος είπε...

8agriniotes vouleftes poios kani koumanto den to exete xoneψi akoma ma kala poso ψarokefali eiste ekei kato sta lasponera pou zite ψarogiftoblaxoi

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όσους πήραν την πρωτοβουλία θέλοντας να καλύψουν την ανεπάρκεια του δημάρχου και της παρέας του.

Ανώνυμος είπε...

προς κ Γιάννη Αναγνωστόπουλο και την παρέα του.
Και μόνο το ότι βγαίνουν Αγρινιώτες και σε υποστηρίζουν φτάνει για να αναρωτηθείς για τη πολιτεία σου! αλλά τι λέω το μόνο που σε κάνει να σκέφτεσαι είναι ποιούς και πως θα ελέγξεις για να καταφέρεις αυτά που βάνεις στο μυαλό σου.
Να σε χαιρόμαστε και να σε ξαναβγάλουμε. ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙΣ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

οι αγρινιτιωτες τον υποστηριζουν διοτι υπονομευει καθε αναπτυξη του μεσολογγιου.ο ανθρωπος ειναι σε διατεταλμενη υπηρεσια

fanis panagiotopoulos είπε...

Η Χάλκεια ανήκει στη Ναυπακτία!!


http://halkeia.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Καμιά άλλη παπαριά θα μας πείτε κε Παναγιωτόπουλε; Ποιος είσαι εσύ που θες να πάρεις στο λαιμό σου τα μοναδικά ζωντανά διαμερίσματα της Χάλκειας; Από ποιον κομματικό σωλήνα βγήκες άραγε, μήπως από εκείνο που δημιούργησε το δήμο - έκτρωμα του 1998; Τα έχεις κιμιάσει με το Σταμπουλόπουλο μιας και ο πατέρας σου ήταν πρόεδρος Δ.Σ. επί θητεία του; Γι' αυτό και δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής τίποτε ο ανύπαρκτος δήμαρχός σας;

Ανώνυμος είπε...

Τα πτώματα δυστυχώς δεν έχουν φωνή. Πότε θα το καταλάβουμε;;;;
Θα ήταν σημαντικό να διεκδικησουμε και την... Σπάρτη, την Τρίπολη του Κολοκοτρώνη, το Σούλι, και γιατί όχι και την ΠΟΛΗ. Έτσι θα είχε και την απαιτούμενη συμπαράσταση ο Ιωάννης απο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτός και άν θα ήταν ισχυρός Δήμος. Πρέπει επειγόντως να πεισθεί ο Ντίνος το σημαντικό κεφάλαιο της Πόλης μας. Γιούργια Ντίνο και τους φάγαμε τους αλλόθρησκους και τους ταπεινωμένους.(Σε φαντάζομαι καβάλα σε άλογο μαζί με τον αντινομάρχη).

Ανώνυμος είπε...

Δύο άνθρωποι "έθαψαν" το Γαλατά και το Περιθώρι. Ο Γρ. Σακαρέλος το 1997 με τον "Καποδίστρια", που για να γίνει δήμαρχος πούλησε το χωριό του και το πήγε στο Δήμο Χάλκειας, αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον και ο Σταμπουλόπουλος, που αφού ο ΓΑΛΑΤΑΣ του έδωσε δύναμη, ώστε να βφεί δύο φορές δήμαρχος, στο τέλος, για να εξουδετερώσει πρώην συμμάχους και νυν αντιπάλους του, συμμάχησε με το Σακαρέλο και πιστεύοντας (δήλωνε μάλιστα ξανά υποψήφιος δήμαρχος (!!!)) δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να στηριχτεί το αίτημα ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάσταση. Τώρα δηλώνει ότι "έκλεισε ο κύκλος του αφού όμως, πρώτα , ΠΟΥΛΗΣΕ κι αυτός το χωριό του, δηλώνοντας "δήμαρχος όλης της Χάλκειας" (!!!) και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ στο δημ. συμβούλιο την πρόταση για Μεσολόγγι.ΕΤΣΙ Μμετά το ΓΡ. ΣΑΚΑΡΕΛΟ (Τον απεργό πείνας!!!!) θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο δεύτερος ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ-ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ.
Ας όψονται αυτοί που πήραν έναν άσχετο και απολίτικο άνθρωπο χωρίς την παραμικρή πολιτική ικανότητα τον "έστησαν" σε μια καρέκλα, στην οποία "κόλλησε" σα βδέλλα κι έγινε δεύτερος Σακαρέλος (ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ -ΠΕΡΙΘΩΡΙ)

Ανώνυμος είπε...

συμπλ. πιστεύοντας ότι δεν θα γίνει ο "Καλλικράτης>".....