Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Προβληματισμοί για τον ''Καλλικράτη''

Με κλείσιμο της γέφυρας του Ευήνου χθες το μεσημέρι (21/5/2010) συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες σχετικά με το σχέδιο που αφορά την συνένωση των Δήμων. Το Δ.Σ. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου αποφάσισε να προβεί στο κλείσιμο της γέφυρας του Ευήνου σαν αντίδραση και διαμαρτυρία στο σχέδιο νόμου ¨Καλλικράτης¨. Προσωπική μου άποψη είναι πως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια και συρρίκνωση του τόπου μας δεν είναι μόνο οι σημερινοί βουλευτές , υπουργοί , νομοθέτες κλπ κλπ. Οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα αυτά που μας έφεραν σ' αυτό το σημείο είναι οι διοικούντες τον τόπο μας από εθελοντικής ακόμη συνένωσης των δήμων και κοινοτήτων (πριν τον Καποδίστρια) , που με τους εγκληματικούς και ανεύθυνους χειρισμούς τους οδήγησαν τον τόπο μας στην μιζέρια , επειδή είχαν ως μοναδικό σκοπό τους το αγκάλιασμα του Δημαρχιακού Θρόνου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχαμε την δυνατότητα να γίνουμε Δήμος Ευήνου εθελοντικά , έχοντας και ως ¨προίκα¨ αρκετά εκατομμύρια απ΄τον κρατικό κουρμπανά ως επιδότηση. Δεν το εκμεταλλευτήκαμε δυστυχώς όμως , γιατί οι τότε διοικούντες τα κοινοτικά μας σε Ευηνοχώρι , Γαλατά , Αη Γιώργη και Περιθώρι ήθελαν όλοι την καρέκλα του Δημάρχου για τους ευνόητους λόγους. Και στην συνέχεια , με την αναγκαστική πλέον συνένωση των κοινοτήτων για δημιουργία δήμου , το έγκλημα συνεχίστηκε απ' τους κοινοτάρχες των παραπάνω χωριών μας (πάλι για την καρέκλα) με αποτέλεσμα τα χωριά να μοιρασθούν άλλα στο Μεσολόγγι και άλλα στην Χάλκεια. Εάν δεν επικρατούσε το προσωπικό συμφέρον και η αλαζονεία ΟΛΩΝ των τότε κοινοταρχών των χωριών μας , θα υπήρχε ο Δήμος Ευήνου , και με τον Καλλικράτη πλέον θα είμαστε όλοι στον ίδιο Δήμο (σαφώς Μεσολογγίου). Κι έτσι φτάσαμε στην σημερινή κατάντια , να βλέπουμε τον Γαλατά και το Περιθώρι να μας χαιρετάνε για Ναύπακτο , και το Ευηνοχώρι και Αη Γιώργη να μένουν ως έχουν σ' έναν συρρικνωμένο (λόγω Αγρινιοκρατίας) Δήμο. Και το χειρότερο , να βλέπουμε όλους αυτούς που μας πήραν στο λαιμό τους πριν από μερικά χρόνια (ως πρόεδροι των χωριών μας) να ...πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον κάθε Καλλικράτη... Έλεος πια... Το μοναδικό δίκαιο νομίζω πως θα ήταν , τουλάχιστον τα δυό όμορα με Ευηνοχώρι τοπικά διαμερίσματα να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο , διορθώνοντας μεγάλα και ανεπίτρεπτα λάθη περασμένων εποχών. Ασφαλώς θα πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να επανεξετάσουν αυτή την εντελώς λανθασμένη απόφασή τους , αλλά και οι βουλευτές του νομού μας να κοιτάξουν επιτέλους ορισμένα πράγματα ως βουλευτές ΟΛΟΥ του νομού μας , γιατί μπορεί βέβαια να πάρουν τους περισσότερους ψήφους από Αγρίνιο ή Ναύπακτο μεριά , όμως εύκολα μπορεί να χάσουν το βουλευτιλίκι τους από τους λίγους ψήφους από Μεσολόγγι μεριά...

ΑΠ' ΤΟ   evinohori.gr.  

Δείτε στο blog  evinohori news (www.evinohori.blogspot.com/) το σχετικό video.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ. ΤΙ ΤΡΩΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΟΣΑ ΑΝΑΛΑΤΑ. ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΛΑΤΙ ΕΚΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΑΚΤΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ Η ΟΧΙ.ΑΝ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΩΡΑ ΚΑΛΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΧΑΛΚΕΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ "ΣΤΟ ΜΕΛΙ -ΓΑΛΑ" ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ; ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΤΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!