Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΦΟΡΕΩΝ και ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η οικονομική και κοινωνική κρίση και οι διαστάσεις που προσλαμβάνει απαιτεί ευρύτερες αντιστάσεις και αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των αγροτών και των νέων ανθρώπων. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η οικονομική ανέχεια και η φτώχεια θα συμπαρασύρει το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής σε απόλυτη ύφεση και οπισθοδρόμηση. Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό και απαιτεί πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και υπεράσπισης στοιχειωδών συνδικαλιστικών, ασφαλιστικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η δημιουργία ενός Δικτύου Αλληλεγγύης φορέων, πολιτών της ευρύτερης περιοχής Ι.Π. Μεσολογγίου. Σκοπός του Δικτύου θα είναι η διαρκής επαφή και επικοινωνία, καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών που στόχο θα έχουν την στήριξη του εισοδήματος όλων των παραπάνω κατηγοριών, η δημιουργία ασπίδας προστασίας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, που άμεσα απειλείται. Αυτό αποτελεί το άμεσο καθήκον όλων, με προσδιορίσιμους στόχους όπως:

- Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα (αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία) και των θεσμικών οργάνων έκφρασής τους, στην κατεύθυνση προάσπισης της ίδιας της ζωής και της επιβίωσής τους.

- Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

- Η δημιουργία μορφών κοινωνικής αυτοοργάνωσης για τη στήριξη συμπολιτών μας, που θα πληγούν άμεσα από την οικονομική κρίση και η υποβολή προτάσεων σε αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν.

Στην παραπάνω κατεύθυνση σας καλούμε με αφορμή την Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 Μάη 2010 και ώρα 10 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου. Για οποιαδήποτε νεώτερη πρωτοβουλία θα σας κρατούμε διαρκώς ενήμερους.

· Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου

· Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας

· Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

· Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

· Σύλλογος Δασκάλων Περιφέρειας Μεσολογγίου

· Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

· Σωματείο Οικοδόμων Μεσολογγίου

· Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλικού

· Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

· Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

· Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου (ΣΥ.ΝΕ.Μ.Α.)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Π Α Π Α Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ε Σ

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη τωρα θα μας δωσουν χρηματα ολοι αυτοι; η θα βρισκουν δουλεια;
ρε δε ντρπομαστε λιγο

Ανώνυμος είπε...

εσείς οι δύο πηγαίνετε στη καφετέρια μωρέ,συνεχίστε το καφέ σας με δύο ευρώ και προσεχώς 2,30 δε βαριέσαι και τι έγινε;