Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τα Μουσεία του Νομού μας - έκδοση Νομαρχίας

Όμορφη και επιμελημένη η έκδοση της Νομαρχίας για τα Μουσεία του Νομού μας. Υπάρχει αναφορά στα 6 μουσεία - πινακοθήκες της πόλης μας . Δε μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε την έλλειψη ενός Αρχαιολογικού Μουσείου όταν στα όριά της και μέσα στο δήμο μας βρίσκονται 2 Ομηρικές πόλεις ( Πλευρώνα - Καλυδώνα) και τα ευρήματά τους εμπλουτίζουν μουσεία άσχετα με την περιοχή. Αφού η πολιτεία και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας έχουν φροντίσει για την συστηματική απογύμνωση και υστέρηση της πόλης από αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν, μετά το χρησιμοποιούν ως αντεπιχείρημα και συγκριτικό μειονέκτημα για τις όποιες διεκδικήσεις μας, επιχειρηματολογώντας υπέρ της όποιας μεγάλης πόλης.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το όνομα Αγρίνιο δε μπορείτε να προφέρετε, σας πιάνει αναγούλα και εμετός.
Αν κάποια στιγμή γίνει μεγάλο μουσείο θα γίνει στο Αγρίνιο.
Πριν 10 χρόνια είχε αγοραστεί το
τεράστιο κτίριο των πρώην καπναποθηκών Παπαπέτρου έναντι 1,2 δις δραχμών τότε, από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ένα κράτος χρεωκοπημένο αν πρόκειται να κάνει κάτι στα χρόνια που θα πάμε λίγο καλύτερα οικονομικά, αυτό θα είναι η αποκατάσταση του προαναφερθέντος κτιρίου.
Είναι παράλογο να κατασπαλείται το δημόσιο χρήμα, όπως έγινε και με τη σιδηροδρομική γραμμή Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Κρυονέρι που τελικά στο 90% ολοκλήρωσής της σταμάτησε προκλητικά. Τότε δε σας πείραξε και πολύ, αφού ήταν ο Βερελής ο υπεύθυνος. Αυτό είναι το αίσθημα δικαίου που σας διακατέχει μερικούς εκεί στο Μεσολόγγι.
Ευτυχώς όμως έχουμε γνωρίσει και μια χαρά άτομα που άρουν την απογοήτευσή μας για το μένος μερικών για το Αγρίνιο και τον υπόλοιπο νομό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ, ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΦΟΥΛΗΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

vre geloio agrotopoimeniko proion 11.33 me ti istoria kai eyrimata thes moyseio?vre trasytate tsopani poy to mono mporeis na vreis an skapseis sto agrinio einai arxaioys tragoys den ntrepesai na milas kai na zitas moyseio?ti na stegaseis vre kopria geladas?ta eyrimata toy thermoy i ayta tis pleyronas kai tis kalydonas?vre oyst xalkedere gidovoske poy thes kai moyseia

Ανώνυμος είπε...

τσικρικωνια απο μσουλλουγγάκ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ και οχι σε χωριουδάκια.

Ψαρόβλαχοι ψαρ κνούπ τιι...

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΘΥΡΑ 6

Ανώνυμος είπε...

Αμπλιανιτοχωριτάκια απο μισουλλόγγι τι το θέλετε το μουσείο να στεγάσεται τη βλαχοκαταγωγή σας απο την ευρατανία και ταμπακαριά.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την προβολή ρης εκδόσεως

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ 4.49 ΚΑΙ 4. 51 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ, ΓΙΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ.