Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Συνδιοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου από το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Το ΤΕΙ Μεσολογγίου μέσω  του HPCS-Lab (Εργαστηρίο Υπολογιστικών Συστημάτων Υψηλής Επίδοσης) συνδιοργανώνει διεθνές συνέδριο μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (μεσω διαφόρων φορέων τους) με τίτλο Μη γραμμική δυναμική και πολυπλοκότητα. (Nonlinear Dynamics and Complexity)

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 12-16 Ιουλίου 2010.

Σε ερώτημα μας για το περιεχόμενο του συνεδρίου ο Καθηγητής Λάμπρος Δρόσος του ΤΕΙ Μεσολογγίου και διευθυντής του HPCS-Lab ο οποίος είναι και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου μας είπε: «Το ΤΕΙ Μεσολογγίου αλλά και το HPCS-Lab βρίσκονται ακόμη μία φορά στην αιχμή της διεθνούς αλλά και της Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. Σκοπός μας είναι να συγκεντρωθούν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι παγκόσμια γνωστοί, εξεδικευμένοι, αλλά και νέοι επιστήμονες, για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις τρέχουσες αλλά και μελοντικές ανακαλύψεις της μη γραμμικής δυναμικής και των Πολύπλοκων συστημάτων. Το συνέδριο αυτό φιλοδοξεί αφενός να είναι ο καταλύτης στην εξέλιξη, στην Ελλάδα, της έρευνας στα μη γραμμικά και πολύπλοκα συστήματα, αφετέρου να δώσει την ευκαιρία σε μετaπτυχιακούς αλλά και φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να έρθουν πιο κοντά στην διεθνή επιστημονική πραγματικότητα διαμορφώνοντας έτσι τις πορείες τους στο παρόν αλλά και στα χρόνια που έρχονται». Και ο κ. Δρόσος σχετικά με τους στόχους του συνεδρίου, συμπλήρωσε:

«Διανύουμε μία εποχή αμφισβήτησης που τουλάχιστον στον επιστημονικό τομέα έχει χαθεί το μέτρο. Πολλοί είναι εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο τους νομίζοντας ότι είναι και ο κόσμος όλος. Ολα αυτά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν όταν κανείς βρεθεί κοντά σε ανθρώπους της επιστήμης παγκόσμιου βεληνεκούς και φυσικά εκτός της υψηλής επιστημονικότητας αυτή θα είναι και η παρακαταθήκη τέτοιου είδους διεθνών συνεδρίων. Πρέπει δε να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου που είδε το θέμα αυτό τόσο θερμά και έσπευσε στη χρηματοδότηση της συνδιοργάνωσης».

Στην αφίσσα που βλέπετε θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το συνέδριο στο οποίο είναι ευπρόσδεκτος κανείς να το παρακολουθήσει.

Σημειωτέον ότι το HPCS-Lab είναι ένα αρκετά ενεργό εργαστήριο του ΤΕΙ Μεσολογγίου, αναλαμβάνοντας ή συμμετέχοντας, μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό του σε μεγάλα έργα επιστημονικά ή αναπτυξιακά τόσο εθνικού όσο και τοπικού βεληνεκούς.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πρόεδρε των ΤΕΙ , που ξέρω ότι αγαπάς το Μεσολόγγι , δε θα μπορούσες να γινόταν εδώ το Συνέδριο;