Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Το νέο Μόντε Κάρλο


ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Το νέο Μόντε Κάρλο, οι αφανείς επενδυτές και  η επίδραση στον τουρισμό της Ελλάδας!

Φώτο απο το νέο "Μόντε Κάρλο"
 Το Μαυροβούνιο είναι ένα μικρό κράτος που δημιουργήθηκε μετά από απόσχιση από την Σερβία.
Εντύπωση προκαλεί η ραγδαία τουριστική του ανάπτυξη, απόρροια των μεγάλων επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.
Οι πρωταγωνιστές των επενδύσεων είναι ο Nat Rothschild (σ.σ:ο γνωστός γόνος της εβραϊκής οικογένειας τραπεζιτών που κατέχουν το μισό πλούτο του πλανήτη), ο επίσης εβραίος ολιγάρχης εκ Ρωσίας, Ολεγκ Ντερίπασκα, ο δισεκατομμυριούχος εβραίος απο τον Καναδά ιδιοκτήτης χρυσωρυχείων, Peter Munk και ο Γαλλο-Εβραίος Arnault.
Ο Nat Rothschild
Το έργο που σχεδιάζουν για τα αμέσως επόμενα χρόνια ο Ρόθτσιλντ με τον Ντερίπασκα είναι μια επένδυση ύψους  5 με 15 δισεκατομμυρίων ευρώ στην 8 μιλίων παραλία Βέλικα Πλάζα, που είναι η μακρύτερη παραλία της Αδριατικής, με αεροδρόμιο και 30.000 κρεβάτια ξενοδοχείων.
 Οι τέσσερίς τους μετατρέπουν την πρώην ναυτική βάση Τιβάτ σε μαρίνα, αφού πρώτα την εξαγόρασαν. Η επένδυση ξεπερνά τα 200.000.000 ευρώ.
Ο Εβραίος ολιγάρχης της Ρωσίας, Ντερίπασκα
 Όπως και στην περίπτωση του Κοσόβου, η περίοδος πριν την ανεξαρτησία του (το 2006) σημαδεύτηκε από την έντονη ανάμειξη του Τζ. Σόρος (σ.σ: εβραϊκής καταγωγής διαχειριστής χρημάτων των Ρόθτσιλντ) στη δημιουργία ΜΚΟ, όπως οι CEDEM, Helsinki Committee for Human Rights, Human Rights Action και Hominem Querum. Όλες υποστήριζαν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, με ρητορική είτε συναφή με τα «ανθρώπινα δικαιώματα», είτε συχνά με την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Τα επακόλουθα, όμως, απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ακόμη συμφωνία καλά οργανωμένης οικονομικής επέκτασης της πλειάδας συμφερόντων που απαρτίζουν την αυτοκρατορία των Ρότσιλντ.

Ο πρώτος εικονικός «επενδυτής» ήταν ο Καναδός επιχειρηματίας Salford, διαχειριστής των χρημάτων των Ρόθτσιλντ (στέλεχος των επιχειρήσεων του Nathaniel Rothschild), που άρχισε την κατασκευή τεράστιας μαρίνας και εμπορικών τουριστικών κέντρων στο Μαυροβούνιο, αγοράζοντας τα καλύτερα παράλια σημεία της χώρας. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα ΟΤΡ Banking Group (συμφερόντων Ρόθτσιλντ) εξαγόρασε την Εμπορική Τράπεζα του Μαυροβουνίου, που ήλεγχε σχεδόν το ήμισυ των καταθέσεων στη χώρα.
 Επιπλέον, ο Ρώσο-εβραίος επιχειρηματίας και συνεργάτης του Nathaniel Rothschild, Oleg Deripaska, εξαγόρασε την Εταιρία Αλουμινίου του Μαυροβουνίου και τα μεταλλεία βωξίτη, μαζί με τεράστιες εκτάσεις παράλιας γης.  
 Συγκεκριμένα ο εβραϊκής καταγωγής ολιγάρχης της Ρωσίας, που έχει υποστηριχθεί κατά καιρούς από τον ίδιο τον Βλάντιμιρ Πούτιν, κατέχει το τεράστιο εργοστάσιο αλουμινίου «KAP» που από μόνο του αποτελεί το 20% του ΑΕΠ του Μαυροβουνίου και το 80% των εξαγωγών του.
 Με λίγα λόγια ο Ντερίπασκα ελέγχει όλη την βιομηχανία του Μαυροβουνίου.

 Για να καταφέρει να εξαγοράσει το εργοστάσιο, ο Ντερίπασκα έκανε προσωπικές διαπραγματεύσεις με τον Milo Djukanovic, τον πρώην πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου.
Η συνάντησή τους έγινε στο Grand Café απέναντι απο το γραφείο του Djukanovic, με την συνοδεία του αγαπημένου ποτού του, που είναι το ουίσκι Chivas.
 Ο Djukanovic τον καιρό που έγινε η συμφωνία ήταν στην εξουσία για 20 χρόνια. Ξεκίνησε ως μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος και στην συνέχεια άλλαξε ιδεολογία. Η παράταξή του είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχασε ποτέ εκλογές.
 Έκανε την χώρα έναν οικονομικό παράδεισο για offshore εταιρείες, ιδανικό για μεγαλοεπενδυτές. Σύμφωνα με τον Munk στο Μαυροβούνιο δεν υπάρχει διαφθορά και η φορολογία είναι ιδανική.
 Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι υπάρχουν και μη Εβραίοι επενδυτές στο Μαυροβούνιο. Πράγματι υπάρχει και ένας 'Ελληνας επενδυτής στο Μαυροβούνιο, που επενδύει σε ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» της χώρας. Αυτός είναι ο Βίκτωρ Ρέστης. Πήρε μάλιστα και μια τεράστια χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), ύψους 37 εκ. ευρώ.
Ο  Βίκτωρ Ρέστης
Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης προσπάθησε και το κατάφερε να εξαγοράσει το 40% περίπου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Πριν εξαγοραστεί όμως διαβάστε τι δημοσίευσε η εφημερίδα για αυτόν. Μεταφέρω επι λέξει:
Ρεπορτάζ των Δημήτρη Μαρκόπουλου και Μηνά Τσαμόπουλου από το "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής 16 Μαρτίου 
''Βίκτωρ Ρέστης: 
Εφοπλιστής εισηγμένος στη Wall Street, τραπεζίτης με επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια και το real estate με πρωτοφανή ρευστότητα. Εσχάτως και εκδότης. Όπως λένε μάλιστα στο χώρο των ΜΜΕ, ο Βίκτωρ Ρέστης ήρθε για να μείνει. 
Διαθέτοντας απίστευτη ρευστότητα για τα ελληνικά δεδομένα, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μπει στο παιχνίδι. Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash αγγίζει τα 4 δις. δολλάρια.
Όσοι θέλουν να το μειώσουν λένε ότι «μετά βίας φτάνει το  1 δις. δολ.»! 
Ο επιχειρηματίας ο οποίος εν μια νυκτί εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του CHANNEL 9 από τον Κοντομηνά, ανακοίνωσε τη δημιουργία του MTV GREECE, αγόρασε το SMART TV, ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στα ελληνικά ΜΜΕ και δεν κρύβει ότι «ήρθε για να μείνει». 
Το ερώτημα ωστόσο –όπως λένε πολλοί- είναι αν πίσω από αυτήν την επιχειρηματική υπερκινητικότητα κρύβεται ένα στιβαρό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος ή αν πρόκειται για ένα οικονομικό «γιουρούσι» του επιπέδου «τα παιδία παίζει». 
Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που ψιθυρίζουν στο παρασκήνιο ότι ο Βίκτωρ είναι «μια μηχανή υπερπαραγωγής ιδεών που ποτέ δεν πραγματοποιούνται». 

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το αγαπημένο του σύνθημα είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Πρόκειται για ένα σλόγκαν που αντανακλά τις υψηλές του βλέψεις και την υπέρμετρη φιλοδοξία του. 
Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης». 
Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας  ο κ. Ρέστης με την επιχειρηματική του πορεία, μοιάζει να επιβεβαιώνει το εμπορικό δαιμόνιο του «περιούσιου λαού» που έχει μάθει να επιβιώνει και να γίνεται ακόμη πιο ισχυρός ύστερα από κάθε δοκιμασία. 
 Και που η κυριαρχία του αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας. 
Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη και ταυτόχρονα είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου. 
Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής. Ο Βίκτωρ Ρέστης βοηθά όσο μπορεί σε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης, είτε χρηματοδοτώντας είτε συμμετέχοντας, όποτε μπορεί, στους εβραϊκούς εορτασμούς, όπως ήταν η πρόσφατη εισαγωγή του Σεφέρ Τορά στο Εχάλ της Συναγωγής που βρίσκεται μέσα στο «Ρέστειον Ίδρυμα». 
Ο Βίκτωρ Ρέστης διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλά εξέχοντα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας που προέρχονται από την ισραηλιτική κοινότητα: 
τον κ. Σάμι Φαϊς, την οικογένεια Μοντιάνο, την οικογένεια Μάτσα (της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας). Πρόσφατα μάλιστα εξαγόρασε μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην εταιρεία του –επίσης ισραηλιτικής καταγωγής- επιχειρηματία κ. Σαμ Μπενρουμπή. 
Το φλερτ με τον ΔΟΛ 
Ο Βίκτωρ Ρέστης δείχνει εσχάτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ. Η είσοδός του στον Τύπο δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες περίπου πριν από ένα χρόνο όταν εξαγόρασε το 33% της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου.
Η χημεία όμως των δύο ανδρών δεν έδεσε, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να επιστρέψει το ποσοστό αυτό στον μεγαλομέτοχο της ΙΜΑΚΟ. 
Έχει το 75% του MTV, ενώ το υπολοιπο 25% ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, το 100% του SMART TV και το 5,6% του ΔΟΛ, με στόχο την αύξηση αυτού του ποσοστού (Σ.Α: Ολα αυτά είναι επιχειρηματικές κινήσεις; Μήπως προσπαθούν να τα φιμώσουν; Ποιός δημοσιογράφος θα τολμούσε να ξαναγράψει τέτοιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως αυτές που διαβάζουμε;)
Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του CHANNEL 9 ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά του καναλιού είναι ζήτημα χρόνου, αφού λέγεται ότι οι δύο πλευρές έδωσαν ήδη τα χέρια. 
Η εξαγορά του CHANNEL 9 αποτελούσε εδώ και καιρό «διακαή πόθο» του Ρέστη, ο οποίος έχει αποφασίσει να επενδύσει μεγάλα ποσά στα ΜΜΕ. 
Λέγεται ότι στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις «ναυαγήσουν» την τελευταία στιγμή, ο εφοπλιστής έχει εναλλακτική λύση, καθώς έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ιδιοκτησίας ενός άλλου τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής, τοπικής εμβέλειας. 
Κάποιοι επισημαίνουν τις στενές επικοινωνιακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με δύο άλλα μεγάλα ονόματα του εφοπλισμού, τον Νίκο Δ. Πατέρα και τον Ευάγγελο Μαρινάκη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ.
 

Κάνουν λόγο για ενδεχόμενη δημιουργία επενδυτικού ομίλου ο οποίος θα αφορά στα ΜΜΕ. 

Το "Σβέτι Στεφάν" όπου επενδύει ο Ρέστης
Η εξαγορά ποσοστού στο ΔΟΛ (περίπου 6%, με βλέψεις να φτάσει σύντομα στο 10%) τον έχει φέρει εσχάτως κοντά και με τον ισχυρό άνδρα του συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη. Λέγεται μάλιστα ότι οι δύο «συνεταίροι» συναντήθηκαν προσφάτως προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το όριο του ποσοστού στο ΔΟΛ που θα αποκτήσει ο νεαρός κροίσος, αλλά και το πλαίσιο μελλοντικών πιθανών συνεργιών. 
Φαίνεται πάντως ότι οι φιλοδοξίες του για τα ΜΜΕ δεν σταματούν εδώ. 
Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες –τις οποίες ωστόσο διαψεύδουν οι εκδότες του- λένε ότι ο κ. Ρέστης έχει εισέλθει και στο μετοχικό κεφάλαιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», μέσω του δανείου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η τράπεζα FBB, η οποία ελέγχεται από το νεαρό εφοπλιστή. Ο χρόνος βέβαια θα δείξει έως πού θα φτάσουν οι μιντιακές φιλοδοξίες του κ. Ρέστη και κυρίως αν θα αποδειχτούν επιτυχημένες.
Οι Business του Βίκτωρα Ρέστη: 
Ναυτιλία: 
Έχει την “Enterprise Shipping & Traiding S.A.”, ήτοι 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια. Αποκτώντας
το 33% της «Freeseas” μπήκε στη Wall Strret.
Με το 13% της κυπριακής «Sea Star” μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways” 
Αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο “Delphin Voyager” 
Τράπεζες-Επιχειρήσεις: 
Το 51% της First Business Bank (FBB) 
Το 20% της “Multirama” 
Το 11% της “FG Europe” 
Το 10% τηςΝικας 
Το 10% της “Imperio” 
Ίδρυσε την “First Financial Bank” στο Μαυροβούνιο 
Media: 
Εξαγόρασε το 33% της “IMAKO” 
Έχει το 75% του MTV Hellas 
To SMART TV
του ανήκει κατά 100% 
Μπήκε στο ΔΟΛ με 5,6% 

Κλείνει την εξαγορά του CHANNEL 9 
Έγινε μέτοχος στο «Ποντίκι»
Κατέχει ήδη το 5% του MEGA channel
Οι Μαυροβούνιοι τι θα ξέρουν άραγε;  Οτι είναι Ελληνας ή Εβραίος;
Ο κάθε Ελληνας πολίτης, ο «κυρ-Μήτσος» έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τον κ. Ρέστη; Μήπως όλα αυτά τα περί «ελεύθερης οικονομίας», «ελεύθερης αγοράς», «θεσμικοί επενδυτές» είναι απάτες;
Πολλοί ερευνητές προβληματίζονται στο τι αποβλέπουν οι επενδυτές αυτοί στο Μαυροβούνιο. Η απάντηση έρχεται αβίαστα στο στόμα μας και είναι καθαρά πολιτική. Ενώ φαίνεται οτι οι κινήσεις αυτές γίνονται με προοπτική το κέρδος στην τελική τους μορφή οδηγούν σε ολοκληρωτική καταστροφή των τουριστικών επενδύσεων γειτονικών χωρών. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνουν.
 Η δημοκρατία μας απέτυχε. Επιτρέψαμε σε κάποιους ανθρώπους να ελέγχουν ταυτόχρονα και την οικονομία και τα ΜΜΕ και τις τράπεζες και τους πολιτικούς. Τα ίδια αυτά πρόσωπα ελέγχουν και τις φαρμακοβιομηχανίες και το νερό και το εμπόριο τροφίμων και την παραγωγή τροφίμων. Στην πραγματικότητα ζούμε σε μια δικτατορία μερικών εβραϊκών οικογενειών. Αυτές οι οικογένειες χρηματοδοτούν και τις επαναστάσεις-αλλαγές κυβερνήσεων, που συμβαίνουν σε όλη την υφήλιο.
 'Αλλωστε η οικογένεια των Ρόθτσιλντ είναι αυτή που χρηματοδότησε την Γαλλική Επανάσταση και την Επανάσταση των Μπολσεβίκων.
( http://antipliroforisi.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: