Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο Θάνος Ανεστόπουλος σε μια live εμφάνιση στη πόλη μας

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ) Live και έκθεση έργων στο ΑVANT GARDE (Ραζή-Κότσικα 15, Μεσολόγγι) την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
 Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολύ αγαπημένων μας Διάφανων Κρίνων) έρχεται στο Avant Garde για μια μοναδική solo εμφάνιση ιδιαίτερης απόλαυσης με κοινό άξονα την επικοινωνιακή τροβαδόρικη διάθεση και την αγάπη του για την ποίηση στην rock μουσική.
Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται.
 Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική, έντονα φορτισμένη και, συνήθως, μελαγχολική, κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009.
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση "Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν" και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτή την μοναδική εμφάνισή του.
Όπως προαναφέρθηκε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου, μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Nick Cave, οι Tindersticks, ο Neil Young, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι - καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη,Λίνο Ιωαννίδη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)
Στον χώρο, κατά την διάρκεια του live θα υπάρχουν και έργα ζωγραφικής με κάρβουνο του Θάνου Ανεστόπουλου.
LIVE
ACOUSTIC SOLO
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
AVANT GARDE Café-Bar
Ραζή-Κότσικα 15, Ι.Π. Μεσολόγγι
Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος Ελεύθερη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 Ο Θάνος Ανεστόπουλος ο ιδρυτής των Διάφανων Κρίνων,ενός από των μεγαλυτέρων συγκροτημάτων της ελληνόφωνης Rock σκηνής,ως στιχουργός,συνθέτης και ερμηνευτής για είκοσι συναπτά έτη διαμορφώνει και δίνει ένα ιδιαίτερο ύφος τραγουδοποιίας και αφήνει ένα καθαρά προσωπικό στίγμα που συστατικά του είναι η επικοινωνία και η αμεσότητα,η αυθεντική Rock ματιά του,η εναλλαγή συναισθημάτων, η κατάνυξη από τον συνδυασμό ποίησης και λυρισμού,η μαγευτική χροιά της φωνής του.
 Η αγάπη του για την ποίηση τον ώθησε στην μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων ξένων και ελλήνων ποιητών.Ποιήματα που τα συναντάμε σε όλη την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων.Μια δισκογραφία που ξεκίνησε από το 1994 και ολοκληρώθηκε το 2008 .
Έξι δίσκοι και πολλές συμμετοχές σε tribute αφιερώματα και συλλογές,που απόσπασαν τις καλύτερες κριτικές .
 Ο Θάνος Ανεστόπουλος συμετείχε σε πολλές συναυλίες κοινοφελούς χαρακτήρα.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών έπαιξε μέσα στις φυλακές ανηλίκων στην Αυλώνα
Στο ιστορικό του συγκαταλέγονται η αγάπη του για το θέατρο -έγραψε μουσική για το θεατρικό Δεσποινίς Τζούλια του Στρίνμπεργκ  για το θεατρικό ‘Σ' αγαπώ και μου λύπης’ και πρόσφατα τραγούδι του συμπεριλήφθηκε στο ‘Δον Ζουάν’ του Εθνικού Θεάτρου κ.α.
Τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί και σε πολλές ταινίες μικρού μήκους.
Αξιοσημείωτη ήταν και η επιμέλεια που είχε για την κυκλοφορία του βιβλίου –Ο Γύρος Της Μέρας Σε Ογδόντα Κόσμους συνοδευόμενο από CD.
Μια πρωτότυπη μοναδική για τα εκδοτικά δεδομένα πράξη διανθισμένη από τα προσωπικά του ζωγραφικά σχέδια.
Σχέδια που παρουσιάζονται πάντα πλέον σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση δίνοντας την ευκαιρία εικονοποίησης των στίχων του.
 Πρόσφατα μέσα στο έτος 2009 δημιούργησε και παρουσίασε το μουσικό project
''ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ''  μαζί με τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο βασισμένο σε καινούρια τραγούδια, σε μελοποιήσεις αγαπημένων τους ποιητών ,καθώς και σε ανέκδοτες ακουστικές αποδόσεις τραγουδιών από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Τώρα στον παρόντα χρόνο εν αναμονή της πρώτης δισκογραφικής προσωπικής δουλειάς του συνεχίζει  μαζί με εξαίρετους μουσικούς (Χρήστος Λιάτσος στα κρουστά, Νίκος Γιούσεφ στο μπάσο και στα μουσικά πριόνια , Τηλέμαχος Μούσας στις κιθάρες και στο θέρεμιν, Σοφία Ευκλίδου στο βιολοντσέλο και ο ίδιος στα φωνητικά, στην κιθάρα και στην φυσαρμόνικα).  
 Ο Θάνος Ανεστόπουλος ένας αυθεντικός Rock τροβαδούρος και τραγουδοποιός με συνθέσεις και στίχους που τραγούδησαν και τραγουδά η καινούρια γενιά αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της μουσικής σκηνής του τώρα, με φρέσκες προτάσεις, που φτάνουν να αγγίζουν τον χώρο της ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά ! Το avan garde μαζι με το δεξις και το ανακαρα κρατούν τον κόσμο σε ωραίες νύχτες στον κέντρο. Την Πέμπτη όλοι θα είμαστε εκει

Ανώνυμος είπε...

Ποιότητα και αισθητική. Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες του avan garde.

Μιγκέλ

Avant Garde είπε...

Ευχαριστούμε το blog για την άμεση δημοσίευση και τους φίλους bloggers για τα καλά λόγια.

Σας περιμένουμε στο Avant Garde για το live και όχι μόνο :)