Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τελικά, είναι οικολόγος


Τελικά, είναι οικολόγος. Ενδιαφέρεται πολύ για το περιβάλλον, μα πάρα πολύ…
Ο μήνας, που λέτε, Ιούλιος. Ημέρα Δευτέρα. Ημερομηνία 11. Ώρα 12.20’. Θερμοκρασία, όχι υπό σκιάν, κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου (για Φαρενάιτ μη με ρωτήσετε δεν ξέρω πόσο, αλλά σίγουρα περισσότερο). Τοποθεσία, η μικρή πλατεία  με το πράσινο έναντι Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π Μεσολογγίου.
Προσεγγίζοντας το σημείο, παρατηρώ πολυπληθή ομάδα ατόμων να συνωστίζονται γύρω από ένα ομιλητή που ξεχώριζε για τη θωριά του ( τώρα, πως τα καταφέρνει και βρίσκεται πάντα ένα ‘κεφάλι’ πάνω από τους άλλους, ένας Θεός ξέρει, κι αυτός) και τον τρόπο ομιλίας του. Ήταν  ο πρώτος πολίτης της πόλης και ανέπτυσσε το θέμα του, δείχνοντας ότι όχι μόνο  το κατέχει  σε βάθος, αλλά πραγματικά τον συνέπαιρνε . Το ακροατήριο του αποτελούσαν φυσιογνωμίες που δεν εγνώριζα και ρωτώντας έμαθα πως ήταν εξέχοντες επιστήμονες από την παγκόσμια κοινότητα που είχαν επισκεφθεί την πόλη μας για να παρατηρήσουν ένα μοναδικό φαινόμενο στον πλανήτη μας.
Εξέταζαν οι άνθρωποι, το πώς έχει καταφέρει ο δήμος μας, ποτίζοντας ντάλα μεσημέρι, όχι μόνο να διατηρεί το πράσινο σε τέτοια καλή κατάσταση, αλλά να αυξάνει κάθε μέρα  και τα αποθέματά του σε νερό !!!
Την ώρα λοιπόν που ο πρώτος πολίτης ανέλυε την  πολύπλοκη τεχνική που έχει αναπτύξει η υπηρεσία πρασίνου της πόλης προκειμένου να επιτύχει το τεχνολογικό και οικολογικό θαύμα, σωριάζεται, από ηλίαση προφανώς, ο Ρώσος επιστήμονας.
Ακολουθεί, ως αντιλαμβάνεσθε, πανδαιμόνιο στην ομάδα των ξένων επιστημόνων…εμείς όμως τέρατα  ψυχραιμίας. Ο πρώτος πολίτης χαμογελώντας με κατανόηση και χωρίς να ανησυχεί, δίνει εντολή και μεταφέρουν το Ρώσο κάτω από τον πλησιέστερο πίδακα νερού που πότιζε την ώρα εκείνη την πλατεία…για να μην πολυλογώ, ο Ρώσος σώθηκε και κατάλαβαν όλοι πόσο χρήσιμο είναι να ποτίζεται το κοινόχρηστο πράσινο αυτές τις ώρες…
Ότι είναι οικολόγος το ξέραμε από παλιά. Αυτός δεν ήταν που ‘έβαλε πλάτη’ για το Χ.Υ.Τ.Α;  τα θυμόμαστε  όλα. Αυτός δεν ‘πολέμησε’ να φύγουν τα σκουπίδια από την Κλείσοβα;
Επί θητείας του δεν αστράφτει η πόλη;
Είδατε πως έχει τακτοποιήσει το δρόμο για τα Τ.Ε.Ι; Λάμπει από καθαριότητα.
Επί θητείας του δεν έχουμε τόσα αποθέματα νερού, τόσα που πουλάμε και σε διπλανούς δήμους;
Έχουμε διαπιστώσει όλοι μας πόσο έχει μειωθεί η σπατάλη της ενέργειας στο δήμο. Έτσι δεν είναι;
Βέβαια, για να μην τον αδικούμε, έχει τόσες σκοτούρες  στο κεφάλι του. Με σημαντικότερη πως  θα θέσει  τόσους συλλόγους ‘υπο την αιγίδα του’ και είναι και πολλοί και δραστηριοποιούνται όλοι το καλοκαίρι ρε γαμώτο. Όμως του το αναγνωρίζουμε, δεν είναι εύκολο πράγμα…τι νομίζετε; Ευτυχώς που έχει μακρά και επιτυχημένη θητεία στην αυτοδιοίκηση (είδατε πως έχουν διαχειρισθεί το δημόσιο χρήμα κατά την προηγούμενη περίοδο στην νομαρχία Αιτωλ/νιας. Δεν χρωστάνε σε κανένα.)
Και ευτυχώς που έχει και τους ειδικούς συμβούλους που βοηθάνε, αλλιώς δεν θα τα έβγαζε πέρα…
Τέλος πάντων, μπορεί ο άνθρωπος να έχει όλα τα μειονεκτήματα, όμως όλα κι όλα, ενδιαφέρεται πολύ για το περιβάλλον, μα πάρα πολύ….
Φαίνεται αυτό.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
 Κώστας Πούλος
 Υ.Γ  Καλόν  ύπνο και σιγά μη σπάσουν τα νερά….

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε κωσταρα μου...χιουμορ και πνευμα δινουν την πραγματικη διασταση μιας δημοτικης αρχης με νοοτροπια κατσαπλια...πρωτα η παρτυ τους και γραμμενος ο πολιτης

Ανώνυμος είπε...

δώσε κανένα αποτυχημένο ομόλογο ρε Πούλε κι άσε τα υπόλοιπα να τα αναλάβουν άλλοι. Γεμίσαμε ξερόλες σε αυτό τον τόπο.
Σε βάρεσε η ζέστη κατακέφαλα

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Κώστα,
και ας μη λες παρά ...το αυτονόητο, κανένας νοήμων άνθρωπος δεν θα πότιζε τον κήπο του καταμεσήμερο, αλλά και εδώ απουσιάζει η κοινή λογική!
Αλλά που να ξέρουν, στα χωριά τους τα χωράφια τα ποτίζουν ολημερίς...

Ανώνυμος είπε...

φίλε (τρόπος του λέγειν) των 3.23 , μη ξαναγράψεις μωρέ παιδάκι μου δεν έχουμε ανάγκη τόση συσωρευμένη κακία πιά , μας φτάνει η μιζέρια των ημερών , κάτσε στ αυγά σου και κλώσε το κομπλεξισμό σου. Κώστα γράφε όποτε και όσο θέλεις , η σάτιρα πάντα ήταν χρήσιμη στις κονωνίες.