Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Πινακοθήκη Μοσχανδρέου «ταξιδεύει» τώρα με δύο εκδηλώσεις στο Ναύπλιο


Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου  «ταξιδεύει»  με δύο εκδηλώσεις στο Ναύπλιο με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλίου και του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Έργο Θ. Βυζάκη
Έργο Α. Φασιανού
                                        
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 στις  8.30 το βράδυ, στην αίθουσα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ στο Ναύπλιο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Σπυρίδωνος Τρικούπη «Οι Σωζόμενοι Λόγοι» που για πρώτη φορά επανεκδόθηκε από το 1836 από την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου.    Για το βιβλίο θα μιλήσουν  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ.Πάνος Κατσούλης,  ο Δήμαρχος Ναυπλιέων  κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς και ο ιδρυτής της Πινακοθήκης  κ.Χρήστος Μοσχανδρέου.
Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο του ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ θα εγκαινιασθεί η εντυπωσιακή έκθεση  «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική»  που πρωτοπαρουσιάσθηκε στο Μεσολόγγι τον περασμένο Σεπτέμβρη στους χώρους της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου και τον Μάρτιο του 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα  με εντυπωσιακή επιτυχία.
Διάρκεια έκθεσης :   29 Ιουλίου έως  5 Αυγούστου 2011
Ώρες Λειτουργίας :   καθημερινά  πρωί  09.00 – 13.30,  απόγευμα 18.00 – 20.00
  
Δωρεά στην Παπαχαραλάμπειο  Βιβλιοθήκη από την
 Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου

Επίσης τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 στο Αρχοντικό Μπότσαρη στη Ναύπακτο, σε μια σεμνή τελετή, παραδόθηκαν μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας, έγγραφο αρχειακό υλικό που αφορά την κατασκευή της Παπαχαραλάμπειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης στη Ναύπακτο. Το υλικό αφορούσε επιστολές ανάμεσα στον ευεργέτη Δημ. Παπαχαραλάμπους  και του αρχιτέκτονα του έργου καθώς επίσης τηλεγραφήματα και αρχιτεκτονικά σχέδια. Το υλικό παρέδωσε η υπεύθυνη της Πινακοθήκης κα. Όλγα Στεφανάτου στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Παπαχαραλάμπειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιεροθέο, παρουσία του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Μπουλέ Ιωάννη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ (ΟΜΙΛΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ)Ο ΠΙΚΑΤΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ !!

Ανώνυμος είπε...

H ΔΩΡΕΑ ΔΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ...

ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΙΛΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ???
ΓΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ,ΚΑΘΕ ΒΑΪΩΝ ??????

ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ???

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 2.11 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΣΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΛΑ ΑΠΕΞΩ.
ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ;