Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΛΙΔΑ

   Κυριακή πρωί, ζέστη αρκετή, χιλιάδες κόσμου στην Τουρλίδα για μπάνιο, εκατοντάδες Ι.Χ. και δεκάδες λεωφορεία συνωστίζονταν για μια θέση στάθμευσης.
            Η Τροχαία απούσα, το Λιμενικό ομοίως, η Δημοτική Αστυνομία ( αστείο πράγμα) μονίμως απούσα. Αυτός ο κόσμος πως θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί;
   Φανερή πλέον η αδιαφορία και η περιφρόνηση των υπευθύνων  που καλύπτονται ανεπιτυχώς πίσω από το ότι « η Τουρλίδα ανήκει στα Τουριστικά Ακίνητα του Δημοσίου». Μεγάλο λάθος των Δημοτικών αρχών αφού ο κόσμος διαμαρτύρεται έντονα και εξαπολύει μύδρους εναντίον της πόλης. Πόσο ακατόρθωτο!! μπορεί να είναι ένα έργο επέκτασης του χώρου στάθμευσης λίγα μέτρα προς τη θάλασσα
( προθερμάστρα Αλυκών) και ποιος θα μπορούσε να σας σταματήσει;
Πόσο δύσκολη είναι η διαγράμμιση του χώρου για να μη πηγαίνει ο καθένας να σταθμεύει όπου θέλει; Και γιατί αφήνεται ο χώρος με τις χιλιάδες κόσμου, χωρίς αστυνομική επίβλεψη; Δεν θα έπρεπε το Λιμενικό να διαθέτει ένστολους πεζούς υπαλλήλους να επιβλέπουν έστω για λίγες ώρες; Ακόμη και το κτήριο του Ε.Ε.Σ. ήταν κλειστό, όσο για ναυαγοσώστη….αποτελεί πολυτέλεια. Μετά πως μπορεί αυτή η πόλη να έχει πρόοδο και ανάπτυξη;
            Όμως εκείνο που μας πίκρανε ιδιαίτερα είναι η πλήρης εγκατάλειψη του αλσυλλίου που αποτελεί έργο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσολογγίου που στο χώρο αυτό που ήταν λάσπες, αρμυρίκια και σκουπίδια και ο χώρος έμοιαζε με Σαχάρα, αναδύθηκε ένα  καταπράσινο αλσύλλιο με πελώρια δέντρα που όμοιό του σε παραλιακή πλαζ δεν υπάρχει πουθενά.
Σήμερα δυστυχώς το πράσινο γκαζόν είναι ….κίτρινο, τα δέντρα και οι δάφνες ξεραμένα, δίπλα τα σκουπίδια σε πληρότητα. Η απουσία επομένως ενδιαφέροντος, η αδιαφορία και η περιφρόνηση της τοπικής ηγεσίας φανερή. Να πούμε δε για δεντροφύτευση προκειμένου να πρασινίσει  λιγάκι ο χώρος των πεζοδρομίων,  μάλλον θα μας περάσουν για τρελούς.
(Κυριακή πρωί,10-7-11, τα σκουπίδια χυμένα έξω από τους
  κάδους, απότιστο το δασύλλιο και ξεραμένα τα δέντρα)
 Όσο για την πλαζ….νομίζουμε ότι η λέξη ντροπή αποτελεί χάδι για όσους έχουν λόγο σ’ αυτή την πόλη. Γι’ αυτό  άλλωστε και δεν βλέπουμε κανέναν δημοτικό άρχοντα της πόλης μας να κάνει μπάνιο στην Τουρλίδα. Όπως και οι προηγούμενοι, έτσι και οι σημερινοί πηγαίνουν σε άλλες πλαζ για να μη βλέπουν την κατάντια της δικής μας που την προτιμούν ξένοι ( γείτονες) όπως και αν είναι.
   Πάντως αυτό που συμβαίνει στη δική μας πόλη που ενώ διαθέτει πλαζ για μπάνιο, ιαματικά λουτρά, λιμάνι για σύνδεση με τα Ιόνια νησιά και πολλά άλλα και όμως τα αφήνει όλα ΑΝΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΤΑ.
    Αλλά το μεγαλύτερο ίσως λάθος ΟΛΩΝ των Δημοτικών αρχών που πέρασαν από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι η πλήρης περιφρόνηση σε όλα όσα γράφονται και ακούγονται από τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ ακόμη και του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, που οι πληροφορίες του διαβάζονται από όλο τον κόσμο.
            Και μετά μιλάμε για ποιότητα ζωής στην πόλη μας, για πρόοδο, για ανάπτυξη και δεν βλέπουμε τους αμείλικτους αριθμούς  που μιλάνε για πληθυσμό της πόλης ίσο ή και μικρότερο από την ….Έξοδο!!.
            Όμως δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε την προσπάθεια που καταβάλουν οι καταστηματάρχες της Τουρλίδας που προσπαθούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους. Όσο για τους έμμισθους ηγέτες μας, αυτοί έχουν εξασφαλίσει το…..μεροκάματό τους και γι’ αυτό αδιαφορούν πλήρως.
το PYROFANΙ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ;
ΡΩΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ , ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΩ;
ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΡΑΖΕΙ;
ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΡΟΖ ΚΤΗΡΙΟ (ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΚΡΙΑ !) ΟΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΟΥ;
ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΡΕ ΑΡΧΟΝΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι τοπικοί "άρχοντες" (τρομάρα τους) μόνο να οργανώνουν εθελοντικούς καθαρισμούς ξέρουν...
και νομίζουν ότι έπραξαν τα μέγιστα. Αλήθεια όλοι αυτοί ΠΟΥ πάνε για μπάνιο ???...

Ανώνυμος είπε...

ekei poy phgenoyn oloi alla den afhnw skoupidia apo thn stigmh poy vlepw oti einai gemato kai oi epagelmaties as kratisoyn gia kapoio xrono eswterika ta skoypidia toys (mexri thn wra poy tha erthi to oxhma)kalw sthn oikonaa toys tha kanoyn.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα πήγε Λούρο πάντως νωρίς! Καπελάκι και καλή διάθεση. Σιγά μην έρθει τουρλίδα με την πλέμπα. Βγείτε και λίγο προς τα έξω.

Ανώνυμος είπε...

ο δήμαρχος τη κυριακή πήρε το μπανάκι του και ήπιε το καφεδάκι του στο κρυονέρι.
Η αλήθεια είναι πού να ξέρει ο άνθρωπος για τα χάλια της Τουρλίδας ,αφού δεν έχει πατήσει το ποδαράκι του ποτέ εκεί.

Τώρα φίλε μου " PYROFANI " όσα αναφέρεις είναι όλα σωστά εκτός από την τελευταία παράγραφο ...

Για ποιές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μιλάς ?????????

Άνθρωπος που δεν σέβεται τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του , που τούς έχει απλήρωτους από τον Μάρτη , πώς θα σεβαστεί τους πελάτες του ???????
Για ρώτα καλύτερα να μάθεις...