Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Νίκος Καραπάνος: «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα αποτύχει»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λύση η υποτίμηση του ευρώ – Σχέδιο χρεοκοπίας της χώρας το 2014

Την βεβαιότητά του ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα αποτύχει παταγωδώς, όπως ακριβώς συνέβη με το περισσότερο από ένα χρόνο εφαρμοζόμενο φοροεξοντωτικό μνημόνιο, εξέφρασε ο υπ. βουλευτής Αιτ/νίας της Ν.Δ. κ. Νίκος Καραπάνος, μιλώντας προχθές στον Δυτικά – 96,1 FM. Ο κ. Καραπάνος, αφού εξήρε τη στάση του Παν. Κουρουμπλή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως μέσα σ’ όλη αυτή την καταχνιά ήταν «το φως το αληθινό» και πως «φόρεσε σε όλους τα γυαλιά», υποστήριξε ότι η επί τω βαρβαρότερω επανάληψη της ίδιας αποτυχημένης πολιτικής συνταγής, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάρρευση της οικονομίας… με άνευ προηγουμένου κοινωνικές αντιδράσεις.
«Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δεν ήταν το τέλος. Είναι η αρχή. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε…», είπε ο Ν. Καραπάνος, τονίζοντας ότι το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση με την αύξηση της φορολογίας στη μεσαία τάξη είναι να καταβαραθρώσει την φοροδοτική της ικανότητα, κάτι που θα οδηγήσει, άμεσα μάλιστα, σε δραματική μείωση των εσόδων, …αφού οι πολίτες δεν θα μπορούν να πληρώνουν τους φόρους, η δε κατανάλωση θα περιοριστεί τόσο που ούτε απ’ την έμμεση φορολογία θα υπάρχουν έσοδα.
«Μόνη λύση είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση» είπε ο Αιτ/νάνας πολιτικός, δίνοντας όμως συγχρόνως και μια άλλη διάσταση: Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί με μια γενναία υποτίμηση του ευρώ. Η άποψη αυτή έχει αρχίσει και «αναπτύσσεται» στη Γαλλία, όπως και σε άλλες χώρες του Νότου, συναντά όμως τη σθεναρή αντίδραση της Γερμανίας. Έτσι, έχοντας υποθηκεύσει απ’ το μνημόνιο 1 δημόσια περιουσία και εθνική κληρονομιά, ψηφίστηκε τώρα το μεσοπρόθεσμο και θα δοθεί πρόσθετο δάνειο στη χώρα, με το οποίο θα πληρώνουμε τους τόκους στους δανειστές μας. Όταν, μ’ αυτά τα μέτρα, θα αδυνατούμε να κάνουμε κι αυτό, όπως ακριβώς συμβαίνει με το υποθηκευμένο σπίτι σε μια τράπεζα, …θ’ αρχίσουν οι πλειστηριασμοί! Η ευρωπαϊκή, κατά τον κ. Καραπάνο, πρόβλεψη για πτώχευση της Ελλάδος είναι για το 2014…
 (Εφ. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 1/7/2011)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους να το ....πει και κάποιος!

Ανώνυμος είπε...

Τι να μας πει !! Να υποτιμηθεί το Ευρώ για να σωθεί η Ελλάδα.
Ο ορισμός της βλακείας και της μπαρούφας είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει..Πρέπει να πει κάτι οποσδήποτε ο Καραπάνος για να πτωχεύσει παραπέρα και ο πολιτικός λόγος σε μια χώρα πτωχευμένη από αξίες και πολιτική !!

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Καραπάνο... άστο !!! Δεν τό'χεις .