Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αξιόλογη έκδοση για το Ευηνοχώρι

Εκδόθηκε το βιβλίο του Χρήστου Δημ. Παλασκώνη με τίτλο «Στης παράδοσης τα μονοπάτια».
Πρόκειται για ένα, πολυτελές βιβλίο που βασίζετε στις πληροφορίες κατοίκων του Ευηνοχωρίου και αποτελεί μια συλλογή πρωτογενούς λαογραφικού υλικού που καλύπτει τις εκφάνσεις του υλικού, κοινωνικού και πνευματικού βίου του Ευηνοχωρίου.
Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «Το έργο αυτό συνιστά μια συλλογή  πολιτιστικών και λαογραφικών στοιχείων των προγόνων μας, όπως ήθη και έθιμα, συνήθειες και ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας. Έτσι με προσωπική συνειδητή προσπάθεια υλοποιούμε ένα πρώτο βήμα επιστροφής στο γνήσιο παρελθόν των ανθρώπων του τόπου μας.» 
 Το βιβλίο αριθμεί 232 έγχρωμες σελίδες, με χρυσοτυπωμένο εξώφυλλο σε λαδί χρώμα στην οποία απεικονίζεται η λέξη "ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ – στης παράδοσης τα μονοπάτια ". 
Αρκετές μαρτυρίες των συμπολιτών μας είναι εξ ολοκλήρου αυθεντικές και δεν έχουν υποστεί καμία φιλολογική επεξεργασία, καταγράφονται με  την ιδιόλεκτο των πληροφορητών και τα κείμενα συμπληρώνονται από 180 φωτογραφίες, οπού βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως τα ιστορούμενα.
 Η παρούσα συλλογή και παρουσίαση πρωτογενούς λαογραφικού υλικού από το Ευηνοχώρι, βραβεύτηκε  με έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών το 2003.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ευηνοχώρι στις 21 Αυγούστου , οπού θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε αυτό το σπουδαίο βιβλίο για το γνήσιο παρελθόν του τόπου μας.
Ένα βιβλίο  που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα Μποχωρίτικο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: