Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τα έντονα σενάρια για ΕΤΕ – Eurobank και η περίεργη εμπλοκή της Deutsche Bank…


eurobankΌλο και πιο έντονα γίνονται τα σενάρια στην αγορά, αναφορικά με  την πιθανότητα μιας συγχώνευσης μεταξύ των δύο τραπεζών, αν και ένα από τα μεγάλα αγκάθια, για την υλοποίηση ενός τέτοιου deal είναι σίγουρα οι πιθανές αντιδράσεις που αναμένεται να υπάρξουν από την κοινή γνώμη, αλλά και από τους υπόλοιπους τραπεζίτες.
 Την ίδια ώρα συντηρούνται πάντα και τα σενάρια που κάνουν λόγω για την πιθανότητα ενός deal, μεταξύ της ΕΤΕ και της Πειραιώς . Οι όποιες πλέον εξελίξεις, είναι ξεκάθαρο ότι συνδέονται με τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα γίνει το rollover των ελληνικών ομολόγων και επομένως τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.
Μια απόφαση, με αυστηρούς όρους ανταλλαγής των ομολόγων, θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον κλάδο και κυρίως στις δύο προαναφερθείσες τράπεζες, λόγω του χαρτοφυλακίου ομολόγων που έχουν.
Βέβαια, θα αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bn, η τελική πρόταση, που θα επιλεγεί, θα είναι από τις λιγότερο σκληρές, αποτρέποντας τα σημαντικά προβλήματα για τις εγχώριες τράπεζες.
Tα περίεργα ομολογουμένως σενάρια, τα οποία ξαφνικά κυκλοφορούν στην αγορά, αναφορικά με συζητήσεις – διαπραγματεύσεις που υπάρχουν μεταξύ των ΕΤΕ και Deutsche Bank μπορει να εχουν βαση μονο αν κατι τετοιο εχει συμφωνηθει σε πολύ «υψηλο» επιπεδο…
 Η  λίστα
Ως περίεργη, αν όχι αστεία, θα χαρακτηρίζαμε την κατάσταση με τη λίστα των τραπεζών που θα συμμετέχουν στη μετακύλιση του ελληνικού χρέους, την οποία δημοσιεύει το IIF.
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή, όταν και ανακοινώθηκε η πρώτη λίστα, έχουν δημοσιευτεί ως αντικατάσταση της πρώτης 3 διαφορετικές, ενώ θέμα δημιουργήθηκε με της Δευτέρας, στην οποία δε συμπεριλαμβάνονταν η Πειραιώς και η EFG Eurobank, αν και όπως είχε αναφέρει το IIF, σχεδόν από την πρώτη στιγμή επρόκειτο για τυπικό λάθος.
Πάντως στη χθεσινή λίστα, με ημερομηνία 27/07, στις τράπεζες που θα συμμετέχουν συμπεριλαμβάνονται κανονικά οι δύο ελληνικές τράπεζες. 
(banksnews)

Δεν υπάρχουν σχόλια: