Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Εκτός προσδοκιών η Μαρίνα


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ – ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ
                                                                                                              

Είναι σε όλους γνωστό ότι το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου αποτελεί ίσως μια από τις μοναδικές πλέον ελπίδες στην περιοχή μας για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, με δεδομένη την απαξίωση δομών και υπηρεσιών της πόλης (ΤΕΙ, Νοσοκομείο, 2/39 Σ.Π.).
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου παρακολουθεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων αδειοδότησης της Μαρίνας ως τέτοιου έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τον τελευταίο ένα (1) χρόνο τουλάχιστον διαπιστώνουμε τρία (3) πράγματα:
α) Δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη χωροθέτηση και ο χαρακτηρισμός της Μαρίνας, με αποτέλεσμα η διαχειρίστρια εταιρεία, να λειτουργεί προς το συμφέρον της και μόνο, την Μαρίνα, ως πάρκινγκ σκαφών, χωρίς τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την λειτουργία μιας Μαρίνας.
β) Οφείλει προς το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας 25.000 ευρώ, δηλαδή την δεύτερη δόση που αντιστοιχεί, κάθε χρόνο και προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης (δηλαδή 50.000 το χρόνο).
γ) Οφείλει – σύμφωνα με καταγγελίες – που επανειλημμένα έχουν έρθει στην Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου, ικανό αριθμό χρημάτων σε όσους εργάστηκαν στις εγκαταστάσεις της.
Το θρυλούμενο λοιπόν – μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο – ενώ εισπράττει εκατομμύρια ευρώ δεν αποδίδει σχεδόν παρά ελάχιστα στην τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους της περιοχής.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου καλεί:
1)     ΑΜΕΣΑ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν τις διαδικασίες οριστικής αδειοδότησης της Μαρίνας, ώστε να μη λειτουργεί ως πάρκινγκ σκαφών.
2)     Την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας να ενεργοποιήσει όρους της σύμβασης παραχώρησης για καταβολή του προβλεπόμενου μισθώματος και
3)     Την διαχειρίστρια εταιρεία της Μαρίνας να καταβάλει ΑΜΕΣΑ τα οφειλόμενα σε όσους εργάστηκαν στο έργο.
Τέλος δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση καθιστούμε υπεύθυνες τις αρμόδιες αρχές και την διαχειρίστρια εταιρεία για τυχόν σκόπιμες ή μη παραλείψεις, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση οφέλους αποκλειστικά και μόνο των συγκεκριμένων ιδιωτών και όχι του κοινωνικού συνόλου.
Τέλος ζητάμε από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές να διερευνήσουν τα όσα αναφέρουμε και από τις ελεγκτικές αρχές της επιθεώρησης εργασίας να κινηθούν ανάλογα.        
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το χει πιασει το νοημα ο Αγγελοπουλος. Μονο εισπραττει και τιποτε αλλο . το εργο ακομη φαίνεται οτι ειναι υπο κατασκευη και ολα καλα. Ποιος να τον ελεγξει; Ο αρχικηφήνας του λιμενικού ταμείου; Αυτός ακόμη δεν ξέρει πού είναι η πορτα από το Γραφείο του. Να τον χαιρόμαστε.
Είσοδος μαρίνας. Σε υποδέχονταισ το σκοτάδι καμιά 20αριά αδέσποτα σκυλιά, προσπαθείς να ανοίξεις την πόρτα με το κοτετσόσυρμα αν δεν είναι κλειδωμένη και μετά νομίζεις ότι μπαίνεις σε ναρκοθετημένη περιοχή που θα σε πυροβολήσουν.
Κάτι σαν μαρίνα Ζέας, Φλοίσβου κλπ.
Μαριναρχη, ξέρεις από Βέσπα;

Ανώνυμος είπε...

Τον έχουν πάρει χαμπάρι όλοι τι είναι.
Κρίμα που δεν μπορεί κανένας από τους ξένους επισκέπτες να γράψει την γνώμη του για την ''μαρίνα''.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί οι επισκέπτες της μαρίνας να μη μπορούν να παρακολουθήσουν και να γράψουν τη γνώμη τους στα δικά μας ιστολόγια,μπορούν όμως και μέσω διαδικτύου,γράφουν και αναφέρουν τα υπέρ και τα κατά της μαρίνας,στα ιστολόγια των σκαφάτων.Ετσι η πληροφορία φτάνει σε κάθε ενδιαφερόμενο στα πέρατα της γης.Μου το είπε ζευγάρι ξένων,ομολογώ, με πίκρα για την αδιαφορία μας.Φανταστείτε τη δική μου πίκρα και ντροπή,που δεν είχα καμιά απολύτως απάντηση στα εύλογα και δίκαια ερωτήματά τους.