Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Συνδημότες ενός κατώτερου Θεού.

Θλίψη και αγανάκτηση μας προκαλεί η αντιμετώπιση που τυγχάνει από τη νέα Δημοτική Αρχή το προσαρτημένο καλλικρατικά Αιτωλικό. Μια πόλη που θα έπρεπε ενωμένη με τις Οινιάδες να αποτελεί κοινό τόπο ανάπτυξης εξισορροπώντας το νέο Δήμο, βιώνει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία από την σημερινή Δημοτική μας αρχή.
Θα αφήσουμε την ανάρτηση του ιστολογίου etoliko news να τα πεί όλα. Εμείς θα προσθέσουμε μόνο ένα ερώτημα ακόμη: Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες η κα Φούντα διατηρεί δίπλα της μια ειδική συνεργάτιδα από τη προηγούμενη αρχή, η οποία δεν έχει καμία νόμιμη εξουσιοδότηση να βρίσκεται στο κτήριο της αντιδημαρχίας Αιτωλικού, ούτε να προσφέρει υπηρεσίες. Πως βρίσκεται εκεί, ποιος την κρατάει και πως πληρώνεται;

Τα θετικά στοιχεία του νέου καλλικρατικού δήμου Μεσολογγίου :
Μετά από επτά μήνες διοίκησης του νέου δήμου Μεσολογγίου πολλοί ισχυρίζονται ότι η δημοτική αρχή δεν τα πάει και τόσο καλά και ότι τα προβλήματα καθημερινά μεγαλώνουν χωρίς να φαίνεται κάποια προοπτική επίλυσης τους, ΑΛΛΑ καλό είναι πίσω από κάθε πρόβλημα να βλέπουμε καλόπιστα τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν. Και ορίστε μερικά παραδείγματα που αφορούν το Αιτωλικό:........

     Στην Ανατολική γέφυρα κάηκαν τα κλεφτοφάναρα που είχαν τοποθετηθεί και η γέφυρα είναι μες το σκοτάδι, ΑΛΛΑ έτσι κάνουμε οικονομία στο ρεύμα και ενώνουμε τους πολίτες που την διασχίζουν δύο δύο πιασμένοι από το χέρι για να μην πέσουν.
     Στην Δυτική γέφυρα δεν τοποθετήθηκαν οι φωτοσωλήνες που φώτιζαν τα τόξα των καμαρών κάθε χρόνο, ΑΛΛΑ εξοικονόμησε ο δήμος 600 ολόκληρα ευρώ που στοιχίζει το έργο αυτό κατά την κα Αντιδήμαρχο.
     Δεν κλείνονται οι λακκούβες που καθημερινά μεγαλώνουν και οι δρόμοι του νησιού είναι σε άθλια κατάσταση, ΑΛΛΑ ενισχύσαμε το εισόδημα των επιχειρήσεων πώλησης ζαντών και ελαστικών και συγχρόνως προσφέρουμε δωρεάν πίστα ελέγχου αμορτισέρ σε όποιον επιθυμεί να ελέγξει τις αντοχές του αυτοκινήτου του.
     Ο εμπορικότερος δρόμος του Αιτωλικού, η Κ Λάσκαρη είναι σε κακό χάλι, ΑΛΛΑ αποτρέψαμε έτσι τους περαστικούς να διέρχονται από τον δρόμο αυτόν, με αποτέλεσμα να μην ενοχλούν τους καταστηματάρχες και να μη σκονίζονται τα εμπορεύματα τους.
     Δεν πίνουμε καθαρό νερό ούτε λειτούργησε ακόμα το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, ΑΛΛΑ συμβάλουμε έμπρακτα στην τόνωση των οικονομικών των εταιρειών εμπορίας νερού και των καταστημάτων λιανικής πώλησης νερού.
     Μέρες ατελείωτες πολλές γειτονιές μένουν βυθισμένες στο σκοτάδι λόγω βλαβών του ηλεκτρικού δικτύου, ΑΛΛΑ έτσι έζησαν και οι νέοι μας τη ρομαντική παλιά εποχή που φωτίζαμε τα βράδια μας με λάμπες πετρελαίου και λαδιού.
     Η μπόχα που αναδύει η αποχέτευση είναι ανυπόφορη όταν μπλοκάρουν τα αντλιοστάσια και δεν υπάρχει υπάλληλος να τα θέσει σε λειτουργία, ΑΛΛΑ αναγκάζονται έτσι οι πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους άσκοπα και να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή με κλειστά τα παράθυρα μες το καλοκαίρι.
     Τα έργα της τέως δημοτικής αρχής του Αιτωλικού παραμένουν μισοτελειωμένα (διαμόρφωση Κ Λάσκαρη και υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ, ανάπλαση παραλίας, δίκτυο ομβρίων νότιας πλευρά νησιού, δίκτυο ύδρευσης, νέο αντλιοστάσιο πόσιμου νερού) ΑΛΛΑ μεταξύ μας τώρα έχουν καμιά βαρύτητα αυτά τα έργα μπροστά στα μουσεία εικονικής πραγματικότητας που ΘΑ φτιάξει ο νέος δήμος μας;
     Στην Ανατολική παραλία στον δρόμο προς Αγρίνιο η μπόχα βόθρου είναι έντονη καθημερινά και η προσπάθεια καθαρισμού εγκαταλείφθηκε πριν καν αρχίσει, ΑΛΛΑ από εκεί περνούν καθημερινά εκατοντάδες Αγρινιώτες πηγαίνοντας για το Λούρο, οπότε τους αναγκάζουμε να μυρίζουν τη μπόχα σαν εκδίκηση για το Εφετείο που μας πήραν, οι μόνιμοι κάτοικοι δεν πειράζει έχουν συνηθίσει.
     Οι γύφτοι αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι, οι κλοπές είναι καθημερινές, η παραβατική τους συμπεριφορά εκδηλώνεται ανενόχλητα, ΑΛΛΑ το Αιτωλικό είχε τη τύχη να ζήσει τα μεγαλεία επίσημης ημερίδας με την παρουσία όλων των επίσημων αρχών και με δωρεάν αγώνα πάλης.
     Είναι πολλά τα άλυτα προβλήματα που μπορεί να εντοπίσει κανείς στο Αιτωλικό και να τον πιάσει απελπισία, ΑΛΛΑ μπορεί κάλλιστα να ευθυμήσει με το σύντομο ανέκδοτο που λέει ότι έχουμε δημοτική αρχή που φροντίζει για την ποιότητα ζωής των πολιτών και λύνει τα προβλήματα ταχύτατα και πριν ακόμα παρουσιαστούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το τι θα κανει η νεα αρχη για το Αιτωλικο θα το δουμε στην πορεια. οτι μεχρι τωρα δεν εχουν παει στον εισαγγελεα ο Γαλανης ,ο Αλευρας και οι δημοτικες τους ομαδες για τα εγκληματα που εκαναν και τα φορτωσαν στον νεο Δημο ποιος θα μας απαντησει?