Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πρώτη παρουσίαση για το «Βιωματικό Μουσείο της Εξόδου»

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πρώτη παρουσίαση των μελετών δημιουργίας του «Βιωματικού Μουσείου της Εξόδου» του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε χθες από το Γραφείο Μελετών PostScriptum Managing Director, με επικεφαλής τον κο Κώστα Κωνσταντινίδη.
Οι μελετητές έκαναν λόγο για «ένα Μουσείο μοναδικό», το οποίο έρχεται να καλύψει μια κενή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Ένα Μουσείο άρρηκτα συνδεμένο με την ταυτότητα της Πόλης, ένα Μουσείο – σημείο αναφοράς για την Περιοχή, τόσο προς τους έξω, τους πιο έξω και τους μέσα».
Το Μουσείο πρόκειται να στεγαστεί σε συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 2.500 τμ., στην είσοδο της πόλης. Με την ανακατασκευή τόσο του κτιριακού συνόλου όσο και του περιβάλλοντος χώρου, το ένα από τα δύο κτίρια θα υποδεχτεί την ψηφιακή βιωματική έκθεση, προϋπολογισμού περίπου 1.500.000-2.000.000 ευρώ και το άλλο κτίριο τον εκθεσιακό - εμπορικό χώρο, προϋπολογισμού 2.000.000-2.500.000 ευρώ.
Ήδη υλοποιούνται οι προμελέτες, όπως η Μελέτη Σκοπιμότητας και η Μουσειολογική Μελέτη και θα ακολουθήσουν η Αρχιτεκτονική Μελέτη, η Στατική Μελέτη - Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων, η Αρχιτεκτονική Μουσειογραφική Μελέτη και η Ψηφιακή Μουσειογραφική Μελέτη.
Ακολούθως υπήρξαν ιδιαίτερες τοποθετήσεις επί αυτών των μελετών, από:
Την κα Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ, για το ιστορικό γεγονός της Εξόδου και τη σημασία του.
Την κα Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, Μουσειολόγο, για τους στόχους του Μουσείου.
Τον κο Μιχάλη Αθανασιάδη, Αρχιτέκτων Μηχανικό, για την Αρχιτεκτονική-κτιριακή μελέτη.
Τον κο Μάριο Αγγελόπουλο, Αρχιτέκτων Μηχανικό, για τη Μουσειογραφική – Ψηφιακή μελέτη.
Τον κο Γιάννη Πούλιο, Σύμβουλο Πολιτιστικής Διαχείρισης, για «Το Μουσείο ως αναπτυξιακό μοχλό της ευρύτερης περιοχής».
Τον κο Νίκο Σμιτ, Οικονομολόγο, Σύμβουλος Επενδύσεων, για τη Μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας.
Τον κο Βαγγέλη Νικολάου, Graphic Designer, Σύμβουλο Επικοινωνίας, για την «Επικοινωνιακή Στρατηγική».
Στην παρουσίαση παρευρέθησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Προϊσταμένη της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα Βικάτου Ολυμπία, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ φωστήρες του Δήμου ή όποιοι γράφετε τις ανακοινώσεις προσέξτε λίγο τη γλώσσα. Ο αρχιτέκτων στην αιτιατική κάνει "αρχιτέκτονα" κι όχι "αρχιτέκτων".

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ?
Α ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.....