Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μεσολογγίτικη εκπροσώπηση στη Σκιάθο

 «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο»
Σκιάθος 25 Ιουνίου 2011
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου «Μπούρτζι» στη Σκιάθο. Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδας, τον Δήμο Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη.
 Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων Μουσείων Λογοτεχνών της χώρας, μεταξύ των οποίων η κα Γαβρίνα Μιμίκα για το Μουσείο Κ. Παλαμά της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αλλά και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού χώρου.
 Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Μουσείων Λογοτεχνών και η προώθηση της συνεργασίας για τη διεύρυνση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ρόλου αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας μουσείων της χώρας μας, η παρουσίαση των συλλογών και των δράσεων των μουσείων, η ανταλλαγή εμπειριών και η διατύπωση απόψεων και προτάσεων για την ευρύτερη ανάδειξη  των Μουσείων Λογοτεχνών και της κοινωνικής και εκπαιδευτικής τους διάστασης.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ταξιδάκι αναψυχής

Ανώνυμος είπε...

Aν επισκέυαζαν και το μουσείο Παλαμά για να μην πέσει καποια στιγμή καλά θα ήταν! Δεν λεω ωραίες οι συναντήσεις για ανταλλαγή απόψεων, αλλα μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το μουσείο... μαλλον αστείο ακουγεται....

Ανώνυμος είπε...

εδω ο κοσμος χανεται και μεις στο Μσουλουγκακι ψαχνουμε για ραπανακια για την ορεξη.....Επιτελους να σοβαρευτουμε ,ν'ασχοληθουμε με οτι μας καιει και με τι θα προχωρησουμε ωστε επιτελους να βγουμε απο το τελμα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Μιμίκα!!!

Ανώνυμος είπε...

αντί να νιώσουμε περήφανοι και τυχεροί που μας εκπροσωπούν μορφωμένοι δικοί μας άνθρωποι εκτός ορίων πόλεως και προβλημάτων μας, εμείς κοιτάζουμε το δάχτυλο που μας δείχνει το φεγγάρι! μακάρι να είχαμε κι εδώ τέτοιους μουσειοπαιδαγωγούς

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ φίλε, περήφανοι αισθανόμαστε, αλλα δεν είδαμε βρε αδερφέ ποτέ αυτους τους "μουσειοπαιδαγωγόυς" που είναι υπέυθυνοι μουσείων με κορυφαία αξία, να μιλουν (αν όχι να διαμαρτύρονται), να διεκδικουν και να ενημερώνουν τους πολίτες για το χάλι του μουσείου τους! Κινδυνεύει να πέσει το σπίτι του Παλαμά και κανείς δεν κάνει τίποτα! Ε! Απο την "μουσειοπαιδαγωγό" θα περιμέναμε έστω ένα άρθρο σε μια εφημερίδα, έστω μια επιστολή διαμαρτυριας στους αρμόδιους, έστω ένα κάλεσμα στους πολιτες να ενωθουν για την σωτηρία του! Αντ'αυτου η μονη αναφορά στο πρόσωπό της αφορά ταξιδάκι-συνάντησε-ανταλλαγή πληροφοριών! Τι να λέμε... είναι λιγο προκλητικό δεν νομίζεις?

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι ο 2.10 το είπε σωστά.ταξιδακι αναψυχής

Ανώνυμος είπε...

Ταξιδάκι αναψυχή΄; Δε νομίζω. Γιατί από όσο γνωρίζω η αγαπητή σας μουσειοπαιδαγωγός συμμετείχε με δικά της έξοδα στην εν λόγω ημερίδα, εκπροσωπώντας την πόλη της. Πάντως είναι ενδιαφέρον που σας απασχολεί το παραπάνω άρθρο ακόμη, τόσες μέρες μετά.