Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η Αρχαία Καλυδώνα αποκαλύπτεται !

Ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες η διάρκειας πέντε εβδομάδων ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας, την οποία πραγματοποιεί η ΛΣΤ' Εφορία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων του Νομού μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Δανίας. Πρόκειται για την πρώτη φάση της ανασκαφής, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί φέρνοντας στο φως ολάκερο το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Καλυδώνας τα επόμενα 3-4 χρόνια.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, τον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος έχει μετατραπεί σʼ ένα πραγματικό εργοτάξιο, επισκέφθηκαν παρουσία της
Προϊσταμένης  της ΛΣΤ' Εφορίας κας Βικάτου Ολυμπίας και των Δανών και Ελλήνων αρχαιολόγων που εργάζονται στην ανασκαφή, ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ  κος Σταύρος Μπένος, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Ευηνοχωρίου Νίκος Ψεύτης και εκπρόσωποι των δυο πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Όλοι τους εκφράστηκαν με συγκίνηση και ενθουσιασμό για το σπουδαίο έργο που επιτελείται και το οποίο σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του Ηρώου της Καλυδώνας, θα φέρει στο φως μετά από πολλές δεκαετίες και θα καταστήσει επισκέψιμο ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: