Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αδιαφορία και εγκατάλειψη


Σε άθλια κατάσταση έχει περιέλθει η περιοχή πέριξ του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών, που με ιδιωτική πρωτοβουλία και έξοδα στήθηκε στην Τουρλίδα πριν από λίγα χρόνια.
'Ένα στολίδι για όλη την παραλία όταν τοποθετήθηκε εκεί και διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος, κατάντησε δυστυχώς μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα,  ένας σκουπιδότοπος με μοναδικούς επισκέπτες αδέσποτα ζώα.
Θα νομίζει κανείς ότι πρόκειται για σταθμό πρώτων βοηθειών ...κυνοκομείου. 
Μέσα στην όλη εγκατάλειψη του -πρώην-πανέμορφου αλσυλλίου της Τουρλίδας δεν γλύτωσε φυσικά ούτε ο χώρος αυτός που αποτελούσε πρωτοτυπία και ένα σημαντικό πλεονέκτημα της παραλίας αυτής.
Σε μια πλαζ που συσσωρεύονται καθημερινά χιλιάδες λουομένων και δεν υπάρχει ναυαγοσώστης ούτε για δείγμα, οι εθελόντριες και ο σταθμός του Ερυθρού Σταυρού, πέρα από το αίσθημα ασφάλειας στον κόσμο που πήγαινε για μπάνιο,  έδιναν και μια εικόνα πολιτισμένης χώρας.  Ξερά χόρτα, σκουπίδια παντού και ένα κοπάδι αδέσποτων σκύλων να περιφέρεται στο χώρο, προκαλούν θλίψη για την αδιαφορία και ανικανότητα της πολιτείας να φροντίσει κατ΄ελάχιστον αυτό που ένας ιδιώτης πρόσφερε στον τόπο του. ΚΡΙΜΑ !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοτική Αρχή ρίχνει συνέχεια το μπαλάκι για την καθαριότητα της Τουρλίδας στους καταστηματάρχες και στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα , λές και η Τουρλίδα δεν είναι περιοχή του Μεσολογγίου ...

Με αυτό το έργο κύριοι θα φέρουμε την ανάπτυξη στη πόλη ;

Τι τον νοίαζει όμως το κύριο Δήμαρχο αφού τα μπανάκια του τα κάνει σε άλλες παραλίες ...

Καλές οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις βιβλίων , όμως δεν προσφέρουν τίποτα στη πόλη εκτός από την προσωπική σου προβολή Πάνο μου.
Η καθαριότητα της πόλης είναι στο σημείο μηδέν , η δημοτική αστυνομία ανύπαρκτη κι εσύ πάνο μου τρέχεις να προλογίσεις τα βιβλία στο Ναύπλιο...
Πάνο η περίοδος χάριτος από το κόσμο έχει λήξει πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έχουμε και Αντιδήμαρχο "Ποιότητας Ζωής" που πρέπει να φροντίζει για το καθαρό περιβάλλον ( αέρα, νερό, γη κ.λ.π.). Μωρέ παρ' ότι δεν είμαι κομουνστής ( πολιτικά) είμαι υπέρ του κομουνιστικού συστήματος όπου όλοι πρόσφεραν εθελοντική ή όπως θέλετε να την ονομάσετε, εργασία γιατί ήταν για την πατρίδα και δεν έλεγαν οι ηγέτες τους αυτό δεν είναι .....δικό μου. Μάλλον οι άρχοντές μας δεν κατάλαβαν τι και ποιον υπηρετούν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συμπολίτες
Ακόμα και αν δεχτούμε οτι δεν έχουμε Δημοτικής Αρχής ,Δημοτική Αστυνομία και οτι αλλο δεν έχουμε .
Αυτοί οι επιχειρηματίες δεν ντρέπονται για την είκονα τους .
Σάββατο μεσημέρι πρέπει να βγάζουν τα σκουπίδια και εκτός των κάδων απορριμμάτων με τα μποφόρ που είχε και τα αδέσποτα που υπάρχουν ?????
Σε όλες τις τουριστικές περιοχές έχουν τους κάδους και τα σκουπίδια σε δικό τους χώρο και όταν φτάνει η ώρα της αποκομιδής τους βγάζουν έξω απο τα καταστήματα .
http://www.estiasi.com/product_info.php?cPath=21_217&products_id=1699