Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μπαράζ ενστάσεων κατά Εφετείου στο Αγρίνιο

Μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας φαίνεται ότι ξεσήκωσε στην τοπική κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η ίδρυση εφετείου στην πόλη του Αγρινίου, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική ανάγκη πέραν της ανάγκης να ικανοποιήσουν τα τοπικιστικά και συντεχνιακά τους συμπλέγματα κάποιοι. 
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μεγαλοϊδεαιτισμός και η υπερφίαλη λογική ορισμένων στο Αγρίνιο δεν είναι ανεκτά από την κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει ανάγκη από ισόρροπη κατανομή, ανάπτυξη της υπαίθρου και πάταξη του υδροκεφαλισμού των πόλεων. Αυτό δεν είναι εξάλλου και το νόημα της μεταρρύθμισης ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄΄; 

 
Η αγανάκτηση αυτή πήρε την μορφή κύματος προσφυγών κατά της ίδρυσης εφετείου στο Αγρίνιο. Έτσι, όπως πληροφορούμαστε, μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πληρεξούσιο Δικηγόρο τον Επίκουρο Καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κο Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο, ακολούθησε ο Δήμος Ναυπάκτου προσφεύγοντας με την σειρά του κατά του Προεδρικού Διατάγματος με τον αυτό Δικηγόρο ως Νομικό Συμπαραστάτη, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Ναυπάκτοι ξέρουν και μπορούν να αντιδράσουν καίρια στις τοπικιστικές υπερβολές. 
Αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και άσκησε και αυτός ''Αίτηση Ακυρώσεως κατά του Προεδρικού Διατάγματος''  για ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο. Όμως αυτό που μάθαμε μόλις σήμερα είναι ότι και ο Δήμος Μεσολογγίου με Νομικό Συμπαραστάτη τον Δικηγόρο Μεσολογγίου Βλάση Σαφαρίκα προσέφυγε κατά του προεδρικού διατάγματος εκφράζοντας και με νομικό τρόπο την δυσαρέσκειά του για την ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο. 
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι γιατί ο Δήμος Μεσολογγίου δεν το δημοσιοποίησε μιας και πρόκειται για ενέργεια που μόνο θετικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει στην κοινωνία του Μεσολογγίου; Λέτε να φοβήθηκε ο κ. Κατσούλης μήπως έρθει σε αντιπαράθεση με τον κο Σώκο και τους βολευτές Αγρινίου; Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απολύτως.
Εκτός αυτού, άμεσα θα πρέπει να βάλει πλάτη και να απαιτήσει από τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης κο Παπαιωάνου - με τον οποίο διατηρεί προσωπικές σχέσεις - να ανασταλεί η λειτουργία του Εφετείου Αγρινίου τον Σεπτέμβριο. Απορούμε μάλιστα γιατί έχει καθυστερήσει να ζητήσει συνάντηση μαζί του. 
Κύριε Δήμαρχε, το θέμα εφετείου δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, ειδικά μετά την αντικατάσταση Καστανίδη από τον πολύ γνωστό σας κο Παπαιωάνου. Όπως βλέπετε, όλη η ευρύτερη τοπική κοινωνία -πέραν του Μεσολογγίου- αντιδρά και διεκδικεί.
Εκ της σύνταξης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις μάγκες της σύνταξης, μήπως θεωρείτε τον οξαποδώ αγωνιστή; αυτός το μόνο που ξέρει καλά τόσα χρόνια είναι να εργάζεται υπόγεια για πάρτη του και να οικειοποιείται τις ιδέες, τις δουλειές και τον κόπο των άλλων...
θέλετε και παραδείγματα;

Ανώνυμος είπε...

θελουμε παραδψειγματα αν και τον ξερουμε.Μπραβο στην ναυπακτο ρε παιδια.Εχει περισσοτερο αρχ..απο το Μεσολογγι