Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Άκυρες οι αποφάσεις του Δήμoυ Μεσoλογγίου;

     Ο Δήμος Μεσολογγίου τελικά πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι συνεχώς προβαίνει σε παραλείψεις που άλλοτε συνεπάγονται σαφή καταστρατήγηση του νόμου και άλλοτε δημιουργούν καχυποψία για τον τρόπο χειρισμού των δημοτικών υποθέσεων και για την επικρατούσα διαφάνεια στις ενέργειές του. 
     Περιδιαβαίνοντας την ιστοσελίδα του Δήμου και στις αποφάσεις Δημάρχου διαπιστώσαμε ότι ενώ είχαν σταματήσει οι αναρτήσεις ξαφνικά και άνευ λόγου, επανήλθαν μετά από 4 μήνες αδράνειας όλως περιέργως  και αναρτήθηκε η ορθή επανάληψη, της με αριθμό 135/2011 απόφασης του Δημάρχου. 
     Διαβάζοντας το περιεχόμενό της, έκπληκτοι είδαμε ότι η απόφαση αυτή αναφερόταν σε νέα πρόσληψη του Δημ. Ρεπάσου ως Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου. Η προηγούμενη πρόσληψη, ως γνωστόν, είχε ακυρωθεί  πριν από δύο μόλις εβδομάδες ύστερα από προσφυγή που έγινε από συνυποψήφιό του δικηγόρο για τη συγκεκριμένη  θέση. 
     Περίεργο είναι, τόσο αφενός το σύντομο χρονικό διάστημα που έβγαλαν την νέα απόφαση όσο και η εμμονή της Δημοτικής Αρχής στη συγκεκριμένη πρόσληψη αφετέρου. Επίσης πολύ περίεργη είναι και η επιλεκτική ανάρτηση του Δήμου της συγκεκριμένης απόφασης. 
     Ψάχνοντας, βρήκαμε ότι το άρθρο 71 του Καλλικράτη υποχρεώνει τους Δήμους, εκτός από το ''Διαύγεια'', να αναρτούν ΟΛΕΣ  τις αποφάσεις τους ΚΑΙ στη Δημοτική  ιστοσελίδα, αλλιώς οι αποφάσεις  που δεν αναρτώνται είναι ΑΚΥΡΕΣ. Επομένως, το μεγαλύτερο ποσοστό αποφάσεων του Δήμου που δεν αναρτήθηκαν είναι άκυρες. 
     Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα και απορούμε γιατί δεν ελέγχθηκε από τα αρμόδια όργανα. Στον Δήμο Μεσολογγίου, οι αρμόδιοι, διαβάζουν τους νόμους; Εάν τους διαβάζουν, τους κατανοούν; Γιατί τότε αναρτούν επιλεκτικά; Ποιούς πριμοδοτούν και τι φοβούνται; 
Ο κ. Δήμαρχος μετά από το πατατράκ με τις δαπάνες ακόμη δεν έμαθε από διαφάνεια;

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και ούτε θα μάθει. τον έχουν διδάξει οι προκάτοχοί του λαδάς , άχριστος νίκος και αλετράς. το θέμα όμως είναι ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Τον Πουρνάρα τελικά γιατί τον πληρώνουμε;

Ανώνυμος είπε...

εχεις δικιο αλλα δεν φαινεται να ιδρωνει το αυτακι τους. η δουλειά τους να γινεται και δεν παει να γ..... ο πολιτης

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ Η ΛΑΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ -ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ _ ΕΝΟΧΛΙΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΟΤΑΝΤΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ !!!!!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ " ΤΡΩΜΕ " ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛ...... ;

Ανώνυμος είπε...

και που να δεις στη διαυγεια την σελιδα των δαπανων. Εχει να ενημερωθει απο τον Μαρτιο μετα το θεμα (αδικα) Κασσαβετη. Καλα τοσους μηνες ουτε μια δαπανη κυριε Νουλα; Εσυ δημαρχε ξερεις κατι; Α ξεχασα εχουμε ανασκαφες και πολιτισμο τωρα

Ανώνυμος είπε...

Μα σε τι πόλη ζούμε ρε παιδιάααα...Μα δεν ΄σεβονται νόμους,κανόνες τίποτε;Είναι αιρετοί αυτοί και στηριγμένποι από το Πασοκ και δεν τους ακουμπάει κανείς....Μεσολογγίτες αντιδράστε..Η υποκρισία της σημερινής αρχής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Όσο και να κάνει τα στραβά μάτια ο τύπος,βλέπε αιχμή,ο κόσμος καταλαβαίνει

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΆΘΑΡΑ

Άρθρο 71
Δημοτικό κατάστημα, βιβλία, αρχεία και ιστοσελίδα
1. Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν ιδιαίτερο κα-
τάστημα για τη στέγαση και τη λειτουργία των υπηρε-
σιών τους.
2. Κάθε δήμος τηρεί τα βιβλία και τα αρχεία που είναι
αναγκαία για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Αυτά
ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Απο-
κέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με όμοια
απόφαση μπορεί να ορίζονται οι προδιαγραφές και ο
τρόπος ψηφιακής τήρησης βιβλίων και αρχείων.
3. Ο δήμος διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα. Σε αυτήν, πέ-
ραν από όσα ειδικότερα αναφέρονται στον παρόντα νό-
μο, αναρτώνται σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις
των οργάνων του, σύμφωνα με τα όσα ειδικότερα ορίζο-
νται στην ισχύουσα νομοθεσία. Με απόφαση του Υπουρ-
γού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Δια-
κυβέρνησης μπορούν να ορίζονται ειδικότερες τεχνικές
και άλλες προδιαγραφές ως προς τη σύνθεση, το περιε-
χόμενο, την προσβασιμότητα και γενικότερα τη δημιουρ-
γία, συντήρηση, ανανέωση και λειτουργία της ιστοσελί-
δας του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΉ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 71

"Άρθρο 71
Στο άρθρο 71 καθιερώνεται η υποχρέωση κάθε Δήμου να διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα στην οποία θα δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις των οργάνων του. Η μη τήρηση της υποχρέωσης δημοσιότητας των αποφάσεων στην επίσημη ιστοσελίδα, συνιστά λόγο ακυρότητας της απόφασης."

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ,ΔΥΟ,ΤΡΙΑ ...ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΑ@$%ΚΙΑ!!!

ΡΕ ΦΙΛΕ 3.52 , ΠΡΟΤΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΕ ΣΩΣΤΑ :

ΑΠΟΦΑΣΗ 31 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ :

Θέμα : Μεταφορά Χώρων Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών στη πόλη του Μεσολογγίου



".... Η απόφασή αυτή πάρθηκε έπειτα από αίτημα του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Αιτωλ/νίας διότι η οδός Λεβίδου κρίνεται ότι μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες του Συλλόγου αλλά και του αγοραστικού κοινού...."

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΟ...
Η ΛΑΪΚΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΤΑΝΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ.
ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΑΣΤΕ ...ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 3.52 ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.