Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΑΔΥΕΙ Η ΠΛΩΣΤΑΙΝΑ


            Αγαπητοί συμπολίτες
Είμαι γεμάτος θυμό από την πλήρη αδιαφορία ΟΛΩΝ των Δημοτικών αρχών της πόλης μας από του 1974 μέχρι σήμερα  που καμία δεν τόλμησε να σηκώσει λίγο το ανάστημά της και να ζητήσει την επάνοδο της θάλασσας της Πλώσταινας και του δίαυλου και πάλι στους δικαιούχους της που είναι η πόλη και οι ψαράδες.
            Η «χουντική κυβέρνηση» με τον χουντικό «Δήμαρχο της» ξεπούλησαν τη θάλασσά μας για την οποία μας ενέπαιξαν ότι θα γίνουν επτά ( 7 ) εργοστάσια από την παραγωγή άλατος. Και τι έφτιαξαν; Μια Αλυκή, δεσμεύοντας χιλιάδες στρέμματα θάλασσα που μένουν ανενεργά και το μόνο που κάνουν είναι  τα διοχετεύουν το νερό στα τηγάνια. Και το χειρότερο, κατάντησαν την ιστορική Πλώσταινα προθερμάστρα και τον δίαυλο….οχετό.
            Και καλά ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί της επταετίας δεν γνώριζαν τη σημασία και την ιστορία της θάλασσας, εμείς όμως οι Μεσολογγίτες που εκλέγουμε τόσα χρόνια Δημοτικούς άρχοντες, γιατί δεν απαιτούμε από αυτούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδεσμευθούν η Πλώσταινα και ο δίαυλος; Οι ηγέτες μας δεν έχουν επιτέλους λίγο θάρρος, θράσος και τσαγανό να ζητήσουν τα αυτονόητα; Μήπως και αυτοί είναι αποκομμένοι από τη θάλασσα και δεν τους ενδιαφέρει; Απόδειξη ότι κανείς δεν το αναφέρει στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

            Τα γράφω αυτά εν πλήρη οργή γιατί τις ημέρες αυτές που η θερμοκρασία είναι μεγάλη, η Πλώσταινα …..καίγεται ( αφού είναι προθερμάστρα) και οι μικροοργανισμοί που πιθανόν υπάρχουν στον σάπιο βυθό, σαπίζουν και αυτοί και αναδύεται μια μπόχα που κατακλύζει όλη την πόλη. Συγχρόνως δε η θερμοκρασία στην περιοχή αυτή, είναι ακόμη μεγαλύτερη και οι άνθρωποι υποφέρουν από όλα αυτά τα κακά. Μήπως είδατε άνθρωπο να κάνει βόλτες στην παραλιακή αυτή λεωφόρο; Ούτε για δείγμα, όλοι στρέφονται προς τους δρόμους του λιμανιού αφού πολλές αιτίες στέρησαν την πόλη από τον δροσερό Μαΐστρο.
            Επιτέλους θα βρεθεί Δήμαρχος ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ;
το PYROFANI

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΥΡΟΦΑΝΙ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΠΙ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΟΤΕ..ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΠΟΗΣ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό πυροφάνι. Εσύ μάλλον από κάποια Δημοτική αρχή έχει καεί. Δεν εξηγείται διαφορετικά η περίπτωσή σου. Ότι κι αν πεις ότι αν γράψεις πάντα με τη δημοτική αρχή τα βάζεις. Διάβασε και λίγο ποίηση θα σε βοηθήσει να ξεμπλοκάριες. Κάνε και μια βουτιά να δροσιστείς

PUROFANI είπε...

Στον 9.46 θα απαντήσω με δύο μόνον λόγια. Αγαπώ τη θάλασσα που μου τη στέρησαν και σέβομαι την κάθε Δημοτική αρχή που εκλέγεται από το λάο, αλλά ας αγαπήσει και αυτή την πόλη μου που την έχουν κουρσσέψει οι κάθε λογής άρχοντες που μας υπόσχονται πολλά χωρίς αντίκρισμα.

Το PUROFANI

Ανώνυμος είπε...

Στο αγαπητό πυροφάνι θα απαντήσω ότι: πολυ σοβαρά πήρες το...ρόλο σου.
Μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει η πόλη για σένα...Κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου.
Εκτός από το να τα βάζεις με την εκάστοτε αποτυχημένη, εκλεγμένη δημοτική αρχή. Και δεν αναφέρομαι στον αν βρωμάει η Πλώσταινα ή όχι.
Και ευχαρίστως να δούμε και το έργο σου και να το χειροκροτήσουμε.
Καλό μεσημέρι

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σας τσούζει λιγάκι το PYROFANI, βάλατε τώρα τα τσιράκια σας να γράφουν?? Κάνει δεν κάνει "μπάνιο" ο καθένας μας για να δροσιστεί, η πραγματικότητα είναι η ίδια. Αρκεί μια βολτα και θα δείτε ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι "βαλτός".
Δεν τον γνωρίζω τον Pyrofani αλλά είναι μια απ' τις "δυνατές" φωνές σ' αυτό το blog. Αν σας πονάει, κάντε κάτι για να το γιατρέψετε!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Pyrofani. Συγχαρητήρια για τη στάση σου απέναντι σε όλους όσοι καταστρέφουν ότι αγαπάμε στην πόλη μας.
Επίσης στις επισημάνσεις σας περί αύξησης της θερμοκρασίας, όχλησης από δυσοσμία, προσθέστε και την αφόρητη ηχορύπανση από τις αντλίες των αλυκών που δουλεύουν νυχθημερόν στην πρώτη καμάρα, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Ούτε στοιχειώδη μέτρα ηχοπροστασίας με ηχοπετάσματα δεν έχουν πάρει.. ΕΛΕΟΣ!!!