Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Νοικοκυρεμένη ΑγιαΤριάδα - Χάος στη Τουρλίδα


Ενώ η πλαζ της ΑγιαΤριάδας συμμαζεύτηκε και καθαρίστηκε μετά και την απομάκρυνση του καταστήματος εστίασης που υπήρχε εκεί τα τελευταία χρόνια, η αντίστοιχη παραλία της Τουρλίδας παρότι μπήκαμε στον Ιούλιο, δείχνει μια χαοτική κατάσταση.
Τα καταστήματα μαζί με την καντίνα που εγκαταστάθηκε πέρυσι εκεί, έχουν καταλάβει με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες τους το μεγαλύτερο μέρος της αμμουδιάς, περιορίζοντας σημαντικά τον ελεύθερο χώρο για τους λουόμενους. Σε μια παραλία που δεν είναι παραπάνω από 200 μέτρα, γιατί πρέπει να υπάρχουν 3 δικαιούχοι για εκμετάλλευση της πλαζ; Γιατί πρέπει να κάθεται ο ένας πάνω στον άλλο, εαν δεν θέλει να πληρώσει για χρήση ξαπλώστρας;
Σκουπίδια κάθε είδους δυστυχώς παντού. Μπουκαλάκια πλαστικά, ποτηράκια, χαρτιά, αλουμινένια κουτάκια, τσιγαρόκουτα, παιχνιδάκια, ρουχαλάκια, πάνες, αποφάγια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, σκορπισμένα σε όλο το μήκος της αμμουδιάς. Όσο για τις γόπες; όσοι και οι κόκκοι της άμμου. Ανεξήγητη διαστροφική μανία ρύπανσης του χώρου, εκεί που θα πάνε πάλι αύριο με τα παιδιά τους να ξανακαθήσουν, να ξαναπαίξουν, να ξαναλιαστούν και να ξαναπαραπονεθούν φυσικά για τους αρμόδιους που δεν τα μάζεψαν. 
Τα καλαθάκια βέβαια, ακατάλληλα και ξεχειλισμένα. Χρειάζονται επειγόντως μεγαλύτερα. Ας λείπει το καλαισθητικό μέρος, η πρακτικότητα μετράει.
Το νερό κομμένο. Οι υπαίθριες ντουζιέρες εκτός λειτουργίας, άγνωστο γιατί. Δεν έχει ο κόσμος ούτε τα πόδια του να ξεπλύνει από την άμμο.
Το πρόβλημα με τα αποδυτήρια δυσεπίλυτο.  Χρειάζονται διπλές πόρτες allez-retour για να μη χαλάνε!
Υπάρχουν και πλαστικές καμπίνες εξάλλου στην αγορά, έτοιμες για χρήση και δοκιμασμένες στην αντοχή.


Ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων ένα δράμα. Όπου θέλει παρκάρει ο καθένας. Παράλληλα, κάθετα, λοξά, στη μέση του πουθενά, αρκεί να το παρατήσουν κάπου και να πάνε για μπάνιο, αδιαφορώντας για το πρόβλημα που δημιουργούν στους άλλους. Ανύπαρκτη φυσικά για ένα ακόμη καλοκαίρι η διαγράμμιση, μπας και μάθουν πως πρέπει να παρκάρουν για να χωράνε περισσότερα αυτοκίνητα και να διευκολύνονται οι ελιγμοί. Επιβάλλεται η επέκταση του πάρκιγκ πίοω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Θα χωρέσει μεγάλο αριθμό οχημάτων και θα αποσυμφορήσει το δρόμο προς τις Αλυκές.
Πριν φτάσουμε στο τέρμα της Τουρλίδας, υπάρχει αριστερά (προς ανατολάς) ο δρόμος που οδηγεί στο
ιχθυοτροφείο της μπούκας. Είναι το σημείο που προσεγγίζει κανείς τα υδρόβια πουλιά περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.

Η μικρή διαπλάτυνση που έχει για αναστροφή, χρησιμοποιείται δίκην drive-in με θέα τ΄αστέρια. Κανένα πρόβλημα εαν δεν άφηναν εκεί τις ...αποδείξεις της αγάπης τους όπως φαίνεται και στην αντίστοιχη φωτογραφία. Μια μικρή χωματερή στο κέντρο του προστατευόμενου, υποτίθεται, υδροβιότοπου.



Τέλος, το πρόβλημα με τα σταθμευμένα οχήματα στη στροφή του δρόμου παραμένει, αναγκάζοντας τους άλλους διερχόμενους οδηγούς να περνάνε στο αντίθετο ρεύμα. Τόσα ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν γίνει στο δρόμο αυτό, κανείς δεν χολοσκάει να βάλει επιτέλους μια τάξη. Να δούμε ποιός θα είναι ο επόμενος ''τυχερός''.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή σε όλους όσοι μας κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια αλλά και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που γατζώθηκαν στην εξουσία παίρνουν τους μισθούς τους και κλείστηκαν στα γραφεία τους. Δεν σέβονται τίποτε και κανέναν. Πίσω από τη δικαιολογία ότι η Τουρλίδα ανήκει στα Τοριστικά Ακίνητα δεν κουνάνε το δάχτυλό τους. Είχαμε το ωραιότατο δασύλλιο που έφτιαξε ο Σύλλογος πρασίνου και σήμερα είναι ένα κομένο τρυφίλι!! Κάτω στα "μαρόκια" σαπισμένα δοχεία απορριμμάτων, παγκάκια και καμπίνες σε άθλια κατάσταση, στην πλάζ αυτή η άθλια κατάσταση όπως την περιγράφετε και όλοι τους ζούνε στους αιθέρες της εξουσίας με έναν άγνωστο αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής που δεν ξέρει κατά που πέφτει η Τουρλίδα. ΑΝΙΚΑΝΟΙ σε όλα και για ΟΛΑ.Φύτεψαν κάποια δεντράκια που ....ξεράθηκαν ΟΛΑ. Έβγαλαν όμως φωτογραφίες για να θυμούνται ότι κάτι έκαναν. Ζούμε στιγμές άθλιας εικόνας για το Μεσολόγγι. Δεν γνωρίζουν που βρίσκονται και γιατί υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Κάφροι είμαστε τελικά. ΚΑΦΡΟΙ.
Και βέβαια μια ζωή μας φταίνε οι άλλοι. Εμείς δε φταίμε ποτέ...
Για τα σκουπίδια, τις γόπες, τον τρόπο στάθμευσης, τη συμπεριφορά μας γενικότερα, είμαστε απολίτιστοι
και μας αξίζει να είμαστε "θαμένοι στη μιζέρια μας."

Ανώνυμος είπε...

Σωστότατες οι επισημάνσεις!
Μικρές, απλές και κυρίως χωρις μεγάλο κοστος κινήσεις χρειάζονται για να κάνουν την διαφορά!

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι κηφήνες του λιμεναρχείου και της Αστυνομίας σουλατσάρουν με τα περιπολικά βόλτες πάνω κάτω στην Τουρλίδα αδιαφορώντας για την ασύστολη παρανομία που γίνεται συνεχώς, όταν οι "επαγγελματίες" μαγαζάτορες απλά εισπράττουν χρήμα αδιαφορώντας για την ελεεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλαζ της Τουρλίδας μην κάνοντας τον κόπο 2 φορές την ημέρα τουλλαχιστον να μαζέψουν τα σκουπίδια, όταν όλοι εμείς δε σεβόμαστε το χώρο στον οποίο θα ξαναπάμε αύριο να κολυμπήσουμε, όταν οι αρχές δεν είναι σε θέση να αγοράσουν τόσα χρόνια ένα μηχάνημα για να καθαρίζουν την άμμο, τότε δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε κάτι περισσότερο.
Αισθητική χώρου της Τουρλίδας...Η καντίνα με τις γεννήτριες. Εικόνα ανώτερου πολιτισμού και ξεπεσμού.
Στην περιοχή έχουν φανεί σίδερα και τσιμέντα από την προηγούμενη...πλαζ.
Θα μπορούσαν τα ίδια τα μαγαζιά αφού εκμεταλλέυονται το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας να υποχρεωθούν από τους υπεύθυνους να στρώνουν κάθε χρόνο με άμμο την περιοχή και να αναλάβουν αποκλειστικά την καθαριότητα.
Αλλά τι λειτύργησε σωστά στην πόλη μας για να λειτουργήσει κι εδώ.
Εξάλλου όλοι είμαστε μόνο της κατηγορίας. Όχι της ευαισθητοποίησης.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ( ΛΕΥΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ !!! ΜΕ 2 ΣΥΡΤΑΡΙΑ !!! ) ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΛΑΖ ΔΕΞΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ !

Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΙΟΝΙΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΛΑΖ!!

ΚΑΛΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΑ ...

Ανώνυμος είπε...

εκεινο το αισχος την καντινα, ποιος εδωσε αδεια;; ουτε σε πανηγυρι να ημασταν. ετσι θελουμε αναπτυξη και ποιοτικο τουρισμο;;