Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΜ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. Ν. ΧΟΝΔΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τη Δευτέρα, 27/06/11, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Χονδρό στα γραφεία του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν τα εξής θέματα:
1.Λαϊκή αγορά- Παραεμπόριο
2.Κυκλοφοριακό- Λόρδου Βύρωνος- Σπ. Μουστακλή- Αλεξανδροπούλου-Λιακατά
3.Καθαριότητα
Αρχικά, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, πρότεινε τη δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρότεινε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στη λαϊκή αγορά. Ακόμα, ζήτησε να παραμένουν ανοιχτοί οι κάθετοι δρόμοι της λαϊκής αγοράς, απαγορεύοντας στους πωλητές να παρκάρουν εκεί τα αυτοκίνητά τους και να μη δίνονται άδειες στους πωλητές για θέσεις επί των γωνιών των δρόμων.
Στη συνέχεια, ζήτησε να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα που παρουσιάζει η πόλη του Μεσολογγίου με τους παράνομους πλανόδιους πωλητές και κυρίως η Χαριλάου Τρικούπη.  Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος τόνισε ότι βάσει του άρθρου 11 ν.3982/2011 θα πρέπει να καταστρέφονται τα παράνομα εμπορεύματα υπαίθριου εμπορίου άμεσα και επί τόπου είτε με τη ρίψη τους εντός απορριμματοφόρου είτε με την καταστροφή της εμπορικής τους αξίας με ανεξίτηλο χρωματισμό (σπρέι), κάτι που αφορά τόσο τη λαϊκή αγορά όσο και το πλανόδιους πωλητές.
Σχετικά με το πρόβλημα της καθαριότητας, το Δ.Σ. πρότεινε να μπαίνει υποχρεωτικά ένας κάδος σε κάθε πολυκατοικία άνω των 10 διαμερισμάτων, να προστεθούν περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης στους εμπορικούς δρόμους καθώς και να τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι. Επιπλέον, ζήτησε να καθαρίζει η μηχανοκίνητη σκούπα του Δήμου τους δρόμους του Μεσολογγίου και να πλένονται οι κάδοι απορριμμάτων συχνότερα κατά τους θερινούς μήνες. Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, κατόπιν ψηφίσματος των συναδέλφων ζήτησε η οδός Λόρδου Βύρωνος να μετατραπεί τις πρωινές ώρες σε δρόμο ήπιας διέλευσης και τις απογευματινές σε πεζόδρομο. Ακόμα, σχετικά με τους δρόμους με έντονη εμπορική δραστηριότητα όπως η Σπ. Μουστακλή και η Αλεξανδροπούλου-Λιακατά ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και την αντικατάσταση της εκ περιτροπής στάθμευσης με εκ περιτροπής στάση. Πρότεινε δε, να γίνει μια διαβούλευση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με το Συμβούλιο των Αστικών Συγκοινωνιών και το Δήμο, ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση.
Τέλος, ο Αντιπρόεδρος ζήτησε να δίνονται γρηγορότερα οι άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος στις επιχειρήσεις.
Ο κ. Χονδρός, αρχικά, σχολίασε ότι έχει προταθεί ένας νέος κανονισμός λαϊκών αγορών, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί στις 4 Ιουλίου και σε αυτόν προβλέπονται, πέρα από τις ποινές που θα επιβάλλονται όταν δεν τηρούνται τα νόμιμα, οι θέσεις να δίνονται με προτεραιότητα στους δημότες και εφόσον υπάρχει έλλειψη να καταλαμβάνονται από μη δημότες. Ακόμα, ενημέρωσε ότι τα βιομηχανικά προϊόντα πρέπει να είναι σε ένα ποσοστό του 10% των θέσεων και πρέπει να συμπληρώνονται από τους δημότες, με επιφύλαξη για το θέμα των θέσεων καθώς αρμόδια μπορεί να είναι η Περιφέρεια.
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι μεταφέρεται η λαϊκή αγορά του Σαββάτου και ότι εκεί θα υπάρξει καινούρια χάραξη καθώς και ότι τα οχήματα των πωλητών δεν θα καταλαμβάνουν  τους κάθετους δρόμους. Πρόσθεσε ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες από τη δημοτική αστυνομία για τη σωστή λειτουργία της λαϊκής αγοράς και την καταστολή του παραεμπορίου, όχι με απόλυτη επιτυχία, λόγω δυσκινησίας από την έλλειψη προσωπικού, αλλά ευελπιστεί ότι με τη χρήση ασυρμάτων θα υπάρξει άμεση βελτίωση στο πρόβλημα που προαναφέρθηκε. Τέλος, γνωστοποίησε ότι καταγγελίες για τους πλανόδιους πωλητές μπορούν να γίνονται πρωινές ώρες στο τηλ. 26310-22332.
Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, συμφώνησε με τις προτάσεις του Συλλόγου για τους κάδους ανακύκλωσης και επισήμανε ότι θα επιλεχθούν 4-5 κεντρικά σημεία για να ξεκινήσει πιλοτικά η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων και ότι στόχος τους είναι κάθε μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχει τον προσωπικό του κάδο. Ενημέρωσε ότι υπάρχει μία πρόταση η μηχανοκίνητη σκούπα να περνάει μία φορά την εβδομάδα από όλους τους δρόμους του Μεσολογγίου και περισσότερες από τους εμπορικούς δρόμους. Τόνισε ότι έχουν προτείνει σαν Δήμος οι διαδικασίες καθαριότητας να εφαρμόζονται και τις Κυριακές, καθώς η δραστηριότητα είναι εντονότερη, ιδιαίτερα από τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο σημείο αυτό ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι οι έμποροι που επιθυμούν, μπορούν να ζητούν κάδους ανακύκλωσης στο τηλ. 26310-24730, κ. Γυφτογιάννης.
Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, συμφώνησε με το ψήφισμα για την οδό Λόρδου Βύρωνος και με την πρόταση του Συλλόγου για εντονότερη αστυνόμευση στους δρόμους Σπ. Μουστακλή και Αλεξανδροπούλου-Λιακατά. Στη συνέχεια, έγιναν κάποιες προτάσεις από πλευράς του Αντιδημάρχου σχετικά με το θέμα της αποσυμφόρησης της Σπ. Μουστακλή και τη νομική και λειτουργική χρήση των πεζοδρομίων, στις οποίες ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος επιφυλάσσεται να απαντήσει εφόσον πραγματοποιηθεί ο κύκλος ανταλλαγών απόψεων του Συλλόγου με το Συμβούλιο των Αστικών Συγκοινωνιών και με το Δήμο, ώστε να υπάρχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης.
Τέλος, ο κ. Χονδρός σχολίασε ότι θα γίνει προσπάθεια οι άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος να βγαίνουν πιο γρήγορα.
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                        ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ       

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Βρέθηκε τελικά και η αιτία που το Μεσολόγγι δεν αναπτύσεται. Είναι οι πλανώδιοι μικροπωλητές. Μπράβο στον Εμπορικό σύλλογο που το ανακάλυψε. Αυτό θα πεί να έχεις μυαλό!