Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

                                                                   
Αν αυτές οι εικόνες και πάρα πολλές άλλες, αποτελούν για την πόλη μας και τους κατοίκους της, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, τότε σε τι διαφέρουμε από Αφρικανικές ή Ασιατικές χώρες;
Η μία φωτογραφία εμφανίζει  σωρούς σκουπιδιών και χόρτων που βρίσκονται, όχι στις γειτονιές των αθιγγάνων, αλλά απέναντι από το Δικαστικό μέγαρο και το Ξενοκράτειο, δηλαδή στο κέντρο της πόλης, όπου έρχονται πολλοί ξένοι δικηγόροι και διάδικοι για τις υποθέσεις τους.
Οι σωροί (υπάρχουν και άλλοι) βρίσκονται εκεί περίπου… 2 εβδομάδες.

Η δεύτερη φωτογραφία, αποτελεί και αυτή ντροπή για όλους και βρίσκεται στον πεζόδρομο απέναντι από τη ΔΙΕΞΟΔΟ. Σ΄αυτό το χάλι βρίσκεται περισσότερο από ένα και πλέον  μήνα. Αλλά και όλη η περιοχή εμφανίζει εγκατάλειψη.
Μα καλά, δεκάδες συμπολίτες μας αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, δεκάδες υπάλληλοι εργάζονται στα γραφεία του Δήμου, δεκάδες οδοκαθαριστές υπηρετούν μόνιμοι και έκτακτοι, ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν είδε τίποτε από όλα αυτά;
Μετά θα μου πουν κάποιοι ότι κάτι έχω με τις Δημοτικές αρχές. Όχι δεν έχω τίποτε, τους τιμώ σαν συμπολίτες μου αλλά δεν παύω να στηλιτεύω την αδιαφορία τους. Και με πληγώνει η δικαιολογία τους ……..''δεν υπάρχουν λεφτά''!! Όταν όμως δεν υπάρχουν λεφτά για έργα, αλλά υπάρχουν λεφτά για τους μισθούς και τα επιδόματά τους, τότε γίνομαι θηρίο ανήμερο.
Και τους ερωτώ: « γιατί ασχολήθηκες με τα κοινά αγαπητέ συμπολίτη; Θέλεις να προσφέρεις στην πόλη και δεν υπάρχουν λεφτά; Τότε διέθεσε τον μισθό σου για να έχεις το κεφάλι ψηλά και να σε ψηφίζω συνεχώς.»
Όσο όμως και αν ψάξεις δεν θα βρεις κανέναν σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που πέρασαν και στο σημερινό.
Τελικά αυτή η πόλη θα μαραζώνει συνεχώς;                                                                                             
το PYROFANI                                                                   
(υγ. υπάρχουν πολλές ακόμη φωτογραφίες οι οποίες θα δημοσιεύονται   κατά καιρούς για να ''ενοχλούν'' και να ευαισθητοποιούν και τους αρμόδιους αλλά και τους πολίτες)         

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό pyrofani όσες φωτογραφίες και να βάλεις, δυστυχώς δεν βλέπω να "ιδρώνει" κανενός το αφτί. Όσο για τον μισθό που θα διαθέσει ο οποιοσδήποτε αιρετός για το καλό της πόλης... αυτό το αφήνω ασχολίαστο. Εσύ βέβαια καλά τα λες, αλλά ποιός σ'ακούει!!!Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε ότι πολιτισμός είναι οι...πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τον χαβά σας εσείς που τα γράφετε.

υ.γ.
μην ξεχνάτε και τα ξυδάκια σας τρείς φορές την ημέρα!!!!!!!

"Βλαχοδήμαρχος"

Ανώνυμος είπε...

Μην ταράζεσαι φίλε Pyrofani!! Δεν ενοχλούνται οι "αρμόδιοι"!! Πάνε για μπάνιο. Από Σεπτέμβρη... αλλά, τι λέω. Σεπτέμβρη θαχουμε Εκλογές. Α, ωραία, θα φτιάξουν την πόλη. Αλλά και πάλι τί λέω. Εθνικές, όχι Δημοτικές. Άστο τότε. Ξέχνα το.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ......

Ανώνυμος είπε...

Το νου σου πυροφανι τείνεις σε λίγο να γίνεις γραφικός.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 8:20... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΠΑΡΑ ΑΛΗΤΕΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ.
ΦΙΛΕ 6:24... ΑΝ ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΕΙ. ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ Κ Σ'ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο PYROFANI.ΑΠΛΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Kι όμως στον ίδιο δρόμο,μαγαζί που άνοιξε πρόσφατα,περιποιήθηκε το παρτέρι με τον φοίνικα φύτεψε λίγα λουλουδάκια και αμέσως η διαφορά είναι αισθητή.Φαντάζομαι με λίγα χρήματα αλλά με ενδιαφέρον για την αισθητική του χώρου.Είναι τόσο δύσκολο άραγε ο κάθε μαγαζάτορας να κάνει το ίδιο;Εκτός από τα τραπεζοκαθίσματα να φροντίζει λίγο και τον χώρο που τα περιβάλλει.

Ανώνυμος είπε...

10.25 εσυ που αποκαλεις αλητες τους ξενοφερτους απλα να σου πω οτι μονοι σας ως τωρα εχετε βγαλει τα ματια σας. είναι τοσο στενο το μυαλο σας,για να μην χρησιμοποιησω αλλες λεξεις, που το μονο που μαθατε σε αυτη την πολη ειναι να χτιζετε κακην κακως γκαρσονιερες και να θεωρειτε τους εαυτους σας μοναδικους. Προσεξτε σε λιγο θα μεινετε μερικοι μονο να τα βαζετε με τους γυφτους. Εκτος κι αν ανηκετε σε αυτους.
ΕΝΑΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΝΙΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελες πολύ να είσαι Μεσολογγίτης και στο σώμα και στην ψυχή, φίλε 11:57...
Όμως, η μοίρα σου σε κατάντησε να "λες πολλά τραγούδια όξω απ'το χορό". Κι εκεί θα μείνεις να θαυμάζεις το μεγαλείο της ψυχής των Μεσολογγιτών. Αυτών που πάντα θα μας διακρίνει η ανωτερότητα και η φιλοξενία. Κι αν νομίζεις ότι οι "γύφτοι" είναι μίασμα για σένα, μάθε ότι εμείς οι Μεσολογγίτες τους έχουμε παντού και πάντα πρώτους. Γιατί αυτοί έχουν φιλότιμο. Κάποιοι άλλοι... ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΙ, μόνο αλητεία προσφέρουν!!!!
Μεσολογγίτης στην ψυχή.

ΥΓ. Άντε τώρα με το κουβαδάκι σου να παίξεις σε άλλη παραλία!! Αλλά κι εκεί... πάλι ξένος θα είσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Στον 11:14 π.μ.
Εγώ πάντως όταν με μπάνισαν τα αστέρια του Δήμου να φροντίζω μια νερατζιά στο παρτέρι απέναντι στο σπίτι μου, μου την είπαν και κατα κάποιο τρόπο με απείλησαν. Από τότε...μπαρούτι να γίνουν!!!!

Ανώνυμος είπε...

4.35 αν κρίνω από το...μεγαλείο της δικής σου ψυχής και του λόγου σου μάλλον για τη χωματερή πρέπει να είσαι.,
Αλλά οκ δείχνω κατανόηση. Απλά περαστικά σου. Και να χαίρεσαι τους...πρώτους.
Α και που σαι , τελειώνοντας τράβα και το καζανάκι

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ 4.35 ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ;
ΕΧΕΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ;
ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛ...ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.
ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ηρεμήστε και μην τα βάζετε με όλους τους Μεσολογγίτες επειδή κάποιος είπε μια μαλακία: "...μάθε ότι εμείς οι Μεσολογγίτες τους έχουμε παντού και πάντα πρώτους."

Κι εσύ ρε βλήμα 4:35, να μιλάς μόνο για τον εαυτό σου και όχι εξ ονόματος όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

4.35 ,αν μένεις όντως στο Μεσολόγγι, απλά αποτελείς όνειδος...μήπως είσαι απ'αυτούς που δίνουν 20ευρα στις γύφτισσες??(ξέρεις γιατί!!)
Αλλά δε σε παρεξηγώ.
Δυστυχώς η μισή τλχ πόλη έχει καεί από τα τσιγαριλίκια και τα ούζα,άσε τα παρατσούκλια που δίνουν και παίρνουν!!
Εξαιτίας κ' κάποιων σαν τον 4.35 παρήκμασε η πόλη μας και κάναμε μάγκες τους γείτονες.
Όνειδος....