Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Καταποντισμός της εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας


Νο 2
Νο 1
Σε ένα σοβαρό δημόσιο γραφείο της πόλης μας, με εργαζόμενους υπαλλήλους και μάλιστα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κυματίζει αυτό το κουρελόπανο που κάποτε ήταν η Ελληνική σημαία 
(Φωτό Νο2) το σύμβολο των αγώνων του Έθνους, αυτό που όταν κυματίζει από το ελαφρό αεράκι των ελληνικών θαλασσών, μας κάνει να δακρύζουμε από υπερηφάνεια.
            Αυτό το πανί δεν αξίζει ούτε 5 ΕΥΡΩ, αλλά η σημασία του αξίζει όσο όλη η Ελλάδα που κάποιοι την πούλησαν και της κουρέλιασαν την αξιοπρέπεια, όπως την κουρέλιασαν και οι εργαζόμενοι στο πιο πάνω γραφείο. 
            Μα καλά, χάθηκε για πάντα από πάνω μας ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η τιμή, για τα σύμβολα του Έθνους; Λέτε και σ’ αυτό να  μας έβαλαν ……μνημόνιο οι δανειστές μας ή μάλλον οι αγοραστές της Ελλάδας;
            ΌΧΙ, κανείς δεν μας πείραξε τον εσωτερικό μας κόσμο. Μόνον εμείς φαινόμαστε ότι απεμπολούμε την εθνική μας συνείδηση και σερνόμαστε σαν ραγιάδες μπροστά στους νέους κατακτητές.
            Έξω δε από αυτό το γραφείο, για αρκετές ημέρες, σωροί σκουπιδιών που κάθε ημέρα πολλαπλασιάζονται, έχουν φράξει την είσοδό του ( Φωτό Νο 1) και κανείς, ούτε η καθαρίστρια του γραφείου ούτε και ο Δήμος, δείχνουν  να ενδιαφέρονται.
            Αυτή την Ελλάδα δυστυχώς παραδίδουμε στα παιδιά μας.  Μια Ελλάδα κουρελιασμένη σαν τη σημαία του γραφείου.
            ΝΤΡΟΠΗ μας.
to PYROFANI

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν ονομαζεις το γραφειο;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν ονομαζεισ το γραφειο ;

Ανώνυμος είπε...

Σας έκοψαν ένταλμα και δυόσμο τα χώνετε;

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχάς, άπαξ και είναι σε δημόσια θέα, μπορείτε να αναφέρετε το γραφείο. Σιγά μη ζητήσουν και το λόγο. Κι αν το κάνουν, τους ανταποδίδετε για προσβολή του συμβόλου μας.
Σ'ότι αφορά το..."κουρέλι" ή αλλιώς "πανί" ή όπως αλλιώς θέλετε, σημασία πια δεν εχει η "Εθνική συνείδηση" όπως εύστοχα αναφέρεις pyrofani. Σημασία έχει ότι αυτοί έχουν κάνει κουρέλια όλους εμάς. Οπότε, μην το ψάχνεις!!!
Τέλος, για τα σκουπίδια... έλα τώρα... σκουπίδια είναι και μέσα στο Δημαρχείο. Το ότι τα βλέπουμε, μας ενοχλεί???

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ..ΤΟ ΔΕ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΑΘΛΙΟ.ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΛΠ..ΤΥΧΑΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ..ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ