Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Το φωτοβολταικό σκάνδαλο στην Αιτωλοακαρνανία

Το φωτοβολταικό σκανδαλο στην Αιτωλοακαρνανία, οι ΄΄βολευτές΄΄ και οι ΄΄κορυφαίοι΄΄ Μια τρελλή ιστορία με πολλή αίσχος!!!  
Το θέμα των φωτοβολταικών σε κάνει να θέλεις να ουρλιάξεις, να βρίσεις, να προσβάλλεις. Δηλαδή τι πρέπει να πείς και να κάνεις,  για να καταλάβουν οι παντός είδους ιθύνοντες της κρατικής μηχανής, οι  εκπρόσωποι του νομού μας, εθνικοί ΄΄βολευτές΄΄ και οι ντόπιοι νταβαζήδες της αγροτιάς, οτι υπάρχει και όριο στο αίσχος...
Ο εκπληκτικός αυτός τύπος, το κλασσικώτερο παράδειγμα νεποτισμού στη χώρα, απο τη συνομοταξία των επαγγελματιών της πολιτικής, ο ελέω θεού –υιός, εγγονός  Παπανδρέου- και εξαπατηθέντος λαού, πρωθυπουργός του ΔΝΤ, βγήκε και μίλησε στον ελληνικό λαό για πράσινη ανάπτυξη, η κυβερνηση του έφερε νόμο στη βουλή για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και οι υπουργοί του διαλάλησαν τη καλή τους πραμάτια για τους αγρότες δηλαδή μια που δε μπορείτε να καλλιεργήσετε καπνά, μια που δε μπορείτε να σπείρετε  σιτάρια,  καλαμπόκια, βαμβάκια, να σπείρετε λαμπογιάλια, φωτοβολταικά, χωρίς κόπο, κάθονται που κάθονται τα χωράφια σας αξιοποιήστε τα.
Δηλώσεις απο την ΄΄αείμνηστο΄΄ Μπατζελή για το πόσο η κυβερνηση του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ σκεφτόταν τους αγρότες και πως θα επιδοτούσαν  τη ΄΄καλλιέργεια΄΄ μέσω  του προγράμματος Αλ.Μπαλτατζή
Απο κοντά και οι ΄΄βολευτές μας΄΄ με δηλώσεις και φανφάρες. Οι αγρότες, έχοντας πολλές φορές στο παρελθόν υποστεί στη καμπούρα τους τη κυβερνητική –κάθε απόχρωσης- ανυποληψία, παρέμειναν σκεφτικοί. Εκεί όμως έρχεται ο ρόλος των ντόπιων αλλά και εθνικών  πράσινων αγροτοπατέρων. Τον περασμένο Ιούλιο η Ε.Α.Σ Αγρινίου σε ενηημερωτική διάσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της  κ. Κουτσουπιά, του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχα αλλά και του Δημάρχου Αγρινίου κ. Μοσχολιού ενημέρωσε τους αγρότες για τις νέες τους δυνατότητες.
Η  συνέχεια  εδώ : http://arvanitisdimi.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το "κορεσμένο" δίκτυο της ΔΕΗ χωράει ωστόσο εκτός της μονάδας 5,5MW στο Στράτο Αιτωλοακαρνανίας (της θυγατρικής της ΔΕΗ) μια ακόμα μονάδα επίσης 5,5MW (ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 1905/2010-εταιρεία «ΗΛΙΑΤΩΡ ΕΝEΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» στη θέση "Φοινικιά-Βάλτος" Μεσολογγίου,ανάμεσα από Ramsar και της Natura,στην αγκαλιά της αρχαίας Πλευρώνας, υπό τον καθαγιασμό της Παλαιοχριστιανικής εκκλησίας της Φοινικιάς - περιβαλλοντικές και πολιτιστικές αξίες ύψιστες κατά τα άλλα που προστατεύονται και από το Ελληνικό Σύνταγμα.