Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Σε καιρούς όπως οι σημερινοί που καθημερινά δοκιμάζονται οι αξίες και οι ανθρώπινες σχέσεις, η γιορτή της μητέρας (8-5-2011) αλλά και η παγκόσμια ημέρα της οικογένειας (15-5-2011) μας δίνουν την αφορμή να προβληματιστούμε ,να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο της εργαζόμενης μάνας και συζύγου και να τιμήσουμε το πρόσωπό της.
Αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της μάνας στην οικογένεια και στην κοινωνία, είναι καθήκον μας σήμερα να αναρωτηθούμε αν παρέχονται στις μητέρες αυτά που οφείλονται, αν δίνεται η απαιτούμενη στήριξη και βοήθεια στη μέλλουσα μητέρα, στη νεαρή μητέρα, στην πολύτεκνη μητέρα, στη μητέρα που μεγαλώνει παιδιά με ειδικές ανάγκες, στη μητέρα-αρχηγό μονογονεϊκής οικογένειας, στη μητέρα που στέκεται δίπλα στο παιδί της που έχει πέσει στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, στην ανάδοχη μάνα, στη θετή μάνα.
Οι νέες οικονομικές εξελίξεις πλήττουν βάναυσα την οικογένεια με κίνδυνο τη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και επιδεινώνουν τη θέση της εργαζόμενης μητέρας που είναι σήμερα το πρώτο θύμα της οικονομικής κρίσης. Και ενώ επιβάλλεται να διεκδικούμε όλο και καλύτερες λύσεις και πολιτικές για τη συμφιλίωση επαγγελματικής οικογενειακής και κοινωνικής ζωής των γυναικών, δυστυχώς πολλές γυναίκες χάνουν τη δουλειά τους λόγω εγκυμοσύνης και μητρότητας, που δεν καταχωρούνται σε καμία στατιστική, διότι ‘’βαφτίζονται’’ ως ‘’οικειοθελείς αποχωρήσεις’’, ενώ, στην πραγματικότητα, είναι απολύσεις και ανεργία.
 Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στη σύγχρονη Ελληνίδα μητέρα, που δουλεύει, ανατρέφει, στηρίζει, φροντίζει, αρωγοί και συμπαραστάτες στον πολλαπλό ρόλο που έχει αναλάβει. Οφείλουμε να καταθέσουμε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας, στη Μάνα με την ανεκτίμητη αποστολή και κοινωνική της προσφορά, στη Μάνα της καρδιάς μας, στη Μάνα που όπως σοφά είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ συμβολίζει «την καρδιά της ανθρωπότητας».
                                                                            ΕΛΕΝΑ  ΜΑΝΤΖΙΟΥ – ΚΟΤΡΟΛΟΥ
                                                                               Μέλος  Πολιτικής  Επιτροπής  Ν.Δ
                                                                                 Πολιτευτής  Αιτωλοακαρνανίας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι κολοκύθια;

Ανώνυμος είπε...

Ψήφο θες κι εσύ συναδέρφισσα? Εντάξει θα τον έχεις. Αν θα είναι 5 τα φάσκελα ή 10 θα δούμε όταν έρθει η ώρα σου. Ένας...πρωην συναγωνιστής σου και εν ενεργεία εκπαιδευτικός