Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΜΠΡΑΒΟ κ. ΜΟΣΧΟΛΙΕ


                     
            Πανέξυπνος όπως πάντα ο κ. Μοσχολιός, Δήμαρχος Αγρινίου, εριστικός και απαιτητικός, στηριζόμενος στις πλάτες οκτώ βουλευτών του που εκλέγονται και από τις χιλιάδες ψήφους του Μεσολογγίου, ζητάει τα πάντα και μάλιστα όσα δεν του ανήκουν.
            Ζητάει (απαιτεί) λοιπόν ο κ. Μοσχολιός « ή δύο ΔΟΥ στην Αιτωλ/νία ή μία και αυτή στο Αγρίνιο». Και απαριθμεί τα πλεονεκτήματα του Αγρινίου σχετικά με  τον πληθυσμό της πόλεως, τη θέση στο νομό και πολλά άλλα.
            Αλλά κ. Δήμαρχε πως βγήκε αυτό το νούμερο των χιλιάδων κατοίκων του Αγρινίου; Την απάντηση θα σας τη δώσω εγώ γιατί εσείς το μόνο που κάνετε είναι να κομπορρημονείτε για το κέντρο του νομού! για τον πληθυσμό! για το εμπόριο! και τίποτε παραπάνω. Άλλωστε δεν έχετε και τίποτε περισσότερο να επιδείξετε. Ή μάλλον έχετε. Έχετε τον ....τσαμπουκά των οκτώ βουλευτών σας που στηρίζουν κάθε παράλογο αίτημά σας. Ας αναλογισθούν όμως οι κύριοι αυτοί μήπως και κάνουν κακό στον εαυτό τους!! 
            Εσείς λοιπόν κ. Δήμαρχε, γίνατε τόσοι πολλοί:
            Α. Από τη δική μας ....αδράνεια και αδιαφορία προς του όμορους Δήμους της επαρχίας μας και συγχρόνως από την νωχελική μας αντίδραση όταν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον περιορισμό του Μεσολογγίου που μας επέβαλαν οι βουλευτές σας.
       Β. Από τον στραγγαλισμό των φωνών των τ. Δήμων, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Στράτου, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου και Μακρυνείας, και τις υποσχέσεις προς αυτούς ότι θα ζήσουν πολύ καλύτερα μαζί σας! παρά μόνοι τους! ή μαζί μας!. Βρεθήκατε ξαφνικά στους Δήμους  της επαρχίας Μεσολογγίου χωρίς να έχετε αυτό το δικαίωμα. Γνωρίζατε όμως ότι θα έχετε δυνατότερη φωνή για διεκδίκηση π.χ. του Εφετείου όταν παρουσιάζατε περισσότερα Ειρηνοδικεία στον Δήμο σας. Και το πετύχατε με μια γελοία ερώτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον συντοπίτη σας Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
            Αλλά μήπως έχετε τι να δείξετε προκειμένου να στεριώσετε το Αρχαιολογικό Μουσείο; Έχετε τα δικά μας ευρήματα από την πλούσια σε αρχαιολογικά μνημεία περιοχή μας.
        Αλήθεια κ. Μοσχολιέ, νομίζετε ότι το Μεσολόγγι θα πεθάνει παίρνοντας από αυτό ό,τι του ανήκει; Λάθος σας μεγάλο. Οι Μεσολογγίτες έχουν αισθήματα ειλικρινούς φιλίας και αγάπης για την πόλη σας, αφού χιλιάδες είναι οι δεσμοί μας είτε εκ συγγενείας, είτε προερχόμενοι εκ γάμων, είτε προερχόμενοι  εκ φιλικών ή άλλων σχέσεων. Σεις δηλητηριάζετε τις σχέσεις μας με όλα όσα απαιτείτε με βάναυσο και απρεπή τρόπο.
          Καταβαραθρώνετε την ιδιότητά σας ως Δήμαρχος και υποβαθμίζετε την αξιοπρέπειά σας ως άνθρωπος.
        Και δεν είναι μόνον η σημερινή σας ....απαίτηση, αλλά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθείτε ανεπιτυχώς να ανεβάσετε το κύρος της πόλης σας ονομάζοντάς την «πρωτεύουσα πόλη»!! ( το σύνδρομο της πρωτεύουσας, σας κατατρέχει χρόνια τώρα). Και συγχρόνως ανακαλύπτετε διάφορα ιστορικά γεγονότα ήσσονος σημασίας και τα παρουσιάζετε ως ....ανεπανάληπτες εθνικές στιγμές   
( Απελευθέρωση Βραχωρίου!!, σφαγή αμάχων από τους Ναζί κ.λ.π.).
            Κύριε Δήμαρχε, το Αγρίνιο δεν τα χρειάζεται αυτά. Είναι μεγάλο, είναι δυνατό, έχει ακμάζουσα οικονομία, εμπόριο, είναι κομβικό κέντρο. Τα παλαιότερα χρόνια είχε ευγενικές μορφές μεγάλων ανθρώπων που έγραψαν ιστορία. Μη χαλάτε την πόλη σας και μη μισείτε την πόλη μου. Και το λέω αυτό γιατί θα μπορούσατε όταν μας  συρρικνώνουν το Τ.Ε.Ι. ή καταργούν το 2/39 Σ.Ε. να κάνετε μια δήλωση συμπαράστασης στο Μεσολόγγι την οποία θα εκτιμούσαμε δεόντως, αφού αυτά δεν μπορείτε να τα διεκδικήσετε. Αντιθέτως σιωπάτε. Συγχρόνως όμως ζητάτε τον εμπλουτισμό της 132 Π.Μ. !!
            Κύριε Δήμαρχε μη νομίζετε ότι βρίσκεστε πολύ ψηλά.
            Υπάρχει και απότομος....κατήφορος.
το  PYROFANI

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καμια άλλη παπαριά;
Τα δημοτικά συμβούλια των δήμων που "ανήκαν" στην επαρχία Μεσολογγίου, ΟΜΟΦΩΝΑ, ψήφισαν να συνενωθουν με το Αγρίνιο, Γιατί το ξεχνάτε αυτο;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε 2.22
Αφου ποτε το Μεσολογγι δεν κινηθηκε φιλικα και θετικα προς αυτες τις περιοχες, περιμενες οι περιοχες αυτες απο μονες τους να τρεξουν στο Μεσολογγι.
Εισαι @@@ας ή το παιζεις χαζος;

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους μια σωστη προσεγγιση των σχεσεων Μεσολογγιου-Αγρινιου,χωρις κραυγες,υβρεις κι εξυπναδες.
Ο τελευταιος πραγματικος δημαρχος του Αγρινιου,ηταν ο μακαριτης Στελιος Τσιτσιμελης,ενας πραγματικος αρχοντας,χωρις κομματικες εξαρτησεις και με ανοιχτο μυαλο.
Ολοι οι μετεπειτα δημαρχοι,εξυπηρετησαν κομματικα συμφεροντα του ΠΑΣΟΚ,τις προσωπικες τους φιλοδοξιες(δημαρχος,μετα νομαρχης και κατοπιν βουλευτης)και τις τσεπες τους ,με εργα βιτρινας χρυσοπληρωμενα απο τους δημοτες.
Ενας Αγρινιωτης

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ....κι ένας σωστός!!!
(για τον 10:35. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ !!!)

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε και πόσο γουστάρουν το Μεσολόγγι στο Αιτωλικό, την Κατοχή, το νιοχώρι κλπ. Μόνοι σας είστε, δεν τα καταλάβατε;
Και γι αυτό δεν σας φταίει το Αγρίνιο, αλλά ο σωβινισμος σας και ο τοπικισμός σας, που νομίζετε οτι είστε το κέντρο του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

τελικα υπαρχουν και αγρινιωτες σαν τον 10:35 ???

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, το Μεσολόγγι το κατέστρεψαν τα "κομματανθρωπάκια" που εμπιστέυτηκαν οι Μεσολογγίτες πηγαίνοντας να τους ψηφίσουν, σαν τα ψάρια!!
Η δύναμη του Μεσολογγίου είναι στο όνομά του. Αν έχει τα κότσια, ας το "εκμεταλλευτεί".

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 10:51 και 2:04,σαν κι εμενα υπαρχουν πολλοι και μακαρι να μπορουσαμε εμεις οι πολιτες των δυο πολεων να κατσουμε και να συζητησουμε τα προβληματα που υπαρχουν στις σχεσεις των δυο πολεων.Ειμαι σιγουρος οτι θα μπορουσαμε να βρουμε λυσεις.Αλλα αυτη η κοντρα μεταξυ Αγρινιου και Μεσολογγιου,που εχει φθασει σε υπερτατο βαθμο το τελευταιο διαστημα,ειναι κατι που βολευει τους αχρηστους που λεγονται βουλευτες Αιτωλοακαρνανιας,μιας και δεν κανουν κατι για τον νομο επι σειρα ετων τωρα,για να μην δυσαρεστησουν ταχα την μια η την αλλη πλευρα.Κι ετσι χαθηκε ο Μορνος,μετα ο Ευηνος και τωρα φτασαμε στον Αχελωο χωρις να εχει παρει κατι ο νομος,σαν αντισταθμιστικο οφελος.Κι ετσι φτασαμε ενω εχουμε ποταμια,λιμνες,θαλασσες,λιμνοθαλασσα,πανεμορφα βουνα,να ειμαστε απο μτους τελευταιους νομους σε αναπτυξη στην Ελλαδα, με ενα κατεστραμενο οδικο δικτυο και ανυπαρκτες υποδομες.
Ενας Αγρινιωτης