Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Σκληρή απάντηση Μ. Θεοδωράκη στους Αυστριακούς

 Θύμα "λογοκρισίας" από την αυστριακή Βουλή έπεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος απάντησε στους επικριτές του μέσω επίσημης ανακοίνωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα. Να υπενθυμιστεί ότι η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ, ματαίωσε την παρουσίαση του έργου “Μαουτχάουζεν” του γνωστού συνθέτη, στην τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης έχει κάνει επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις στο παρελθόν, με τις οποίες άφησε άσχημες εντυπώσεις.”

Η αναλυτική δήλωση του κορυφαίου συνθέτη μας και προέδρου του κινήματος “Σπίθα” έχει ως εξής:
"Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο Ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους αλλά κάθε έναν που δεν ήταν Άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά τριάντα εκατομμύρια θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου."
"Σε αναλογία πληθυσμού οι Εβραίοι με τα 6 εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι' αυτό και ονόμασαν ολοκαύτωμα την απώλειά τους. Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ' αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες.
"
"Εάν τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης εισάκουαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων. Δυστυχώς οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ' αυτή την σωτήρια πρόταση."
"Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ. Στην Αθήνα υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες που με κίνδυνο της ζωής τους έκρυβαν Εβραίους."
"Εμείς ως μαχητές του ΕΛΑΣ Αθηνών είχαμε αναλάβει την φύλαξη πολλών τέτοιων κατοικιών με εντολή να δώσουμε μάχη προκειμένου να σωθούν οι κρυμμένοι Εβραίοι."
"Προσωπικά μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες θρηνήσαμε θύματα προκειμένου να εμποδίσουμε τους Ες-Ες στο μακάβριο έργο τους."
"Επομένως ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στον αντισημιτισμό δεν υπήρξαν μόνο βασικά στοιχεία της αγωγής μας (εννοώ ως εαμίτες) αλλά και αντικείμενο της δράσης μας στην περίοδο της Κατοχής, εναντίον του ρατσισμού κάθε είδους. Την ίδια στάση κράτησα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα και τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω ιδέες."
"Έτσι και τώρα με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών η λέξη "απαγορεύεται" αφορά κάθε αναφορά στον Φασισμό-Ναζισμό-Εθνικισμό-Αντικομμουνισμό και Αντισημιτισμό και ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή στις γραμμές μας ατόμων που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες."
"Προσωπικά δηλώνω ότι τους μισώ, γιατί επί πλέον με χωρίζει από αυτούς αίμα. Ναι, ματώσαμε για να υπερασπίσουμε τις ιδέες μας, έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι αναδειχθήκαμε μεταξύ των πρωτεργατών στην υπεράσπιση των θυμάτων του Φασισμού-Αντισημιτισμού.
"
"Γι' αυτό τελεία και παύλα. Και θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου. Από δω και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπι στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ."
"Έτσι κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής."
"Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη."
"Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% την μουσική ζωή της Οικουμένης. Έχω λοιπόν κατηγορήσει επανειλημμένα και κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας."
"Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το Εβραιοαμερικανικό λόμπι τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των Εθνών-Κρατών με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των Τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου."
"Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του."
"Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε όπως τότε να θυσιάσουμε τη ζωή μας."
"Και κάτι ακόμα: Κάνουν λάθος που χάρη στον κ. Παπανδρέου διάλεξαν τη χώρα μας για το συνέδριό τους. Αυτό για μας αποτελεί υπέρτατη πρόκληση, που είμαστε υποχρεωμένοι να τη λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειαζετε σχολεια....

Χρήστος Βλαχογιάννης είπε...

"Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του". Η ιστορία, δεν έχει παράδοξα, αν την κοιτάξεις κατάματα και ερευνήσεις όλες τις πτυχές της για να σου φύγουν οι απορίες. Ρίξτε μια ματιά να δείτε ποιοι και τι εθνικότητος ήταν οι χρηματοδότες τού από μάνα Εβραίου Χίτλερ. Κάνει λάθος εδώ ο καλός μας Μίκης, όταν μιλάει για 6 εκατομμύρια εξοντωμένους Εβραίους. 6 εκατομμύρια ήταν όλοι μαζί, όσοι εξοντώθηκαν από τους Γερμανούς στα κρεματόρια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζί και Έλληνες και Πολωνοί και Αυστριακοί και... και .... Οι Εβραίοι νεκροί ανήλθαν σε περίπου 2 εκατομμύρια (ασφαλώς καθόλου μικρός ή αμελητέος αριθμός) απλού λαού, που θυσιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους διεστραμμένους ηγήτορές του, προκειμένου να πετύχουν τον προαιώνιο στόχο τους, την ίδρυση δηλαδή κράτους στην Παλαιστίνη, εις βάρος των εκεί κατοικούντων προκομένων κατοίκων της, των Παλαιστινίων, τους οποίους βιάζουν μέχρι και σήμερα και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα! Όλη τους η προσπάθεια ήταν να στρέψουν ευνοϊκά την κοινή γνώμη με το μέρος τους και να κάνουν κράτος, μη διστάζοντας ακόμα και να θυσιάσουν κάποια εκατομμύρια ανυποψίαστων συμπατριωτών τους. "Έστησαν" σε μια νύχτα τον ΟΗΕ και το πρώτο κράτος που αυτό το άθλιο δημιούργημα έσπευσε να αναγνωρίσει ήταν το κράτος του Ισραήλ, για να ακολουθήσουν όσα ακολούθησαν. Το ίδιο άλλωστε έκαναν και την 11η Σεπτεμβρίου με το θεαματικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, που "οργάνωσαν" οι άπλυτοι της αόρατης Αλ-Κάϊντα απ' τα λαγούμια τους. Κι εκεί θυσίασαν κάποιες εκατοντάδες Αμερικανούς (αφού οι δικοί τους δεν πήγαν εκείνη την μέρα για δουλειά -όλως τυχαίως!!) προκειμένου να ξεκινήσουν την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας υπερκυβέρνησης, με το πρόσχημα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Όλα τα άλλα, όσα λέει ο Μίκης, φυσικά και ισχύουν μέχρι κεραίας.
Χρήστος Βλαχογιάννης
Καθηγητής Μουσικής
Υ.Γ. Δεν αφήσατε, Μίκη μου, τον Μάτσα να τον φάνε τα σκυλιά και μας έφαγε αυτός αργότερα. Ή μήπως ήταν από τους καλούς Εβραίους; Θυμήσου τι έλεγε για τους Ματσαίους ο Καζαντζίδης και τον έβγαζαν τρελλό.