Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ο Δικηγορικός Σύλλογος για ΤΡΟΙΚΑ, Απεργία και Καλαμίδα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 1) Η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να μην παραστούν εκπρόσωποί της στη συνάντηση την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της «Τρόικα», δηλώνει ότι συνομιλητής μας είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και τα όργανα της πολιτείας, μη αναγνωρίζοντας κανένα θεσμικό ρόλο της Τρόικα.
2) Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ (11:00 – 13:00 μ.μ.) των μελών του απ’ τα καθήκοντά τους σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην γενική ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ίδια μέρα. Αλλά και για αιτήματα επιχειρούμενης θεσμικής εκτροπής του κλάδου και τοπικά, όπως του νεοϊδρυόμενου Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα αντί της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, μη αποδεχόμενος τετελεσμένα γεγονότα, που αλλοιώνουν την Πολιτειακή Οργάνωση του Κράτους και το καθήκον ευνομούμενης και θεσμικά λειτουργούσης Ελληνικής Δημοκρατίας, που οφείλει την ύπαρξή της στο ολοκαύτωμα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, καθώς και την Ελληνική Δικαιοσύνη  και τις πρώτες Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας (των Δικαστηρίων της χώρας μας).
3) Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Καλαμίδα. Οι Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου κλήθηκαν. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ΔΕΝ προσκλήθηκε απ’ το γειτονικό  Δικηγορικό Σύλλογο του Αγρινίου. Τυχαίο δεν νομίζουμε, λάθος τους σίγουρα, ίσως σκόπιμη παράληψή τους με σκοπό να απαξιώσουν τον αγωνιζόμενο για τα σύννομα και δίκαια Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου. Η ασέβεια και η αναξιοπρέπειά  είναι συνέχεια της ανιστόρητης συλλογικής μνήμης τους, όταν έδιναν το λόγο και την υπογραφή τους κατά την αναβάθμισή τους από Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου σε Πρωτοδικείο Αγρινίου, με αντάλλαγμα την ίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι. Είναι συνέχεια πρόσφατης μη πρόσκλησης του Προέδρου Πρωτοδικών Μεσολογγίου σε ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, επίσης στο Αγρίνιο, που συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Αγρινίου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ δημόσια την απαράδεκτη και προκλητική αυτή περιφρόνηση των θεσμών αλλά  και Αρχών και Αξιών. Αυτή την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά θα την καταγγείλουμε και στην πρώτη ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτοκριτική, για να μην πούμε την δημόσια συγνώμη σας.       
Ι.Π. Μεσολογγίου 14-5-2011                     
Δια του Προέδρου του
Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου    

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε λίγο και λιγάκι οι δικηγόροι του Αγρινίου προσκαλούν τον συν τοπίτη τους Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για διαλέξεις. Πόσο όμως θα είναι Πρόεδρος ο κ. Πρόεδρος; Θα μέινει και αυτός σε λίγο στο περιθώριο όπως όλοι έχοντας "παράσημο" την υποτίμηση του Μεσολογγίου και την υφαρπαγή του Εφετείου στο Αγρίνιο. Ως συνατξιούχος όμως δεν θα νιώθει καλά. Οι ερινύες θα τον καταδιώκουν στην υπόλοιπη ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Ναι δεν θα κοιμαται τα βραδια για το κακο που εκανε στην κιβωτο του Εθνους...

Ανώνυμος είπε...

ο καλαμιδας φευγει σε ενα μηνα.οτι προλαβουν οι αγρινιωτες.Αυτη ειναι η δικαιοσυνη

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Ατσαλάκη καλα κανει ο Κατσουλης το σωματειο σας οπως ειπε. Αυτος ειναι ο φορεας εξουσιας και διεκδικει για τον δημο οχι για τα σωματεια

Ανώνυμος είπε...

κύριε Ατσαλάκη μπράβο σας τι να καταλάβουν οι κάφροι που αλλά διαβάζουν και αλλά καταλαβαίνουν Εδώ για άλλο πράγμα μιλάμε και άλλος πετάγετε μη πω σαν τι και μας λέει για τον ερώτα της ζωής του τον Κατσούλη. Βεβαία δεν ξέρουμε τι ρουσφέτι του έχει τάξει και εύτονου και καίγετε ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ?
ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ?

IeraPolis είπε...

4.57 ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ Ο ΠΑΡΟΧΟΣ BLOGGER της GOOGLE ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ. ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ , ΝΑ ΜΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ . ΕΡΓΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ? ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ''ΔΟΞΑ'' ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.