Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Και μια διαφορετική άποψη :

Όταν η Ελλάδα υπέγραψε τους όρους του Μνημονίου ο κύριος Π.Παναγιώτου, χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, είχε υποστηρίξει στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και σε άρθρο του πως η χώρα οδηγείται σε έναν αγώνα για την κατάκτηση ενός παγκόσμιου δημοσιονομικού ρεκόρ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αργότερα να κατηγορηθεί πως δεν πέτυχε τους στόχους της ενώ θα έχει στην πραγματικότητα πετύχει ένα κατόρθωμα.
Περίπου 10 μήνες αργότερα, με την πρόβλεψη αυτή να έχει επαληθευτεί και την ώρα που η Τρόικα και οι περισσότερες κυβερνήσεις στην ευρωζώνη κατηγορούν την Ελλάδα για πλήρη αποτυχία στην υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου ο κύριος Παναγιώτου μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή υποστήριξε πως η Ελλάδα πέτυχε τελικά ένα δημοσιονομικό άθλο αλλά εξαιτίας της αρχικής συμφωνίας εμφανίζεται να έχει αποτύχει.
Με τα σχόλια για τη χώρα να είναι, το τελευταίο διάστημα, εξαιρετικά αρνητικά και με τις δηλώσεις ορισμένων Ευρωπαϊων αξιωματούχων να είναι προσβλητικές για τη χώρα (όπως αυτές της υπουργού οικονομικών της Αυστρίας), είναι ενδιαφέρον παρόμοια άποψη έχει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ ο οποίος μιλά για ελληνικό κατόρθωμα όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος κατά 5%. 
 «Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα είναι σκληρά. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι από τη μια μέρα στην άλλη, δηλαδή από τον έναν χρόνο στον άλλον, οι Έλληνες μείωσαν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα κατά 5%. Στη Γερμανία αυτό θα αντιστοιχούσε σε 125 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για κατόρθωμα», επισημαίνει ο κ. Άιχελ εκφράζοντας μία πολύ διαφορετική γνώμη από αυτήν των ευρωπαϊων εταίρων μας.
(xrimanews.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το είχε προβλέψει ο Δραγασάκης πολύ πριν τον Άιχελ, αλλά ως είθησται μούγκα τα ΜΜΕ, όταν δεν προσπαθούν να απαξιώσουν τις θέσεις της Αριστεράς.