Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Για το χάλι μας δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μου θυμίζει το κλείσιμο των δρόμων κατα την εφαρμογή του Καλικράτη. Από τις απαιτήσεις του δήμου μας κρατάω μόνο ΤΕΙ (αναβάθμιση όχι μόνο για εισπρακτικό χαρακτήρα), ΛΙΜΝΟΘΆΛΑΣΣΑ, ΕΚΤΡΟΠΗ. Για μένα εκείνο που θα βγάλει τη πόλι μας από την υπανάπτηξη είναι η θάλασσα - λιμνοθάλασσά μας. Ας σταματήσει η στείρα αντιπαράθεση με τους γειτόνους μας (που κι αυτοί έχουν παρόμοια προβλήματα) και να καταλάβουμε ότι πάντα δεν μας φταίνε οι άλλοι και το καλό του γείτονα είναι και δικό μας καλό. Ας καθαρίσουμε τη πόλι μας, ας προβάλουμε τις φυσικές ομορφιές της, ας αξιοποιήσουμε το πλούτο μας (αλάτι, ψάρι, ελιές,...), ας αξιοποιήσουμε τά μουσεία μας (κήπο των ηρώων, βυρώνειο, δημοτικές βιβλιοθήκες, οινιάδες, οιθώρια, Β. Κατράκη, κλεισούρα, πλευρώνα, καλυδώνα,...) και δεν χρειάζονται άλλα μουσεία. 
Να αναβαθμίσουμε τη ποιότητα ζωής μας προσφέροντας συγχρόνως τις υπηρεσίες που είμαστε υποχρεωμένοι ως δήμος και αν θέλουμε να έρθουν επισκέπτες στη πόλι μας πρέπει να σκεφτούμε τι ζητάμε εμείς όταν θέλουμε να πάμε διακοπές.Ζητάμε θάλασσα ή βουνό, φυσική ομορφιά, καθαριότητα, καλή διαμονή και μετά κοιτάμε εκεί που θα πάμε αν έχει και κανένα μουσείο να το επισκεφτούμε.Ποτέ δεν κοιτάμε πρώτα αν εχει μουσείο και μετά τα υπόλοιπα.
Σε καμιά περίπτωση τους περισσότερους από εμάς δεν μας νοιάζει αν έχουμε εφετείο, αν έχουμε στρατόπεδο (που μπορεί να είναι και συγκέντρωσης μεταναστών στο μέλλον) στο κέντρο της χώρας και όχι στα σύνορα. Για το λιμενικό ταμείο εκείνο που ενδιαφέρει είναι να παράγει έργο για το κοινό καλό, γιατί αν περιέλθει στο δήμο ίσως να καταντήσει σαν τις αλυκές(που τώρα τις ξεχάσαμε στη διαμαρτυρία μας).Όσο για το νοσοκομείο άν είναι να λειτουργήσει σωστά (μια και τώρα όλοι μας το γνωρίζουμε ότι ούτε για πρώτες βοήθειες δεν είναι) τι μας πειράζει αν είναι εδώ ο διοικητής ή κάπου αλλού.
ΥΓ: "Για το χάλι μας δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι".

Γ. Σφ.

1 σχόλιο:

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Δε νομίζω πως έχω τίποτα να σχολιάσω, οι θέσεις μου είναι γνωστές και ΣΧΕΔΟΝ ταυτόσημες, οπότε απλά χαιρετώ τον φίλο μου Γ. Σφ. και τον προσκαλώ να συνεχίσει να είναι εξ' ίσου δυναμικός και στο μέλλον!!!
Ναυαγός εν αιθρία