Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι του Μεσολογγίου κατά της ίδρυσης εφετείου στο Αγρίνιο

Οι δικηγόροι του Μεσολογγίου επισημαίνουν ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου
Οι δικηγόροι του Μεσολογγίου επισημαίνουν ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )  
 Αθήνα 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 27/2011, που προβλέπει την ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο (Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος).
Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα στελέχωσης με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ενώ και ο αριθμός των εφετών είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, επισημαίνει, δεν υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις.
Ακόμη, οι δικηγόροι του Μεσολογγίου επισημαίνουν ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου για τις πιστώσεις και δεν έχει προηγηθεί γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, όπως απαιτεί η νομοθεσία.
Όπως τονίζεται στην προσφυγή, το ζήτημα της ίδρυσης νέων εφετείων δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και περιπτωσιολογικά και θα έπρεπε έτσι να είχε προηγηθεί ένας εθνικός, ή, έστω, ευρύτερος περιφερειακός σχεδιασμός, εγκεκριμένος με διοικητική πράξη.
(in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν όντως το έχουν πάρει στα σοβαρά και στα ζεστά οι δικηγόροι μας, θα πρέπει να ενισχυθούν και από τον Δήμο και τις οργανώσεις. Επιπλέον να έχουν ως όπλο τους την κατευθυνόμενη ερώτηση του Υπουργού προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την αναγκαστική απάντηση του τελευταίου.
Οι ερωτήσεις γίνονται ως εξής:" Όλα τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες τω ν νομών. Η επιτροπή που συνεστήθη αποφάσισε για το Αγρίνιο και όχι για το Μεσολόγγι. Είναι νόμιμη αυτή η ίδρυση;" Και τότε θα βλέπαμε τι απάντηση θα έδινε ο κ. Πρόεδρος εξ Αγρινίου.

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε μπροστάρη τον Πικατσού για σίγουρα!
Ξέρει αυτός από αγώνες....

Ρωτήστε και τον.... Σώκο αν δεν με πιστεύετε!

Ανώνυμος είπε...

Καλά ακόμη να κάνει άρθρο το ιεραπολις για τον Πίκατσου και το Σώκο; Πως και το άφησε να περάσει έτσι ο νανο λατίνο; Μήπως γιατί ο Πίκατσου ετοιμάζεται να λειτουργήσει δημοτικό κτηνιατρείο;

Ανώνυμος είπε...

12.23 : Ότι μ@@@@ία θέλει γράφει ο καθένας. Αλλά ανάθεμα την ελευθερία του λόγου που σας κάνουν τη χάρη και σας τα δημοσιεύουν

Ανώνυμος είπε...

1:58 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα περισσότερα απ' αυτά που γράφονται εδώ μέσα είναι ηλιθιότητες. Απλώς το blog στο όνομα της επισκεψιμότητας έχει μετατραπεί σε εσπρέσο. Κρίμα, εγώ πλέον ελάχιστα το παρακολουθώ.